FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
OPORTUNITATE REITERATĂ
Text postat de Emanuel Cristescu
Europeea realizează o Antologie 2003-2013. Dacă publicați ori ați publicat în acest spațiu, sunteți invitați să selectați cca 10 pagini de texte pentru fiecare secțiune în care ați publicat (poezie, proză, teatru, etc) și să le trimiteți împreună cu o scurtă prezentare, max 15 rânduri, și o fotografie la adresa de e-mail: [email protected].

Textele vor fi redactate cu font 12 Times New Roman, la un rând. Vă rugăm să difuzați acest mesaj și altor foști sau actuali membri Europeea.

Termen limită de trimitere a textelor 30 octombrie 2012.

Vă rog, pe aceia care doriți să vă implicați în acest proiect, să difuzați mesajul de mai sus și în alte spații în care mai activați ori încercați să faceți ca acest mesaj să ajungă la cât mai mulți membri ori foști membri Europeea.

Prezint, mai jos, o listă (ordonată alfabetic) orientativă, prin urmare, neexhaustivă, de membri pentru care s-au făcut propuneri ori recomandări. Lista rămâne deschisă.

Anca Sorin
Ancuta Leonard
Anghelina Carmen
Atanasiu Corneliu Traian
Banu Cris
Banu Dana
Barbu DG Valeriu
Bargan Ecaterina
Baron Ovidiu
Batir Adina
Bordaș Liviu
Bratu Daniel
Bucur Alexandra Emilia
Cioaca Dumitru
Cojocaru Amelia
Cozan Dorin
Crisan Cheregi Ioana
Cristea Loredana
Datcu Sabina
David Elia
Despot Sorin
Diaconu Gelu
Diviza Ion
Djamal Mahmoud
Dobrescu Simona
Draghicioiu Mihai
Dragomir Cosmin
Dumbrăveanu Pavel
Ecsintescu
Furtuna Angela
Florian Andrei
Gabor Radun
Ganea Aurel
Ghejan Andrei
Ghica Cornel
Ghicioi Mariana
Ghinescu Elia
Giurcă Adriana
Goia Gina
Grad Sorin Mihai
Herbert Ovia
Iordache Cristi
Ispas Cristina
Iștoc Virgil
Jorz Ioan
Jupp B. Itter
Kelaro Katia
Kosta Vianu
Label Black
Latunski
Lorincz Iuri iulian
Luca Daniela
Lungu Mirela
Mateescu Adelaida
Mehr Boris
Mihai Adrian
Mirescu Teia
Munteanu Adrian
Munteanu Elena
Munteanu Vasile
Mureșan Nastia
Nanu Liviu
Negru Vladimir
Nicucie Sanda
Nimerencu Ion
Norea Dan
Olariu Sorin
Opriță Raluca
Pavel Veronica
Peia Ioan
Petre Andrei
Ploaie Ilona
Popa Dana
Popa Ionuț
Popescu Marina
Racz Atila
RădulescuFlorin
Ralia Iulia
Roman Tania
Rechesan Gheorghe
Reiter Eugenia
Robea Mihai
Rotaru Florin
Ruse Andrei
Sârbu Gheorghe
Solitaire
Sorescu Florentin
Ștefan Dana
Ștefan Mircea
Stefan Olga
Stefanescu Doina
Ștefănescu Radu
Stoica Oana Mujea
Suciu Adrian
Suse Luminița
Tamaș Valeria
Tănăsescu Costin
Tenenhaus Luki
Teodoriu Sorin
Toma Elena
Tudor Nicolae
Ungur Adina
Ursenco Igor
Van Silvia
Vasile Mihai
Vasiliu Cristian
Zabet Mihai
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  sigur că da...  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-11-05 17:19:59
         
 
  Buna ziua tuturor europeicilor!
Azi am vazut anuntul, intru rar pe site-uri literare in ultima vreme.
As veni si eu in 2-3 zile cu 10 pagini de epigrama, 10 de poezie si 10 de proza scurta. Se poate?

 
Postat de catre Dan Norea la data de 2012-11-05 17:08:01
         
 
  salut, gheorghiță
cu privire la ultima ta notă informativă - am o nedumerire. zici: "n-ar exista ecoliteratura fără băloșeli petrecute chiar sub dumneavoastră"

cum adică, maestre?!
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-11-03 06:54:24
         
 
  După unii, nu departe în erele geologice ci taman în prezentul imediat, în loc de coasta cioclopedică unii hominizii au fost înzestrați cu o cloacă. că n-ar exista ecoliteratura fără băloșeli petrecute chiar sub dumneavoastră, apropos, cred că n-am citit pe europeea ceva mai scabros decît asta:

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=43198
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-11-03 01:14:49
         
 
  După unii, când a fost creat omul, a fost abandonat cu o coastă în plus, un prospect de utilizare și mai multe dicționare. Pe care mai apoi le-a utilizat în Babilon.

După alții, omul s-ar trage din maimuță. Adevărat unii, se spune, nu s-ar fi tras de tot. Și tot încecând el să se facă înțeles pietrei, frunzei ciomagului și altor ustensile care îl ajutau să trăiască sau chiar să supraviețuiască a învățat să înjure. Cam cum îi vene la gură. Ca să nu le uite, înjurăturile, despre ele vorbesc, le-a scrijelit pe te miri unde. Așa au apărut primele dicționare. Problema este că savanții nu sunt de acord, în totalitate, cu niciuna dintre variante. Ba, mai mult sunt chiar prezumțioși. Unii față de alții. Atunci a apărut ECOLITERATURA.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-11-02 20:57:51
         
 
  corrrect. doar exuberant/optimist/entuziasta afirmație "forța vie a limbii române v-a eliberat de dicționarită" mă pune un pic pe gînduri. și anume, mă-ntreb, ce-o fi fost întîi, lexicul sau dicționarul? și dacă e adevărat că doar funcția creează organul, cum mama ciorilor au articulat primele cuvinte colegii noștri din Neanderthal fără limbă, și mai ales, fără dex?

R. Prezumțescu,

poet
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-11-02 20:26:27
         
 
  Vedeți, distinse coleg, cum forța vie a limbii române v-a eliberat de dicționarită? O maladie a încremeniților în cuvânt! Îmbogățirea vocabularului este o permaneță. Sigur, o anumită parcimonie se impune, nu poate și nu trebuie acceptat orice și oricând însă de aici și până la reducționismul dicționaristic este cale lungă.

Dicționarul este o operă colectivă rămasă în permanență în urma limbii vii. Iar alcătuitorii de dicționare sunt asemenea entomologilor, cu sau fără pălărie de colonist, care aleargă după fluturii limbii, reali, pentru a-i valida în MARELE și INFINITUL INSECTAR!

Oricum, când am "inventat" "prezumțisme" și "Prezumționisme" am plecat de la paradigma "sofisme" însă am vrut ceva mai percutant mai vizibil și mai forță vizând latura pamfletistică. Pentru a "insectariza" un comportament care, în esență, constă în a atribui cuiva acte și fapte nesăvârșite ori nici măcar imaginate, și apoi pornind de la o astfel de premisă prezumțioasă să se "concluzioneze" o culpă care să i se atribuie ca și cum ar fi reală!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-11-02 19:39:45
         
 
  p.s. d-le Cristescu, adineauri mă gîndeam și la alte posibile derivate, ex prezumțar - prezumțăreasă / vezi pantofar, pantofăreasă, apoi prezumțard (similar șablonard, patriotard), prezumțos (sim. alergăcios, stricăcios, muzicăcios), prezumțofilie, prezumțilaritate, prezumțitudine, în fine, de ce nu, știința conexă - prezumțologia...  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-11-02 18:42:15
         
 
  Am înțeles că s-au oferit să redacteze, să citească și să corecteze următorii:

Sorin Olariu
Val Navara
Adrian Agheorghesei
Iulia Ralia
Jupp B. Itter

Mai sunt și alții care se oferă? Ori am scăpat pe cineva?
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-11-02 17:49:57
         
 
  1. da
2. da
3. nu m-am oferit să corectez texte, categoric nu am timp de așa ceva.
6. "prezumțism" o fi el drăguțel, nu zic, dar, după modesta mea părere, n-are nici pe departe incocoșibila forță de expresie, piramidala bogăție semantică, și nu prezintă niciun strop din vigurosul nonconformism instrumental al semnificantului (inter, pre, sub și infratextual) pe care-l găsim în "prezumționism", termen pe care-l presupun derivat din mai puțin cunoscutul verb "a prezumți", astfel:

eu prezumț, tu prezumți, ea prezumțește - la prezent

și eu (mă) prezumțîi, tu (te) prezumțîși, etc - la perfectul simplu

și-n fine, la imperfect: stam pe cîmp și prezumțeam/o idilă de cioran/cînd trecu mîndra prin lan/mînă-n mînă c-un cioban
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-11-02 16:46:31
         
 
  1. Am primit 18 seturi de texte și mai sunt câțiva care au promis că trimit însă nu au făcut-o încă.

Pentru că, inclusiv astăzi, am mai primit un set de texte, pot să mă gândesc la faptul că nu toți membrii Europeea au luat cunoștință de aceasta oportunuitate. Am avut o tentativă de a le trimite e-mailuri însă, din păcate nu am finalizat-o!

Prin urmare, mă gândesc să primim în continuare seturi de texte și, în paralel să începem redactarea și corectarea textelor primite. Ce spuneți?

2. Apoi vă mai cer un sfat: să facem publice numele celor care au trimis ori nu? Aceasta ne-ar permite ca, din lista de mai sus, care, cum am mai spus, nu este exhaustivă, să vedem fiecare dacă mai știe pe câte cineva. Și, astfel,încet, încet toți cei din listă, și nu numai, să ia cunoștință de acest demers.

3. Am înțeles că s-au oferit să redacteze, să citească și să corecteze următorii:

Sorin Olariu
Val Navara
Adrian Agheorghesei
Iulia Ralia
Radu Ștefănescu

Mai sunt și alții care se oferă? Ori am scăpat pe cineva?

4. Mai am programate, în principiu, niște întâlniri cu câțiva foști editori. Sper să le finalizez, în curând.

5. Am reușit să vorbesc la telefon cu unul dintre oamenii care au pus mult suflet, în acest proiect, poeta Loredana Cristea. A promis că-mi va trimite și ea texte pentru antologie.

6. Îi rog pe aceia cu aplecare către prezumțisme să încerce să le evite. Europeea este un spațiu liber în care membrii evoluează în toată infinita lor diverstate creatoare. Fără constrângeri ideologice, fără patternuri procustiene. Fără înregimentări, fără uniformizări, fără encomiastică și fără culise manipulatorii. Și, mai ales, fără intenția de a schimba omul! Singurele asumări la care membrii Europeea aderă sunt limbajul ecoliterat și lipsa atacului la persoană. Prin urmare operăm aici cu prezumția de bună credință și responsabilitate individuală. Iar, din punct de vedere axiologic, suntem interesați de CALITATEA TEXTELOR. Evident nu ne nteresează literatura de seră, fragilă ori efeminată. Ne interesează texte originale, viguroase și care să reprezinte "semne" majore în literatură. Știm că nu toate textele sunt ori vor fi capodopere. Însă mai știm că aici există un spațiu deschis unei emulații care poate conduce la texte valoroase. Este bine să ne concentrăm în această direcție. Mai știm că nu toți avem talentul și forța de a scrie capodopere. Însă prin ambiție, perseverență și învățare se pot depăși limitele individuale. De aceea vă rog să găsim o cale între intransigență și toleranță. Și să nu tragem cu arme nucleare în libelule!

7. Dacă unora le face bine să-mi atribuie mie toate responsabilitițile, ei bine, să o facă. Însă, îi previn, să nu aștepte reacții din partea mea. Dacă unii vă certați, dacă vă jigniți între dumneavoastră, nu puteți avansa ideea că eu țin partea cuiva ori tolerez încălcarea regulamentului. Ci, pur și simplu, că nu am văzut, că nu am fost sesizat ori că, de asemenea, editorii nu au văzut ori nu au fost sesizați. Restul? Prezumționisme!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-11-02 15:26:45
         
 
  Propun textul Despre iubire semnat de Dragoș Tudose pentru antologie, nu cred că acesta cunoaște intențiile dvs relativ la publicarea unei antologii Europeea, întrucât este la prima postare, însă textul este în mod evident unul foarte bun, motiv pentru care a fost deja bifat cu... steluțe. Voi posta această propunere și la textul acestuia, pe post de comentariu, precizând, totodată, că trebuie trimis până pe 30 octoombrie la adresa de e-mail [email protected]. Cu stimă, florentin sorescu  
Postat de catre Florentin Sorescu la data de 2012-10-27 18:31:21
         
 
  er distilează  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-24 18:09:43
         
 
  da,da , exponentul de dop, pardon , de top al cheguevarismului în literatura europeică și nu numai..o fi emigrat în Espagna, și-o fi cumpărat o hacienda și ditilează căpșuni, cu prunele slab anuâ ăsta!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-24 18:09:18
         
 
  tavi ciurtin nu e pe listă  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-24 16:51:02
         
 
  Domnule Jupp B. Itter, sunteți simpatic foc. Felicitări pentru întrebarea pusă și poziția pe care o aveți!!!  
Postat de catre Florentin Sorescu la data de 2012-10-23 17:01:37
         
 
  Felicitări pentru inițiativă și sper să fie dusă pînă la capăt. Dacă este nevoie, pot să ajut la corectură.

Cum m-am văzut pe lista de mai sus și am remarcat, de asemenea, că nu se dorește împărțirea antologiei pe secțiuni, țin să vă întreb: sunteți siguri că vreți să includeți și epigrama? Mie, personal, nu mi se pare că s-ar potrivi unei antologii serioase.
 
Postat de catre disparut de pe net la data de 2012-10-23 16:07:00
         
 
  cred că termenul limită e prea aproape, mai ales că e o antologie pe/un deceniu. logic, ar fi să fie cuprinse și texte din 2013, nu?
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-19 18:13:07
         
 
  Citind cu puțin în urmă un comentariu în care autorul utiliza verbul a îmburica, mi-am dat seama brusc că din selecție a fost omis, voit sau întâmplător un maestru incontestabil!

 
Postat de catre Luchi Tenenhaus la data de 2012-10-19 11:11:26
         
 
  Câteva lămuriri

Cred - va trebui să luăm împreună o decizie- că antologia ar trebui realizată "pe autori" și secțiuni. Adcă în cadrul prezentării unui autor, vor apărea textele de la toate secțiunile, în ordine.

Polemicile vor fi, exclusiv, cele pe teme literare ori filosofice.

Dacă găsim o singură lucrare a unui autor iar aceasta este sclipitoare, avem obligația să o semnalăm.

Aștept în continuare texte.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-10-19 00:49:42
         
 
  In cazul in care un autor apare cu texte la mai multe sectiuni - de ex. si la proza si la poezie si la teatru - va trebui sa stabilim cum facem cu poza & scurta biografie. O sa apara de trei ori la fiecare sectiune sau doar o singura adata?
Antologia va fi grupata pe sectiuni sau pe autori?
Daca va fi pe autori e mai simplu: ii pui omului poza si biografia pe o pagina, apoi 10 pagini de teatru, 10 de poezie, 10 de eseu, etc. Dupa care vine urmatorul.

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-10-18 18:48:01
         
 
  D-le Corbu,
Mi-e neclară intenția de a introduce un capitol de Polemică în antologie. dacă intenționați să publicați bălăcărelelile trolliste ale luia.f. sau așazisele polemici pe teme politice eu zic pas.
Dacă e ceva în genul

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol=38761

sau

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol=39169

treacă/meargă!
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-18 16:45:35
         
 
  remember ionuț popa și label black, cine are vreo adresă de mail, să spună.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-18 14:26:10
         
 
  O problemă spinoasă ar trebui să fie chestia reprezentativității pe sait.poți da la o proză de un text sclipitor dar autorul n-a postat nici înainte nici după apariție nimic timp de 5 ani.  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-18 10:37:21
         
 
  sigur pot selecționa textele de proză, ba chiar și alea dramatice(scenarii, schițe)mai puțin piese întregi în 3 acte,pe care nu știu cine le-ar lectura sau dacă ar putea fi condensate în limita a 10 pagini. am avut un proiect similar,împreună cu d-l D D Marin (ratat din lipsa fondurilor pt publicare nu din pricina textelor)și știu cam ce-i de triat.nu-mi cereți însă să iau legătura cu autorii, n-am nici disponibilități nici timp liber suficient.
în privința selecției celor care au postat pînă la apocalipsa cârliană nu știu ce-i de făcut, ei trebuie contactați în timp util, pînă la termenul impus și obținut un acord scris, nu formal, e știut că orgoliile și sensibilitățile pot provoca chestii neplăcute, cu iz de cremenal.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-18 09:52:14
         
 
  Dacă vom clika pe "TEXTE" rândul al II-lea de sus, vom obține secțiunile site-ului care vor putea fi și secțiunile antologiei:

POEZII SCHITE NUVELE ROMANE SCENERII RECENZII COMENTARII ESEURI EXEGEZE ARTICOLE CRITICA LITERARA REPORTAJE POLEMICI INSEMNARI TABLETE IMPRESII JURNALE EPIGRAME ALTELE

Dacă vom face "clik" pe una dintre aceste secțiuni vom avea toate textele din acea secțiune. Dintre care, un ochi avizat, poate selecta ori poate recomanda pe acelea care sunt valoroase.

Aștept voluntari care să se ofere pentru una sau mai multe secțiuni.

PS. Reiterez mulțumirile mele adresate domnului Sorin Olariu pentru ideea de a face această antologie.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-10-18 08:17:47
         
 
  Cel puțin pentru autorii care nu mai sunt printre noi, va trebui, domnule daniel d marin, să scotocim prin site. Și poate și pentru alții. Fiecare dintre noi are o idee, cel puțin, despre valoarea unuia ori mai multor autori. Iar dacă observăm că X nu este în listă dar avem convingerea că are texte valoroase este recomandabil să fim generoși și să semnalăm. Pe de altă parte nu este obligatoriu să intre în antologie toată lumea cu 10 pagini. Se poate intra și numai cu un singur text dacă este valoros. Oricum, trebuie să ținem seamă că suntem în 2013 și că expresia liteară a evoluat mult de la Văcărești până astăzi. Originalitatea, modernitatea, prospețimea, haloul interpretativ pot reprezenta criterii importante de evaluare și selecție. Cu siguranță textele epigonice, pastișele, imitațiile (cu excepția parodiilor reușite) textele prolixe, dezlânate, fără originalitate, fără o miză, fără acel ceva inefabil care trebuie să existe într-un text valoros, nu vor putea intra în antologie. De aceea vă solicit tuturor să fiți exigenți cu textele trimise. Și, așa cum am mai spus, pot fi și texte inedite. Părerea mea este că fiecare autor ar trebui să aibă cel puțin un text care nu a mai fost publicat.

Și mă mai gândesc să stabilim cine și de ce secțiuni se ocupă. De exemplu poezia satirică și epigrama i se potrivesc, mănușă, domnului Olariu, parodiile, sonetele și poate și polemica domnului Ștefănescu, proza parodică domnului Recheșan, etc. Vom mai vorbi despre aceste aspecte. Acum, esențială este colectarea textelor.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-10-18 08:08:59
         
 
  Evident că așa este. Termenul de trimitere a textelor rămâne 30 octombrie. După această dată începe munca aceea dificilă de evaluare, redactare, găsire fonduri, printare, prezentare, diseminare. Finalizarea lucrării ar trebui să fie făcută maxim până sfârșitul lunii martie 2013. Și eu cred că se poate.

Sigur, domnul Epi gramist a înțeles perfect. Lucrarea va avea toate secțiunile pentru care există texte valoroase. De aceea și numărul de pagini! Pentru că un autor poate intra cu mai multe seturi de texte.

Că suntem optimiști este bine. Problema este că trebuie să ne implicăm mai mult și mai mulți. Mai înâi pentru a semnala tuturor acelora de pe listă această oportunitate. Și, fie aici, fie pe e-mail, să comunicăm pe cine cunoaștem din listă și pe cine am contactat, astfel încât, împărțind lista în mai multe secvențe, să ne asigurăm că toți știu de această inițiativă.

Apoi să nu considerăm această listă completă ci să propunem completarea ei. De exemplu domnul Andrei Florian mi-a scăpat. Probabil că mă acuză de partizanat politic. Nimic mai fals. Politica este una, literatura alta. Personal trec peste orice fel de dispută când este vorba de a realiza o astfel de lucrare. Când am alcătuit lista eu am luat-o de la ultima pagină și m-am uitat la cine are texte și cine nu, coroborând cu impresiile și amintirile mele subiective, cu siguranță, în legătură cu autorii. Însă nu am ajuns să parcurg toate paginile. Cred că am ajuns de la ultima pagină până pe la pagina 30. Așa că mai sunt pagini de vizitat.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-10-18 07:50:17
         
 
  Cand dl. Corbu vorbeste de 1000 de pagini cred ca se refera la o antologie care sa aiba mai multe sectiuni distincte; poezie, proza, teatru, epigrame, ba chiar si o sectiune de polemica. Astfel, un autor poate aparea cu 10 pagini de poezie, 10 de proza, 10 de epigrame...
Bineinteles, daca exceleaza in toate.

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-10-18 05:31:34
         
 
  RS,

pai e simplu: le dai link tuturor celor din lista (cum mi-ai dat si mie inainte de lista), le spui ca e asteptat raspunsul lor.

in maxim 10 zile (hai, cat sa stea un om fara net in zilele noastre?! 4-5 zile?) orice om normal poate sa raspunda daca vrea sau nu sa faca parte din antologie. daca vrea, la fel, orice om isi poate face o selectie in maxim 2 zile.

deci raspunsurile pot sa ajunga lejer pana la sfarsitul lunii, la fel textele-pozele-cv-urile.

dupa aceea, sigur, nici eu nu vad cum ar putea avea 1000 de pagini (nici un autor nu trebuie sa aiba mai mult de 15 pagini intr-o astfel de antologie; ca doar nu e o carte de autor... Apoi, n-au cum sa fie mai mult de 50 de autori. Deci oricum am lua-o - si am luat-o prost, ca in realitate nici un autor n-ar trebui sa aiba mai mult de 10 pagini - tot nu pot iesi mai mult de 750 pagini. Cel mai bine ar fi ca antologia sa nu depaseasca 300-400 de pagini. Tot ce depaseste nu e citit) si nici nu vad de ce ar aparea inainte de mijlocul lui 2013 (de vreme ce e o carte ce antologheaza 2003-2013).

Logic, nu? :)

ceea ce nu inseamna deloc, dar deloc, ca nu e bine stabilita data deadlineului de trimitere a textelor - aparitia cartii e una, data de trimitere a materialelor e alta.

plus ca mai sus e data pana la care autorii care afla despre pot trimite materialele. Nu inseamna ca dupa aceea coordonatorii antologiei nu vor contacta si alti autori, sa le spuna cam in ce faza se afla proiectul, cam ce oameni sunt deja la start si cam ce se vrea cu etc., si astfel se vor mai alatura si altii, in principiu aia care "se lasa mai greu"... cam asa e de obicei, nu stiai? :)

PS: partea cu scotocit pe site in gasirea textelor etc. nu mai e de actualitate - autorii trimit acum textele, iar coordonatorii vad ce ramane si ce nu. Nu mai e nevoie sa faca nimeni cautari pe site, asta era in faza anterioara: cea in care se cautau autori onorabili pt. antologie. Precum vezi mai sus, in mare au cam fost identificati. Acum e intre ei si antologatori :)
 
Postat de catre daniel d marin la data de 2012-10-18 00:02:37
         
 
  ba chiar 10 ian 2013...  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-17 22:36:35
         
 
  typo - a se citi 1 dec  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-17 22:34:01
         
 
  domnilor, repet ceea ce deja se știe:

sunt cîteva etape plicticoase

1. activitatea de IDENTIFICARE a autorilor, inclusiv a celor cu nickuri schimbate, cu texte șterse de ei, sau de efectul Cârlea, etc, găsirea adreselor de mail, unele abandonate, așteptarea răspunsului de la cei supărați, fie între ei, fie pe sait, fie pe lume în general, etc, editarea textelor cu care ei sunt dispuși eventual să contribuie (între timp unii au evoluat, și-au schimbat fasonul, alții s-au lăsat de poezie și au trecut la proză, teatru, alții au părăsit literatura, țara, alții această lume, etc)

2. selecția și centralizarea textelor extrase din baza de date a saitului, cu/fără acordul explicit al autorului, care fie că nu a putut fi contactat, fie nu-i pasă, fie e mulțumit cu ce-a postat în sait

3. selecția textelor primite pe mail sau extrase din sait în comisie (EC + SO + VN)

4. REDACTAREA

toate astea se pot face, dar cer atenție, și atenția cere timp.


reamintesc distinsului proprietar că urmează o iarnă fierbinte (campanie electorală, alegeri, balamuc, sărbători - între ignat și sf. Ion în România nu mișcă nimic), așa că partea de print va trena oricum - rezultă că entuziastul termen 30 oct poate fi împins lejer pînă la 1 nov fără probleme.

nu mai insist pe tema asta, viitorul îmi va da dreptate sau nu, vom vedea.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-17 22:32:28
         
 
  Da, vă rog să înțelegeți că am avut împuternicirea domnului Cristescu! Aum am văzut că nesuferitul de Aleodor, e mai rău ca umbra!
 
Postat de catre Aleodor Covrig la data de 2012-10-17 21:07:32
         
 
  30 octombrie este deadline-ul acestui proiect.

Domule Ștefănescu, sunt sigur că puteți acoperi 100 de pagini. Eu la fel. Și ceilalți pot acoperi 100 de pagni. Plus polemicile. pentru care contez pe domnia voastră.

Plusez: Antologia Europeea 2003-2013 va avea 1100 pagini, format B5 (Vasile Pârvan, Getica) Cine este capabil să înțeleagă acest proiect și dorește să se implice, este OK. Cine nu, la altă ediție.

Sunt, blând, tolerant, însă, cum știți, ferm!

Aștept cu bunăvoință însă NU MĂ ROG DE NIMENI.
 
Postat de catre Aleodor Covrig la data de 2012-10-17 21:06:09
         
 
  seturi de texte  
Postat de catre Aleodor Covrig la data de 2012-10-17 20:59:28
         
 
  Prin urmare, estimez că, dacă în 15 zile am primit 7 seturi de texte, extrapolez că până la 30 oct aș mai putea primi cca. 10 texte. Asta înseamnă cca 17 texte în total. Să zicem 20. Asta înseamnă 50 de pagini din partea celor care s-au înscris. Fezabil.

Concluzie: cei care v-ați înscris luați în calcul și mărirea numărului de pagini trimise.

30 octombrie rămâne data limită. Care nu va fi prelunigită sub nicio formă!

Non multum sed multa.
 
Postat de catre Aleodor Covrig la data de 2012-10-17 20:58:35
         
 
  d-le Cristescu, mă uimiți! 1000 pagini e imens, în opinia mea europeea a avut/are cel mult 25 autori care scriu decent - din care aprox. jumătate nu sunt interesați de proiect, din motive diverse, le știm. dacă nu vreți să iasă o șușă, ca atîtea altele, cred că ar fi bine să nu vă grăbiți.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-17 20:53:36
         
 
  Data limită rămâne 30 octombrie 2012.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-10-17 20:42:48
         
 
  PS. Antologia este plănuită a avea cca 1000 de pagini.

Dacă nu se vor strânge suficente texte, vom mări numărul de pagini al acelora care s-au înscris.

În cadrul site-ului sunt texte valoroase suficiente pentru atingerea acestui deziderat.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-10-17 19:13:12
         
 
  Lista, cum vă spuneam, rămâne deschisă. Puteți face și alte propuneri. Și, poate încercați să faceți ca această inițiativă să ajungă la cât mai mulți membri.

Cine nu dorește să uzeze de această oportunitate nu trebuie agasat cu insistențe.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-10-17 19:02:50
         
 
  Și o fotografie a autorului, autoarei. Care să vă reprezinte, cel puțin cât textele!  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-10-17 18:56:21
         
 
  Pentru distinsa noastră colegă, nehotărâtă, și nu numai, Veronica Pavel, iată răspunsurile care s-ar putea să o facă să se hotărască. (Apreciez chiar și cochetăria de a nu fi hotărâtă!)

a) 10 pagini format A4. Ideal, ar fi bine să fie redactate cu font 12 Times New Roman la un rand, PE DOUĂ COLOANE.

b) În șir unele sub altele.

c) Scurta prezentare a autorului, autoarei, max 15 rânduri același font, la un rand.

d) Daca vom primi traduceri vom face o sectiune de traduceri.

e) Ideal ar fi ca antologia sa o traducem in engleza, franceza și italiana.

Distinsa Solitaire, am corectat. Sper corect!

Insist sub acest topic să dezbatem exclusiv probleme legate de realizarea antologiei.

Mulțumesc și aștept.

Am ajuns la 7 seturi de texte primite.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-10-17 18:54:52
         
 
  Buna Ziua!

Fara a fi inca decisa daca voi trimite sau nu din textele postate de mine aici, am inainte cateva intrebari:

1. Vorbiti despre "10 pagini". Dar ce format de pagina? Paginile de la calculator sunt duble decat cele din carte. Daca un autor va trimite 10 pagini de calculator, el va fi prezent in carte cu 20 de pagini? E vorba despre 10 pagini A4 (de calculator) sau A5 (de carte)?

2. Se trinit textele in sir unul sub altul? Sau fiecare text pe o pagina separata, adica aprox. 10+/-2 texte?

3. Presupunand, de exemplu, ca o poezie a unui autor a fost tradusa in engleza de un alt autor si ca autorul tradus doreste ca traducerea sa apara in antologie, la ce autor se va atasa? Eu cred ca va trebui sa apara la traducator, dar, daca acesta, sa zicem, nu e interesat, atunci cum se procedeaza?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
VotVero :)))
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2012-10-17 14:57:15
         
 
  Cer si eu o rectificare, domnule Cristescu. De fiecare data numele de user- Solitaire- a fost scris gresit- solitarire. Si, da, se poate rectifica in lista de mai sus asa: Solitaire (Tania Roman). Multumesc.  
Postat de catre . solitaire la data de 2012-10-17 12:21:05
         
 
  nostalgii, fane? cafeaua acea memorabilă, băută în Trivale în compania unei grațioase apariții în rochiță din stambă bleu... eheeei, becherule, cum făceai tu să se umezească plenar candoarea și platoșa palpebrală și nu numai a liricelor vestale a eutherpei, cum zăpăceai muzele prin pîlnia messului și savoarea nesului...  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-17 10:28:17
         
 
  Aveam eu pe undeva telefonul lui Ecsintescu, neverificat, am sa-l caut si-l trimit pe mail lui Sorin, că nu sunt autorizat să-l fac public. Dacă nu l-o fi schimbat pe vodcă poate îl găsim. Pe Lenuța Toma o serbăm zilele astea, cel puțin așa zice FB. Deci o găsiți pe acolo, e posibil să am și telefonul ei, sunt colecționar!

 
Postat de catre Luchi Tenenhaus la data de 2012-10-17 00:27:12
         
 
  Probabil ca ecsintescu, dar trebuie contactat tot prin domnul Peia.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-10-16 23:45:47
         
 
  mai știe cineva ceva de Lenuța Toma? nici pe listă nu e.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 23:05:50
         
 
  pe surse:

[email protected]
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 22:54:37
         
 
  In mod sigur, domnul Peia.  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-10-16 22:38:35
         
 
  OK, si cine are emailul sau telefonul lui Ecsintescu cel care are emailul si telefonul lui Ioan Peia?

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-10-16 22:33:42
         
 
  ecsintescu :)  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 21:54:07
         
 
  Cine are emailul sau telefonul lui Ioan Peia?

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-10-16 21:19:55
         
 
  er. FANACHE :D  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-16 20:07:51
         
 
  știam eu, fanache, că ești un tip sensibel la genu dramatic...adică reluăm de aici?
http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol=41725

ar fi constructiv.și de altfel, sincer m-am plicitsit de scuipăturile tale anoste!
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-16 20:07:31
         
 
  gata, șefu, reluăm pactul de unde l-am lăsat.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 19:40:24
         
 
  Eu am înțeles de la maestrul Corbu, că se pot trimite orice texte, fie că au apărut pe Europeea fie că nu, chiar scrise și de alți autori, cu condiția să nu te dea în vileag înainte de apariția lucrării. Doar să fie bine scrise, cu diacritice și virgula lipită în partea bună.

 
Postat de catre Luchi Tenenhaus la data de 2012-10-16 19:24:30
         
 
  revistei...  
Postat de catre General Motors la data de 2012-10-16 19:19:59
         
 
  Eu as merge pe doua volume separate, asa cum a facut Stefan Doru Dancus cu antologiile recvistei Singur. Unul de poezie si unul de proza. Nu as include epigramele si nici poezia satirica deocamdata.
Poate vom scoate intr-un final si un al treilea volum de umor cu o coperta semnata Stefan Popa-POPAS. Ce ziceti?

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-10-16 19:19:31
         
 
  gata, fanache, stinge feștila, pup-o pe ludmila...ești mare, ești pregnant europeeic, ești totemic..chit că seamănă o cioară jumulită în vîrf de par(el, totemul) și e reflectarea unor glumițe injurioase de prost gsut la care te amuzi exclusiv...poate și a.f. ordonanța-ți periuță de haine, bombeu, operă cioclopedică.  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-16 18:27:45
         
 
  (off topic)
D-le Cristescu
am șters multe dintre textele mele vechi deoarece în locul lor apărea ,,arbitraj'' cu un text nepostat de mine. Am trimis un email cu rugămintea să repostăm textele dar...
Așadar, mergem înainte...
allegria
 
Postat de catre Barbu DG Valeriu la data de 2012-10-16 16:23:26
         
 
  o inițiativă bună,așadar, ,,la treabă''!  
Postat de catre Barbu DG Valeriu la data de 2012-10-16 15:23:21
         
 
  err: ludmila!  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 14:58:59
         
 
  da poți să mă propui cu lumila  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 14:58:43
         
 
  gheorghe, diagnosticele citate (extrase din fișa ta de la bălăceanca) sunt absolut veridice și corecte, doar că, în virtutea caracterului lor strict medical, nu pot fi antalogate, îmi pare rău.
în ce privește textele, da, mi-am pîrjolit adineauri 3-4 buc, după ce anumite necesități fiziologice urgente se pare că te-au determinat a te slobozi peste unul din ele...
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 14:56:43
         
 
  er.plăseleLE  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-16 14:31:24
         
 
  Fanache, cred că intervenția ta permite o addenda. dacă tot ne jucăm de-a pîrîcioșii, spicuim din opera adnotată și comentată a asteroidului evropeic pe cîteva coordonate simple:
1. grija față de aproapele-i:
" gheorghe recheșan, cu părere de rău ți-o spun, ești din ce în ce mai rătăcit. și dacă pînă acum vreun an zărgheala ta avea cît de cît un pic de farmec, acu lumina aia s-a stins ca o țigară-n closet. ia o pauză, omule, sau ia-ți o femeie...
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-09-25 23:03:01

sau 2.pseudomedicale:

"ghiță, matale ești paranoic... iată cel mai solid argument care te poate îndreptăți să mai postezi aici. altfel, ne-ar ucide plictiseala. de altfel, nici nu mă îndoiesc că ai s-o faci în continuare între reprizele de diazepam și perfuzii cu ciuboțica cucului :) "
â
bine, mai sunt o sumedenie, inclusiv cele exclusiv logoreicee care încep cam așa "idiot bătrîn.etc." dar mi-e lene să le caut.
În ceea ce privește ștergerea textelor, afelică, nenicule, nu lătra și matale lîngă grand pendu, că maestrul fane numa ce-și pîrjoli toate textele pînă-n plăsele soneatelor sale originale.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-16 14:30:40
         
 
  Radu, bati la usi inchise. Nu insista! :)
Plus de asta, aplicarea regulamentului in cazul lui Gheorghe, in mod implicit, ar presupune ca acesta sa isi stearga capodopera de pe site. Dupa inevitabila activare a trupei de campanie, acesta ar incepe repostarile, fenomen natural mai sigur decat ploaia.
Vrei tu asta?
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-10-16 13:23:37
         
 
  domnule Cristescu, citind aici:
http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=43086&id_comentariu=197695


aș exprima cîteva modeste considerații pe marginea vocativului militant:

"măi gunoi pedelist" / d-l gh. recheșan către d-l andrei florian

a) concis.
b) infratextual:
- gunoi (reziduu, rest, șpan, rumeguș, rebut, etc - în industria textilă, zdreanță)
- pedelist (termen asociat, dezonorant prin definiție)
comparabil prin forță cu "imperialist american"
din clasicul:
"imperialist american, cădea-ți-ar bomba-n ocean"!
de fapt, o construcție pleonastică, avînd în vedere caracterul implicit al juxtapunerii - tot ce e imperialist e american, și invers.
c) sintetic (prin potențare reciprocă a termenilor)
d) dezvoltînd valențe noi:
- tot ce e gunoi e pedelist
- tot ce e pedelist e gunoi
- dar un gunoi pedelist e mai mult decît suma algebrică a termenilor
e) tragic
căci, iată, conduce la imprecația:
"intratabilă eczemă" / sugerînd iritarea extremă a autorului, alergia, pruritul, furia, mîncărimea pe fond nervos

dar în final evocînd abandonul, resemnarea.

în fine,

f) limpede, lucid, profund.

o mostră din arta prozatorului, pe care, de ce nu, propun s-o includeți în antologie.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 13:03:21
         
 
  de pildă, Van Silvia nu a postat din 2005 de la catastrofa cârliană, iar Zabet are 4 texte în pagină, io nu-l văd deloc antologic lavresc!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-16 12:17:00
         
 
  sunt f constructiv;aveți dificultăți, cred,în selectarea textelor și autorilor. unii din listă, n-au ce arăta/trimite și repet, aici pușcă are dreptate, ar trebui triate doar textele care au apărut și pe europeea, au fost comentate/înstelate,apreciate/ pt ca selecția să fie semnificativă și nu exhaustivă.  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-16 12:13:40
         
 
  Confirm că ați trimis domnule coleg!

În continuare v-aș ruga să fiți constructiv. Și să aveți încredere că va fi un volum de referință.

Și da, mai puteți trimite.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-10-16 12:08:33
         
 
  păi, v-am trimis și eu, texte verificate aici, dar mi-am impus, modest din fire, cîte 10 file. nu era să vă trimit(tot sunt în 2 conturi peste 150 de texte) proprietatea europeei)pe coloane mia de file ca să vă îngreunez trierea? zău, dacă se strecoară coloana a cincea epigramistică cu 10 file d'astea parcă aș începe să regret că particip.  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-16 12:00:23
         
 
  AAA am vorbit personal cu el și a și trimis.

Ccca 1000 pagini domnule coleg. Format B5. Text pe două coloane.

Sunt 10 ani!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-10-16 11:53:55
         
 
  AAA, fără el pt mine antologia lirică ar fi incompletă.  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-16 11:51:16
         
 
  latunski VICTOR, tania ramon în dublu exemplar.
Casandra Adam, o poetă care și-a radiat contul.

PS v-ați propus d-le Cristescu un număr limită de pagini? rămîneți pe varianta miscelaneea poezie-proză-dramaturgie cu moț de epigrame sau pe volumașe?
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-16 11:49:03
         
 
  văd în listă iluștrii necunoscuți, useri care n-au mai postat pe aici de la apocalipsa cîrliană laolaltă cu inși consacrați care au gustat din dulșața consacrării publicistice. normal,Cris Banu, Ecsintescu ș.a. cu trei texte-n pagină NU...pînă la urmă are oleacă de dreptate și ipochimenu de pușcă, nu E (sic)reprezentativi.  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-10-16 11:46:12
         
 
  la fel, rudy  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 11:43:44
         
 
  pe eugenia reiter am invitat-o, n-a percutat, poate mai încercați dvs.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 11:43:25
         
 
  ilona ploaie clonă, originalul e-n listă, deci...  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 11:42:33
         
 
  cris banu editor / deci nu  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 11:40:40
         
 
  anda andrieș ([email protected])  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-10-16 11:39:46
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE