FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
CIRC(UL)US MAXIMUS (I)
Text postat de Gheorghe Rechesan
PERSONAJELE:
CORBULO ECOGABALUS, basileu, autocrat, cap al bisericii acefale albastre
RADIX TARANTULLA, prefect al pretorienilor
DRACO VELEITAROCTONUL, gladiator
HELIOS ADROGANTES, zis și OSTRAKA, sacerdotius maximus, discipol al lui Marțial
SIDUS PLATINIDES, discipol al lui Platon
FLORIANUS, copil de trupă, centurion-aspirant, discipol al nimănui
RUNCO VIRIDIS STULTUS, aed, discipol al lui însuși
VALERIUS TRIBACCA, dulgher
PISCULLA LUPUS, tejghetar și cîrciumar, amic al muzelor

TABLOUL I

DECOR: Un triclinium larg, cu paturi bogat împodobite cu intarsii din PFL, pregătite pentru ospăț; o masă circulară încărcată cu păsări fripte și gustări frugale; pe jos linoleum imitînd un mozaic pompeian cu nimfe dezgolite fugărite de un silen rînjind; pereți sinilii, fărbăluiți în pripă, ascund coșcoveala veche și aspectul ruinat al clădirii.


ECOGABALUS (tolănit pe o canapea, într-o hlamidă somptuoasă din brocart ultramarin, decorată cu ciocîrlii și flori din viplă aurie, ridică o cupă plină cu zaibăr, un falern de sezon):
-Stimabili comeseni, v-am convocat la această pașnică agapă, fiindcă, nu-i așa, nici hedoniștii, epicurienii și pupindorsalienii n-ar putea să se bucure de plăcerile unui stomac supraalimentat și a unei mucoase gastrice extatice dacă....(Tarantulla se apropie neauzit și îi șoptește ceva la ureche)...în fine, am privilegiul să vă anunț că după ultimele zvonuri, inamicul patriei a fost învins, Baal să ne apere și să ne-ajute!
(toți cei de față izbucnesc în ovații, lovind cu pocalele și talgerele în mese)
ECOGABALUS (ridicîndu-se dintre perne le face semn să tacă; scoate din sîn un trifoi cu patru foi vopsite în email bleu, îl sărută și îl ridică în lumină):
-In hoc signo bibemus! Da, am fost anunțat că Ytilla Peianus, biciul Eutherpei, barbarul care scandaliza cu măscările sale toți concitadinii pașnici și sensibili, teroarea ce ne-amenința hotarele inexpugnabile ale eco-imperiumului s-a declarat în sfîrșit învins, repliindu-se în stepele domniei-sale! Ad postremum et posternum, pax ecoliteraria poate să se instaureze pentru secolii ce vor urma!
TARANTULLA (rînjind):
-Da, bre, badea nu-i mai tace gurița, a întins-o! Acu' probabil că stă în pragul iurtei strămoșești, se scobește cu plaivazu' n nas și-și miroase obielele împuțite, amărîtul!
ADROGANTES ( scuipînd peste umăr):
-Apăre-ne Isis, Baal și tu Sisoie, protector al catrenelor de pretutindeni...un frustrat mai puțin printre noi!
TRIBACCA (dînd dușcă un pocal plin-ochi):
-Io v-am zis, omu' e dus cu capu', n-are părinți, nici casă, barem o adresă colea să știm unde stă,ca să-i spargem fereștile, să-i ungem ușa cu cufureală...locul lui e printre zărghiți, la ospiciu!
FLORIANUS (ploconindu-se dinaintea lui Ecogabalus îi sărută sandalele și tivul tunicii):
-Șefu' am dat de urmele unei conspirații....da' ce zic eu conspirație, e o adevărată lovitură de imperium...vizigoții, vandalii și venalii în frunte cu Ytilla, un nostalgic fioros, vor să te dea jos de pe tron și să restaureze răspublica!
TARANTULLA (protector):
-Relax, Flory tată, paranoicu' de Ytilla a dat bir cu fugiții, e terminat, basta, bagă săbiuța-n teacă, nu te mai agita degeaba! Tot ce poți face pentru el este să-i trimiți niște ceai de sunătoare sau decoct de ciuboțica cucului!
RUNCO (face un pas în față c-o cobză în brațe):
-Permiteți, sublime basileu, să cînt ceva și ieu...ascultîndu-vă discursul, tare mi-a plăcut și iute-iute am compus o eglogă de moment!
( Ecogabalus rupe limba unui păun rumenit așezat cu tot cu pene și coadă pe o tipsie, o mestecă alene și face un semn plictisit dar aprobator din cap)
RUNCO (acordîndu-și cobza, intonează cu glas înalt și tremurat):

Ooo, varză brută, laș cotor,
cînd te aud răcnind, hulită
așa îmi vine să te-omor,
că-mi treziși muza adormită

gogoașe calde îți pun sub nas,
și largul verdelui de frunză
ce-ți ține loc d'iconostas,
pe toată verzele să tunză!

De nu te vezi tu, hîdă-n hîde
o gastronoamă cu arnică
de pîn' și pruncii-or să te rîdă,
cînd bei cu gura-ți de limbrică!

(se poticnește ciupind o coardă în falset, apoi reia):

visezi un eden, tu, teroare
dar nu văzuși că-n guși nu ai
nici sunet cald, barem o floare
să ne doinească lin din scai...

și cățărat pe o gomilă,
tu balegi larg către senin
doar avortoni de la nubilă,
și maculezi un bleu...mariiin!

ECOGABALUS (aruncîndu-i un copan):
-Interesantă măsură, original ritm...eu aș elimina însă termenul acela urît mirositor "excrementa", nu dă deloc bine în context...și-apoi contravine perceptelor noastre artistice. Depășind speța, aș opina chiar folosirea unui eufemism, de pildă superfluo coprolithia, cabalină, ovină sau taurină, cum dorește domnia-ta!
RUNCO (roade lacom, clefăind repede,copanul, își șterge deștele de poalele tuncii și mîzgălește cu condeiul pe manuscris):
-Am înțeles, sfaturile domniei voastre, sunt de neprețuit...o clipă...ecscrementa se scrie cu "cs" sau cu "gz"?
PLATINIDES:
-Materia e una, reprezentările sale în sacru, diverse...așa cum ne învață și augustul meu înaintaș, doar platitudinile sunt de genul neutru...între Dardanele și Bosfor am văzut într-o noapte un asteroid...
TARANTULLA (către Ecogabalus, rîzînd):
-Altul care bate cîmpii fără haz! Acu' din două una: ori tipu e genial, iar eu nerod, ori invers!
ECOGABALUS (moale, cu un gest august):
-Lasă-l, susurul vocii sale m-adoarme!
TARANTULLA (insinuant):
-Blîndule basileu, atmosfera cam lîncezește, să nu chemăm "fetițele"?
ECOGABALUS (înviorat, își desface hlamida rămînînd costumat într-o fustanelă multicoloră din pene de păun, struț și papagal):
-Ehoe....să vină hierodulele...dar numai cele verificate ecoliterar!
( din culise se aud lamentațiile unei melopee cu iz lăutăresc și în triclinium pășește sfios, Pisculla, însoțit de doi băieți tuciurii travestiți: poartă tustrei brasiere din atlas sclipitor, cu paiete aurii, fustițe scurte ornate cu paiete și sunt sulemeniți din gros cu fard roz și boieli țipătoare)
TARANTULLA ( zîmbind):
-Hai, mironosițelor, pas de deux, joc de glezne, legănări din buric...ce naiba, arătați și voi o pulpană, un decolteu dați din crupă, mișcați-vă mai cu talent, bre !
PISCULLA ( aparte):
-Mă omoară tocurile astea...dacă știam că domnii au chef de dănțuială o chemam pe nevastă-mea!
ADROGANTES (îl prinde de talie):
-Hai, rozmarinu' taichii, să te fac o horă ca pe la noi!
Se ridică toți și se prind într-un cerc mare, în șir indian, fiecare ținîndu-și partenerul din față de talie.
RUNCO (stîngaci):
-Foaie verde de răsură, io bat untu'n bătătură!
FLORIANUS:
-Și de-atîta tevatură, mi-e că dai pe arătură...
ADROGANTES (chiuind):
-Strîngeți hora, măi flăcăi, să țîșnească-n noi, văpăi...
TARANTULLA:
-Badea meu e legionar, scrie dup-abecedar!
ECOGABALUS:
-Să fim veseli și sprințari, ex-abrupto, literari!


Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  bon, s-a flecărit suficient, și ca de obicei, prea puțin despre text. îmi iau libertatea să închid discuțiile într-o notă relaxată.
ștefan rădulescu (ca de la lipsă de majusculă la majusculă ioc)cred că te-a amețit euforia vendettei, ți-ai propus să mă ejectezi de aici, aducînd în sprijinul justificării ba aprecieri viermănoase(mă întreb cît de sănătos/nesănătos poate fi cineva care atacă direct, postînd "o etichetă" pusă de un admin al unui sait de pingelit orgolii drept dovadă aproape medicală, ba chiar psihiatrică)ba calomnii.nu știu de ce ți se năzare că n-ai avut parte de îngăduința patronului după demisii, demiteri(pe motive scatologic-neecoliterare)și reveniri impetuoase, fiindcă caracterizarea de acu 2-3 ani "temperament cu potențial conflictual-agresiv" e actuală, ba a ajuns la apogeu. mă întreb ce o să te mai lege de lavră după ce vei rămîne singurel pe-aci, cu ăștia doi aghiotanți devotați...te vei plictisi, bădie la maxim, vei frunzări cîte-un poețel ingenuu poposit din greșală pe sait, va mai posta trioul epigramat cîte-o epigramă, cercel o poză cu o troiță sau o pipiță cubană, poate..dar nu-i sigur,va trece latunski să vadă dacă mai viețuiești. așadar, care e miza? după mine ar fi totuși cantitatea de texte strînsă în arhivă.înafară de cele peste 500 de epigrame ale lui nea cioacă și conspectele copy-paste ale lui a.f.se găsesc destule publicabile. Cristescu-Corbu pare mai degrabă interesat să-și salveze pensia de universitar sau Roșia Montană decît să publice o antologie. un calcul simplu, arată că pt un cărțoi de 200 pagini o editură serioasă ar lua cam 2000 de lei(adică o zecime din cît cheltuie epigramist într-o seară cu amicii telectuali, reprezentînd jumătate din costurile de editare.
epi, nu cred că polemicile tale, ale lui r.ș. sau a.f. sunt sportive, ba încalcă la fiece pas ideile articolașului ăla despre perceptele oxfordiene. pe umă ești superficial la culme(doar baba omida te-ntrece în previziuni de orice fel)ba te mai faci de rîs în aprecieri d'astea psiho."încrîncenat, frustrat" etc.doar din cevașilea texte, replici sau cel mult atitudini false.nooo, mr. apricot, mă jucam cu voi, sau mai pretențios spus, coborînd la acest nivel relațional cu limbaj urduros vă studiam.da, domle, mă documentam eficient, fiindcă erați la îndemînă, fiindcă e simplu și se poate scoate un roman din toate evenimentele de aici.ar fi însă o răzbunare ieftină deși cred că s-ar vinde 100 de bucăți doar celor care au trecut pe aici.nu mă interesează așa ceva.
acuma despre sine și umor, sincer nici măcar n-am văzut , auzit, să zîmbească nimeni la epigramele postate de tine aici, că e bine că e rău, mulți europeici s-au tăvălit de rîs citindu-mi unele bucăți de proză postate(mi-e lene să caut comentariile respective, dar Bordaș, AAA, Vera și încă destui foști europeici pot confirma)că e bine sau rău nu știu.
apropos, cine-s NOI, ceilalți? fane împins la răzbunare de un blocaj literare și resentimente adînc reprimate...afeu, marele măturător? tu, poet cu autobiografie lirică ridicolă, editură de buzunar, orgoliu de grand veleitar? episodic cioacă și el sculptore val tribacca? păi, neicușorile de asta au fugit toți oamenii serioși cu oareșce talent literar de aici...fiindcă s+au plictisit să vă vadă circ(ul)us maximus...eu barem am încercat să+i dau o spoială de atelier literar, voi, ăștia cu mușchi virtuali îi dați aspect de crîșmă cu podele spoite cu motorină.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-26 11:41:58
         
 
  Măh, recheșan ăsta nu-i băiat rău de fapt!
Cum nu-i nici peia, care dealtfel e la fel de bun poet cum e reche prozator. Dar suma frustrărilor de până acum le-a întunecat intelectul. Vezi, tocmai de aia e bine să mai glumești, să te mai tachinezi cu câteun prieten de pe ioropeia, să mai scrii câteo epigramă, să mai faci haz de necaz!
Asta e rețeta supraviețuirii timp de 2000 de ani a românilor: umorul.

Dar ei nu și nu! 24/24 sunt crispați, încrâncenați, frustrați, văd peste tot numai dușmani și securiști... Și-atunci se miră că de ce ne jucăm cu ei, noi, ceilalți, de-a "Prostu' la mijloc"!

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-09-26 02:33:13
         
 
  p.s. pun pariu că mîine dim. blochezi comurile la textul ăsta, sau îl ștergi, și te-apuci de yoga.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-09-26 00:24:33
         
 
  încă ceva și mă culc. mă gîndeam uneori cum arată diminețile d-lui Cristescu, firește, după duș și cafea. îți citește blestemățiile, se crucește, apoi face 15' exerciții de iertare, cu fața la răsărit, întru purificarea sufletului. și-al nostru, robii ecoliteraturii, desigur, dar în primul rînd al domniei sale. un fel de yoga. uneori, cînd are timp, mai scrie cîte-un editorial a la maica tereza, după care se bărbierește, scuipă-n sîn de ucigă-l toaca, și pleacă întărit la facultate or smth. păi crezi tu, gheorghe, că dacă n-ar fi așa, ai fi făcut tu purici mulți aici dacă lavra era administrată de cineva gen eugenia reiter, asta ca să luăm un exemplu la-ndemînă? să fii tu sănătos, onorabile. ai fi chițăit spre haga, onu și nato întru respectarea dreptului cică la liberă exprimare, de la nivel -10, desigur, pînă ți-ar fi ruginit tastatura.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-09-26 00:21:57
         
 
  rechesane, n-am nimic... dar matura Radu pe jos cu tine mai ceva ca Andrei Florian!
Lasa-te de sportul asta (ma refer la polemici) ca esti varza si mai bine vezi-ti de scrierile lu' matale unde esti acceptabil chiar si pentru un epigramist.
Ca vorba aia, un prozator nu e altceva decat un poet ratat.

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-09-25 23:59:08
         
 
  acu, la drept vorbind, nu cred că-n zonă e cineva 100% sănătos, și nici nu cred că ăsta ar fi un deziderat... sănătos, avînd în vedere că, mai mult sau mai puțin, ne zbenguim într-un mediu artistic. de-aici rezultă că, strict din punctul ăsta de vedere prezența ta aici a fost și este salutară - prin contrast cu matale, noi, licuricii, mediocri-n toate cele, sclipim de-a dreptul ca niște spirite carteziene :)  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-09-25 23:52:20
         
 
  nu te poți abține așai , fane! se numește incontinență(verbală).din blocaj n-o să ieși, dude, interesîndu-te ce fac io în particoler.și că veni vb de scris,aspirații și/alte fleacuri tu ce naiba produsăși recent? epigrame...acu un an cred că ai fi rîs de unu singur de imaginea asta!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 23:26:01
         
 
  gheorghe recheșan, cu părere de rău ți-o spun, ești din ce în ce mai rătăcit. și dacă pînă acum vreun an zărgheala ta avea cît de cît un pic de farmec, acu lumina aia s-a stins ca o țigară-n closet. ia o pauză, omule, sau ia-ți o femeie...  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-09-25 23:03:01
         
 
  a.f., ești în continuare chiftea, note informative faci doar matale între 2 angajamente media.
fane, ești mai mult decît ipocrit în sinceritatea-ți, dar iaca nici că am chef să-ți dau linkuri despre reviste ce nu există pe net.mai sapă și tu pt amărîtul ăla de salariu.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 22:50:01
         
 
  gheorghe, textele de genul ăsta n-au miză. merg în cercul nostru, dar cine suntem noi? ce lași în urma ta? cîteva satire, cîteva schițe și o poezică apărută într-o revistă de tiraj confidențial (din moment ce n-am găsit-o pe net, scuză-mă, nu există). o să zici că nu-i nicio problemă, ok, nu e, dar e vizibil că-ți propui mai mult. în ce privește comentariile lăsate sub textele tale, nu le garantez competența, ci doar sinceritatea. dar, alături de criteriile estetice, și sinceritatea are un caracter istoric, mare șef. după ce relațiile dintre noi s-au deteriorat, e clar că am ales să-ți spun doar anumite adevăruri. în prezent, pe cele mai neplăcute. alții au mai multă răbdare, sau, știu eu, mai multă ipocrizie. dincolo de expresie, lucrurile astea se simt.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-09-25 20:03:19
         
 
  reche, tre sa zici mersi ca ti-am adus clickuri. Unde e Epi e scandal.  
Postat de catre General Motors la data de 2012-09-25 19:59:33
         
 
  Domnule Bordas, mai incercati de cateva ori, poate va iese si poanta.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-09-25 19:54:10
         
 
  Asta este antologica, Gheorghe. Mai devreme spuneai ca nu te intereseaza cine este in viata reala persoana care te comenteaza, pentru ca la numai cateva minute sa faci ïnformarea de mare impact despre Stefan Radulescu.
Nu te-ai mai putut abtine, asa-i ? :)))
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-09-25 19:52:28
         
 
  Andrei Florian poate fi chiar Cartarescu sau Patapievici
Epi


Exclus. La fel cum Florin Salam nu poate fi Carreras.

Domnule AF, încercați să fiți măcar original, dacă harul vă lipsește.

Apropo, vă faceți iluzii. Nu sunteți un tip pretențios. Cel mult, prețios, dar nici asta nu vă iese.

Cum spuneam, încercați în altă parte. O groapă cu nisip, eventual.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2012-09-25 19:47:37
         
 
  nu are cine-știe-ce relevanță, dar la nivel de amatori funcționează ideea călinesciană:trebuie să ratezi un gen(literar) ca să ajungi în poziția de a critica.Liviu Bordaș, în pofida acestui fapt e subiectiv, firește, iar Ștefan Rădulescu(aka fane ștefănescu)în perioada cînd nu era obsedat de o vendettă idioată mi-a lăsat comentarii obiective, pertinente, pe-alocuri laudative. dar asta ține de trecut și nu are nicio importanță.  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 19:41:25
         
 
  probabil, dar eram lipsit de plăcerea de vedea cum vă bășicați, inutil de altfel.ridendo non castigat mores....  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 19:31:26
         
 
  "texte de genul acesta îmi iau cam o oră, nu le migălesc deloc și nu trebuie să consult nimic, nici măcar wikipedia." (gheorghe)

Nasol! E o ora pierduta din viata ta. O ora in care ai putea face si tu ceva util. :)
 
Postat de catre General Motors la data de 2012-09-25 19:29:17
         
 
  er,. în unul din textele...  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 19:28:30
         
 
  Îmi dați voie să am ultimul cuvînt?
Revin la ideea că pentru mine nu contează cu ce se ocupă autorul în viața ”civil㔠cîți copii sau amante a avut,, dacă a împlinit 20 de ani sau a trecut de 50 ,ce cont în bancă are sau dacă e debutant sau autor a 10 volume. Contează textul.Cărtărescu se pare că aplagiat și și-a dinamitat șansele la Nobel, dar asta nu înseamnă că e un poet și prozator important. dacă ar posta aici o poezie pe măsura celei satirizate în text l-aș ridiculiza.dacă s-ar face de rîs, militînd pentru oranjutani(mi-am permis să preiau expresia d-lui Aleodor Covrig)l-aș face personaj în una din textele satirice.
btw, bade caisă, texte de genul acesta îmi iau cam o oră, nu le migălesc deloc și nu trebuie să consult nimic, nici măcar wikipedia.
A doua problemă: că dacă își închipuie cineva dintre cei care au comentat acest text conjuctural că aș face imprudența de a posta pe europeea(un spațiu departe de a mai constitui o nișă literară în acest moment) texte definitorii apăi, insul acela e un naiv iremediabil.
Trei: atmosfera încordată, abundența de replici ”vioaie” m-a făcut să închid comentariile la textul ” Fără întoarcere”. de fapt nici nu trebuia să-l postez aici.din motive care țin de strategie și precauție.de fapt am să-l șterg în minutele următoare.nu mă miră faptul că oameni pe care-i cunosc și scriu bine nu publică aici. mă miră faptul că mai publică unii sau intră să dezbată probleme care nu țin de literatură.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 19:27:29
         
 
  "E adevarat, insa, ca Epigramist si Stefanescu, persoane pe langa care va gudurati atat de umil, sunt buni, dar mai bun este Jupp, spre exemplu."
(Andrei Florian)

Salut, Jupp! Aici te ascundeai, pishicherule? :)

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-09-25 19:11:19
         
 
  Domnule Bordas, dupa cum am mai spus, fiecare isi fixeaza reperele maximale functie de limitele proprii. Reperele mele nu se gasesc pe Europeea si nu ma gasesc aici pentru gudureli. E adevarat, insa, ca Epigramist si Stefanescu, persoane pe langa care va gudurati atat de umil, sunt buni, dar mai bun este Jupp, spre exemplu.
Gheorghe, in schimb, asa cum bine a remarcat si Epigramist, scrie cel mult ingrijit. Nu are scanteie, nu are culoare, dramatism, umor, nu are nimic. E sters. E parerea mea si mi-o asum.
E adevarat, parerea mea difera de a dumneavostra pentru ca sunt un tip pretentios, dar asta nu implica si pretentia infantila de a va cere sa scrieti mai bine decat cei pe care ii criticati, pentru ca sunt un individ matur. Mai pe scurt, ca sa poti aprecia un spectacol de circ, nu este necesar sa fii tu insuti clown.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-09-25 18:32:16
         
 
  Domnule Bordas, de unde stiti cine se ascunde sub pseudonimul sau? Andrei Florian poate fi chiar Cartarescu sau Patapievici... you never know!
Pai daca sub pseudonimul Epigramist cineva a dovedit ca se ascunde chiar Pacepa, nu ne mai mira nimic.
 
Postat de catre General Motors la data de 2012-09-25 17:00:37
         
 
  Domnule AF, pînă cînd domnia voastră va ajunge, literar vorbind, măcar la călcîiul celor pe lîngă care vă gudurați (Radu Ștefănescu și Epi, fiecare un nume pe Europeea - și nu numai - în domeniul lui) sau al celor pe care-i bălăcăriți (Gheorghe Recheșan, în cazul de față, un prozator plin de talent), va mai curge multă apă pe Dîmbovița.

Atît de multă încît s-ar putea aduna de-o Dunăre, dacă nu de-un Amazon.

Eu vă recomand nu să vă jucați frumos, ci s-o faceți în altă parte. Dumneavoastră nu ați avea decît de cîștigat. Iar noi, nimic de pierdut.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2012-09-25 16:49:44
         
 
  :)))
Exact ce spuneam. Urmeaza sa vina Radu si sa-l invete pe Gheo ca hlamida purtata de ECOGABALUS nu putea fi decat alba,rosie sau purpurie, observatie de bun simt, si sa-l invete cum se scrie poezie. Balabozaurul se va infuria si va arunca valuri de invective otravite, pentru ca apoi Epigramist sa revina, ca un patriarh milostiv, sa-l miruiasca cu o legatura noua de patrunjel.
Pe final va veni si domnul Cristescu, impaciuitor, sa imparta mintea cea de pe urma, sa constate ca toate sunt la locul lor si se ne recomande sa ne jucam frumos :))
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-09-25 15:56:59
         
 
  @rechesan: Cand ajungi sa iti explici textele inseamna ca ceva e wrong.  
Postat de catre General Motors la data de 2012-09-25 15:30:05
         
 
  @Andrei Florian: Nu-l perii deloc pe gheorghitza. Poate doar cu o lopata.
Revin la ideea ca textul e ingrijit, omul munceste, se strofoaca, nu doarme noptile sa il bibileasca pana la cel mai mic amanunt. Consulta dictionare, carti de istorie, mitologie, etc. Dar cam atat. gheorghitza nu are "zvacul" acela care sa il propulseze in randul marilor prozatori. Ramane doar pe undeva pe la mijloc. Ceea ce nici nu-i rau pana la urma.
 
Postat de catre General Motors la data de 2012-09-25 15:29:09
         
 
  @reche: Patrunjel, am uitat sa mentionez ca apar cu cateva texte intr-o antologie de proza romaneasca din 2011. Dar daca tot m-ai intrebat... sper ca nu o sa spui ca ma laud.  
Postat de catre General Motors la data de 2012-09-25 15:20:25
         
 
  n-am de ce să mă scuz, am prelucrat "profilul" literar al lui Runco, arhetipal și satiric. cîtă vreme tu insiști fără sens, sau onștrumente oareșcum adecvate, pe un text ce te oftică, voi pătra și eu limitele vis-a-vis de rîca ta.oricum n-ai ce demonstra altceva.literar, vb.
oricum n-am să aștept 24, 48 sau 72 de ore să-ți ceri scuze pt afirmațiile de genu'"se va gasi vreun idiot care sa aprecieze acest text. "(injurie grosolană la adresa cititorilor și membrilor saitului)sau "tu consideri ca "balegarea larga", semnul sub care iti scrii textele..." ci voi dezinfecta textul de cufurelile tale atextuale semănate sub el.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 13:39:11
         
 
  Gheorghe, nu te mai scuza inutil. Ai comis-o, las-o asa si nu mai umple "ușa cu cufureală...", ca stropesti.
Limitele ti le stabilesti singur, dar ce poti scrie intre aceste limite este nelimitat, asa cum bine demonstrezi.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-09-25 13:08:35
         
 
  PPS: "bălegarea largă" aparține, sunt sigur că n-ai observat, personajului, care asemenea ție, suduie și compune cum poate...folosirea procedeului literar de parodiere și ridiculizare de redare îngroșată a tarelor și a"operei" respectivului ține de satiră, a.f.!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 12:48:26
         
 
  er.benefice  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 12:45:10
         
 
  bon, atunci poți să te duci naibii? undeva la adăpost de opțiunile mele, de textele astea ce nu-ți plac,într-o găurică existențială tapetată cu pietricele de litiază biliară, scaieți și coji de nucă?(alea-s binefice părului aricit de pe ceafa tunsă reglementar) ziceam și eu, poate așa vei avea dimensiunea corectă a intervențiilor tale pe textele care te dau de pămînt(metaforic vorbind)și tot la fel de metaforic, ești o lighioană cenaclieră la fel de utilă atmosferei prezumtiv literare de aici, cît e de folositoare gărgărița pt cereale, mucegaiul pt mălai și politica, românilor normali.

rectifică:"spre text ai scuipat cu oftică, îndîrjire, într-un jargon suburban"! așe. în rest, n-am ce să-ți mai comunic...poate faptul că procentul de predictibilitate cu care intervii, sans se(n)se, pe paginile mele este invers proporțional cu credibilitatea ta critic onestă...să-ți traduc?
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 12:44:23
         
 
  Bine, Gheorghe, daca te multumesti sa ramai la stadiul de "patrunjel conjunctural" este numai optiunea ta. Despre text am spus ce era de spus. Este precum o legatura de patrunjel uitata in soare. Adica ofilit. Daca tu consideri ca "balegarea larga", semnul sub care iti scrii textele presupus literare, este semnul rafinamentului despre care vorbea Epigramist, banuiesc ca esti chiar patruns de acest spirit.
Altfel, esti bine?
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-09-25 12:25:02
         
 
  PS să mai adaug faptul că nen-tu, epigrantu', se pricepe și el la proză, scenarii și schițe dramatice în cazul de față, precum cloșca la turnatul clopotelor din bronz?  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 12:17:23
         
 
  a.f. subiectul discuției(?) ar trebui să fie textul de mai sus...dacă ai observații legate de el, chestii obiective, pertinente, dă-i drumul!
În legătură cu restul comentariului( să nu-i zic rățoială sau rîgîială revanșardă) nu poci decît să constat:de ce te intere pă tine, musiu, prietenii, scopul postării, persoana mea?
repet, dacă ai cumva convingerea că te pricepi, află că pe europeea postez texte conjuncturale(acesta este unu', de aceea te-ai bășicat corespunzător și te rupi în figuri, ca un mitocan oranj în ore de maximă audiență,iar potrivit acestui criteriu "mi-a ieșit") să ai tu ce scuipa și clențăni.asta dacă nu e cineva atît de idiot încît să creadă c-aș proceda imprudent să postez altceva fără caseta comentariilor închisă.
da' toate astea le știi, nu știu de ce mă obosesc să-ți demonstrez că ești nula tăiat la nivel literar.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 12:11:49
         
 
  Gheorghe, nu eu sunt subiectul discutiei, ci tu, autorul acestui textulet. Cred ca Epigramist te menajeaza, cel mai probabil din plictiseala, ca sa aiba cu cine sa stearga pe jos cand mai intra pe Europeea. Te mangaie dupa ceafa,te minte ca ai talent si ca il exprimi ingrijit, ca ai o cultura rafinata, etc, pentru ca imediat ce scoti capul sa iti dea cu patrunjelul peste ochi. De fiecare data se intampla la fel. A devenit atat de previzibil incat nu m-ar mira sa revina mai tarziu cu verdeata si sa te faca ciorba. Chiar nu iti spune nimeni? Niciun prieten?
Pe cuvant, Gheorghe, esti de toata mila.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-09-25 10:13:03
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  ps să mai adaug faptul semnificativ și evident că acel cățel reacționează precum canida lui Pavlov?  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 09:07:47
         
 
  noa, afe, de parcă ai știi mătăluță, chisnovitor pîn cele medii cu ce se papă genu dramatic, literatura-n general...bon, puteai să argumentezi stropșelile, dar lipind etichete cu limba nu riști, înafară de o infecție a papilelor gustative, decît o doză sănătoasă de ridicol!
măi, Epi, da' ce credeai că postez aicea proză de calitate? com'on, cîinele moare de drum lung și afe de grija altuia.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2012-09-25 09:06:05
         
 
  ... cu riscul de fi clasat drept idiotul care apreciaza textul. :)

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-09-25 04:03:59
         
 
  Ba, scrie destul de bine si de ingrijit. Se vede ca a citit la viata lui si ca ii place literatura de calitate. Dar din pacate se complace in lucruri marunte, in razbunari de doi lei si cinspe bani cu care nu cred va ajunge prea departe. Acellasi lucru i l-am spus si lui adrian mihai care crede ca va face gaura in epigrama romaneasca postand la nesfarsit epigrame despre nea Mitica.
Nimic mai fals.
 
Postat de catre General Motors la data de 2012-09-25 04:03:01
         
 
  Gheorghe, mi-e greu sa imi inchipui ca se va gasi vreun idiot care sa aprecieze acest text. Umor nu ai, talent nu ai, ai doar ura si frustrari.
Timp pierdut. Te compatimesc sincer.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-09-24 23:56:29
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23847
Comentarii: 120187
Useri: 1416
 
 
  ADMINISTRARE