FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Cum vă place
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu



Puteți face mai multe opțiuni, apoi apăsați butonul de votare.

Succes.

Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Sondajul este făcut pe un site specializat, serios. Nu se votează nominal. Nu pot vota clonele pentru că de pe un IP se poate vota o singură dată. Dar cine ține neapărat să se joace poate colinda pe la mai multe compuri.

I-adevărat că la analiză reiese că o persoană a votat și cu mîinile, și cu picioarele toate cele 14 opțiuni. În rest, ceilalți 7 votanți au votat doar cîte 3 opțiuni de votant, alegînd dintre sinonime pe cele ale căror conotații li s-au părut mai aproape de sensibilitatea lor.

Votul continuă.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2013-04-24 18:51:02
         
 
  pun pariu că energicul nostru coleg care a votat "declamativ" nu e foarte la curent cu toate conotațiile termenului. mă rog.

dragul meu gheorghiț (sic) ziua ta a trecut. în aceste circumstanțe, mă văd obligat să fac un update. în prezent, se pare că tărtăcuța ta, în plină expansiune, a explodat într-un număr n de dovlecei mai mici și extrem de agitați, de ambele sexe, unde n e aproximativ egal cu numărul de clone. după ultimele studii ale cercetătorilor sovietici de le Jebel, se pare că n = 6, așa că teoria bipolarității, desigur, cade.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2013-04-24 15:21:34
         
 
  ba da, am votat la două mîini(și cu stînga și cu dreapta) că tot afirmă fane r. aka radu .șt. că aș avea un comportament bipolar! :))  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2013-04-24 14:04:37
         
 
  cvasitotalitatea europeicilor au un comportament reținut, o atitudine sobră, discretă,

Deduc că încă nu ai votat. O poți face încă, sînt sinonime și pentru atitudinile declamative, bătăioase, pătimașe...

Eu nu îndemn la absenteism pe nimeni. Votul este confidențial. Nu se înregistrează numele votanților.


 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2013-04-24 13:08:23
         
 
  nemaivorbind de faptul că după rezultate poll-ul d-voastră pare "marfă de galați dai un pol și iei un braț".induc ideea (falsă în opinia mea) că cvasitotalitatea europeicilor au un comportament reținut, o atitudine sobră,discretă, etc, ș.a.m.d. :D  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2013-04-24 12:01:31
         
 
  nu ne place deloc...adică prea multe sinonime în categorisiri.  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2013-04-24 11:57:42
         
 
  Ca orice pattern, și cel de mai sus nu cuprinde decât trunchiat complexitatea problemei. Răspunsul general, corect și complet ar trebui să fie acesta: cea mai potrivită atitudine pentru afirmarea patriotismului trebuie să fie una diferențiată manifestată în funcție de circumstanțe și interlocutori.

Într-o situație de normalitate discreția, rezerva și temperarea sunt suficiente.

Într-o dispută normală trebuie să intervină fermitatea. Într-una exacerbată poate interveni bătăioșenia și chiar patima.

Într-un act de nedreptate, de exemplu, ostentativ, cineva calcă în picioare drapelul țării tale. Depinde de circumstanțe și de resursele de care dispui. Un exemplu exagerat. Când iugoslavii au ars steagul american USA nu s-au sfiit să atace, să bombardeze și chiar cu cinism să le scrie pe bombe "Cristos a înviat" Iar când Ben Laden le-a lezat sentimentul de mândrie națională nu s-au lăsat până nu l-au distrus căutându-l cum se spune, și în gaură de șarpe.

Într-un rpzboi atitudinea poate merge până la exaltare. Unii eroi ai neamului poate să fi fost pătimași până la exaltare, stilistic vorbind.

Iată numai câteva exemple, dintre milioanele de ipostaze posibile și imaginabile. Cert este că, literar vorbind, se pot imagina milioane de exemple de a-ți apăra patriotismul cu inteligență, calm, cumpătare și talent. Și nu agresiv, direct, impus. Ci, prin imagini, exemple, tipologii comportamentale, etc. Mâna la inimă când se cântă imnul, o personalitate care sărută pământul țării, invocarea istoriei și a faptelor glorioase în opere artistice, etc. sunt doar câteva aspecte care țin de atitudinea patriotică. Însă totul făcut firesc, natural, din convingere și trăire lăuntrică și bineînțeles cu bun simț și măsură.

De fapt respectul, față de națiunea ta, față de valorile sale, trecute și prezente reprezintă o dovadă de patriotism. Însă acest respect trebuie manifestat și față de alte națiuni. Lipsa de respect față de alții face rău patriotismului personal, ca să spun așa. Se întoarce, ca un bumerang, împotriva propriei națiuni.



 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2013-04-24 08:47:04
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE