FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Scrisoarea cetitorului Iafet Înnecățescu către cărturarul Nicolae Manolescu
Text postat de Mihai Hafia Traista
Meștere Manole-scu-(mp) și salvator precum Arca lui Noe e cuvântul dumneavoastră, numai că în cele biblice vă încurcați ca orbul în calendar. Iată ce spune preaistețimea dumneavoastră în Arca lui Noe. Eseu despre romanul românesc (Editura Gramar, București, 2007, pag. 49):
«Pe arca lui Noe nu există nici un Dumnezeu: Noe e doar substitutul lui, colecționarul de ființe și obiecte, patriarhul salvând lumea în stare de urgență. Și nu ni-l înfățișează tradiția doborât de beție, țintă a glumelor ginerilor lui?...»
Mama mă-sii de treabă maestre (după cum ar spune «intelectualii» de la Cronica cârcotașilor), Noe nu avea gineri ci fii, pe Sam, Ham și Iafet, după cum și dumneavoastră îi pomeneți (citând din Cartea Facerii) cu câteva pagini mai încolo:
«În aceeași zi au intrat în corabie: Noe, Sem, Ham și cele trei neveste ale fiilor lui...», (Geneza cap 7, versetul 13 – 16). Citatul dumneavoastră îmi aduce aminte de binecunoscuta zicală: «Cei patru erau trei: Luca și Matei». Ce ne facem cu Iafet maestre?... Îl luăm în corabie sau nu?... Scriitorul Cărții Facerii, din care citați, l-a luat:
«În aceeași zi au intrat în corabie: Noe, Sem, Ham și Iafet, fiii lui Noe...».
Bag de seamă că dumneavoastră maestre aveți ceva împotriva lui Iafet, de îl lăsați să piară alături de «orice făptură care se mișca pe pământ...». Chiar vreți să-l ucideți pe părintele «popoarelor din țările neamurilor de pe malul mării»?...
Mama ei de citare și de citire, maestre!
Cât despre ginerii biblici, aceștia erau ai lui Lot, din Legenda despre Sodoma și Gomora, după ce a construit Noe corabia.
M-am gândit că un cărturar de seama dumneavoastră ar trebui să știe asta, că azi mâine ne pomenim că Dostoievski a scris Surorile Caramazov, Sadoveanu Surorile Jderi, iar duduia Hortensia Flăcăii despletiți...
În rest – Caviar, vodcă și bye bye, să ne trăiți întru mulți ani!
Cu adânc respect al dumneavoastră cetitor –
Iafet Înnecățescu.

Joi, 15 brumar, 2012
BUCUREȘTI
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Bag seamă că (fără virgulă), nu Bag seama, că(...).  
Postat de catre Florentin Sorescu la data de 2012-11-18 01:39:12
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23864
Comentarii: 120182
Useri: 1417
 
 
  ADMINISTRARE