FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Tema săptămânii viitoare
Text postat de Emanuel Cristescu
Munca la români.

Din păcate, s-s comentat mult pe tema lichelelor politice dar nu s-au realizat creații semnificative pe această temă. Ori nu le-am văzut eu. Dacă totuși sunt, vă rog să le semnalați.
Așadar pentru titlul de cele mai bune creații ale săptămânii viitoare, locul I, II și III, tema este "Munca la români"

Poate pentru această temă să avem mai mult succes.

Ca uverură, postez o mică povestioară pe care mi-a transmis-o o fostă masterandă:

"Dès qu'il est mort, Juan se trouvait dans un endroit magnifique, entouré de tout le confort et la beauté dont il avait rêvé.
Un homme vêtu de blanc s'approcha de lui et dit: «Vous avez le droit d'avoir ce que vous voulez;. Toute la nourriture, le plaisir ou l'amusement"
Charmed, Juan a fait tout ce qu'il rêvait de faire au cours de sa vie. Après plusieurs années de plaisirs, il a cherché le bonhomme en blanc et a demandé, "je l'ai déjà vécu tout ce que je voulais. Maintenant, j'ai besoin de travailler afin de se sentir utile. "
"Je suis désolé," dit le garçon en blanc », mais c'est la seule chose que je suis incapable de vous donner.” Il n'y a pas de travail ici. "
C'est terrible", a déclaré Juan contrarié, "je vais passer l'éternité en train de mourir d'ennui!” Je préfère être en enfer! "
L'homme en blanc s'approcha de lui et dit à voix basse:
«Et où pensez-vous que vous êtes?"

Succes tuturor.
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Domnul Cornea a scris un fel "cloaca maxima" încercând să amestece totul. Evident, subtil, pentru a dilua, fie și în dejecții, responsabilitățile. Un articol mincinos până îm măduva aldinelor! Românii sunt inteligenți. Este modul lor de a-i disprețui pe aceia care se vor a fi stăpânii lor. Este așa de ușor de demontat totul încât voi da doar un contraexemplu pe care sigur nu îl veți putea constata. Credeți că pot da un contraexemplu privind disponibilitatea și capacitatea românilor de a munci și de a o face performant? Dacă da, spuneți-mi și vi-l voi da. Dacă nu înseamnă că mă credeți. Și, eventual, veți trata cu același dispreț însăilarea acelui "distins" intelectual care comite, în prima parte a articolului, o cacofonie cât dusprețul său față de români.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-02-11 17:11:23
         
 
  Multumesc, domnule Cristescu.

Textul meu e de sine stătător oriunde s-ar afla :)

Modestia, bat-o vina. Nu așa exacerbată ca a altora, e drept.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2012-02-11 17:06:47
         
 
  Domnule AF, sursa mea de încredere a intrat pe link-ul cu atîta generozitate oferit de dumneavoastră
(http://www.contributors.ro/editorial/romanul-tipic/)
și a găsit următoarele: contributors.ro - texte cu valoare adăugată.

Cum sursa mea are infinit mai mult umor (și infinit mai mult bun simț) decît sursele domniei voastre, m-a mandatat să-i public următoarea epigramă, care se potrivește mănușă textulețului domnului Cornea:

După prima lecturare,
Textele din sursa dată,
Per ansamblu, au valoare,
Însă doar... adăugată.


Vă rog să transmiteți distinsului Andrei Cornea salutările noastre cordiale.



 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2012-02-11 17:01:25
         
 
  "Dă un exemplu și curăță mizeria de pe trotuar. Aș face-o, dar am tensiune. Înregistrează o organizație pentru copiii orfani. E complicat. Plantează un pom-doi. Vine seceta și se usucă. Nu vezi, domne, că ăștia au prăpădit toate sistemele de irigații! Îți spun eu că sunt vânduți toți, revine el pe terenul favorit. Doar n-o să-mi spui că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu!, replici tu. Măcar pe atunci, zice îngândurat, aveam și noi o speranță!" Andrei Cornea  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-02-11 17:01:18
         
 
  er.

A conduce o țară
cernut
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-02-11 17:00:59
         
 
  QED. Asta am spus. S-a încălcat Constituția și a fost pus acolo ca din oală. Cum bine ați remarcat. De aceea am și spus: butaforic.

Însă în fraza a doua vă înșelați. Ar fi trebuit să-și decline competența. O conduce țară presupune mai mult decât a conduce un serviciu secret.

Nici telefoanele nu merg în zona Buzău (eu sunt de la 24 km distanță de Buzău și cunosc zona) nu este nici energie electrică. iar cetățenii, mă rog unii dintre ei, stau în casă la căldurică și nu repară liniile electrice telefoanele, rețelele de apă, etc. Vedeți la ce paradoxuri conduce ilogica acestui pus din oală? Aceasta este rezultanta totalitarismului demagocratic. Pentru că, în democrație, ar fi durat mai mult, este adevărat, dar s-ar fi cenut competențele și ar fi fost pus acolo, nu un om perfect dar nici un ageamiu. În timp ce oamenii sunt disperați el s-a declarat mulțumit. Halal să-i fie!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-02-11 16:51:58
         
 
  Cine, sau ce l-a împiedicat să refuze?

Și cine, sau ce îl obligă să deschidă gura fără el, cum se spune pe românește, dacă tot a ajuns acolo?

O minimă moralitate l-ar fi obligat să tacă.



 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2012-02-11 16:43:33
         
 
  Pai omul asta a cam fost luat ca din oala si pus prim-ministru. Sau credeti ca el a tras sforile sa se ajunga aici?

Tot asa ati fi fost si dv. si ioan peia si eu, daca am fi fost numiti intr-un post in care nu am mai fost niciodata pana acum.



 
Postat de catre General Motors la data de 2012-02-11 16:37:33
         
 
  Jenant debut pentru un prim ministru, fie el și butaforic.

Excelent rechizitoriul făcut de domnul Bordaș. I-aș sugera să-l posteze și ca topic de sine stătător.

Prin cele afirmate, omul acesta habar nu are de fișa postului, de obligațiile specifice ale instituțiilor publice. Domnule butaforic prim ministru, CETĂȚENII PLĂTESC IMPOZITE PENTRU CA NIȘTE OAMENI COMPETENȚI SĂ ASIGURE CĂILE DE CIRCULAȚIE. Dacă nu înțelegeți aceasta vă solicit DEMISIA. Sunteți necorespunzător pentru postul pe care îl dețineți. Sigur, dacă autoritățile sunt depășite, în spiritul solidarității cetățenii ajută și ajută voluntar.Dar ajută. Nu au în fișa postului, cum au autoritățile și dumneavoastră. Dar pentru asta trebuie să-i cuceriți de partea dumneavoastră. Nu să-i sfidați. Ați procedat precum o țață încercând să dirijați incompetența și neputința autorităților, sprea lții. Adică tot spre amărâți, tot spre plătitorii de impozite în slujba celor cărora vă aflați.
Personal, voi păstra un moment de jenă pentru domnia voastră.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-02-11 16:24:52
         
 
  Apropo, domnule Andrei Florian, să înțeleg că v-a trecut starea de plictis înfiorător?

Sau să înțeleg că ați regăsit noima dialogului?

Tertium non datur. Să nu-mi spuneți că ați prins drag de mine, că nu vă cred.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2012-02-11 16:01:06
         
 
  Pentru că tot veni vorba despre muncă. Primul ministru:

"Este inadmisibil ca militarii să dezăpezească și cetățenii să stea la căldură. Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localități în România și să-i vezi pe militari desfundând drumuri, în timp ce beneficiarii direcți, care sunt și concetățenii noștri, stau în casă la căldură. Și am văzut cu toții, aceasta se întâmplă și la inundații, și la nămeți. Nu se poate așa ceva, nu putem plăti lenea la nesfârșit, și este lipsă de respect față de cei care stau 24 de ore înghețând, ca să dea drumul la Salvări și să rezolve situațiile de urgență. Nu se poate așa ceva"


Aspru, domnul prim. Cum să plătescă statul lenea? Ca și cum, pînă acum, ar fi plătit vreun cetățean pentru lenea sa. Nu îl plătește nici pentru muncă la adevărata sa valoare.

I-aș spune domnului prim ministru că statul nu îi plătește decît pe cei pe care el i-a angajat. Pe bugetari, carevasăzică. Și îi plătește pentru munca pe care fiecare o desfășoară, nu pentru datul la lopată.

Pentru întreținerea drumurilor și străzilor, statul plătește (și o face din greu) fel și fel de firme de specialitate. Cît plătește? Asta e altă socoteală, despre care domnul prim nu amintește. Îi amintesc eu. Intră în acea plată prețul lucrărilor contractate (bine umflat), plus profitul (deloc neglijabil) al firmei de familie sau de partid, plus parandărătul (vedeți cum îmbogățirea unora contribuie și la îmbogățirea limbii romîne?), plus nevoile partidului.

La Cluj, de exemplu, în prețul curățeniei au intrat și excursiile domnului primar, că doar nu era să le suporte patronul firmei din buzunarul lui, cînd îi stăteau la dispoziție buzubarele plătitorilor de impozite și taxe. Au mai intrat și niște hăinuțe pentru consoarta sa, niște benzină, acolo, niște mizilic...

Dacă i-am spune domnului prim ministru că nu mai suntem dispuși să plătim la nesfîrșit îmbogățirea altora? Dacă l-am întreba ce altă treabă are statul decît să asigure, potrivit Constituției, condiții decente de trai? Condiții în care ar trebui să se regăsească și drumurile numai bune de circulat, și școlile apte să-și primească elevii, și spitalele în care să intri pentru a te însănătoși, nu pentru ultima împărtășanie?

Unde sunt utilajele performante pe care statul ar trebui să le impună celor pe care îi plătește (și îi plătește bine, după cum răsar palatele regilor asfaltului precum ciupercile după ploaie) pentru întreținerea drumurilor și autostrăzilor?

Trăiască lopata și heirupismul. Restul e telenovelă, iar domnul prim detestă telenovelele. I-a îndemnat pe toți să nu se mai plîngă pe la televiziuni. De ce să afle țara în ce stare e? Cred că, dacă ar fi putut, primul dregător al țării ar fi interzis accesul televiziunilor în zonele calamitate. Pentru liniștea țării. Pentru liniștea guvernului.

Domnul prim ne-a liniștit. Nu e gravă situația. Ceea ce e grav e de domeniul viitorului. Vine iar zăpada. Apoi, inundațiile. Așa că, să nu ne plîngem. 60.000 de oameni blocați în nămeți nu înseamnă nimic față de ce ne rezervă viitorul.

Coborît din elicopterul încălzit, domnul prim ne-a tras un îndemn la muncă. După care s-a urcat în gip. Încălzit și acela, bineînțeles.

Acuma, nu aș fi avut pretenția ca domnul prim să se facă de rîs în direct, punînd mîna pe lopată asemeni proaspătului descăunat de dinaintea lui.

Dar parcă mi-aș fi dorit să înțeleagă măcar situația. Și să o vadă în ansamblul și grozăvia ei.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2012-02-11 15:53:58
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Domnule AF, nu dau doi bani pe farmecul meu personal. Și nu am pozat niciodată. În niciun fel de poză. Cu atît mai puțin în cea de intelectual, și cu mult mai puțin în cea de intelectual cu ștaif.

Nici eu nu v-aș fi făcut un portret al autorului dacă nu v-ați fi identificat cu el, cel puțin dintr-un punct de vedere.

Dacă voi continua? Puteți fi sigur de asta. Iar dacă v-ați făcut oareșce iluzii în ceea ce mă privește, e numai vina dumneavoastră. Lipsă de perspicacitate.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2012-02-11 15:50:21
         
 
  Domnule Bordas, n-as fi amintit de articolul de mai sus daca pesonajul ironizat nu v-ar fi semanat intr-o masura atat de mare.
Pana la urma tot dumneavoastra aveti dreptate, desigur. E un dezastru total, o dictatura tiranica, jos Basescu! Toti cei care au alte opinii sunt lichele iar mama lor e ...inzapezita
Aveati mai mult farmec cand pozati in tinuta intelectualului cu staif. Pacat ca ati spuberat si aceasta ultima iluzie.
Continuati!
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-02-11 15:23:42
         
 
  Domnule AF, zîmbetul domniei tale, trîntit la finalul titlului comentariului de mai jos, e unul șui. E mai degrabă rînjet. Noroc cu emoticonul. Nu lasă să se vadă nuanțele.

Haide să citez și eu din sursa dumitale.

Dar românul tipic, deși cam ostenit, musai să aibă tot el ultimul cuvânt. Se uită pe geamurile cafenelei unde tocmai vă beți în tihnă cafelele agrementate cu frișcă și spune cu năduf...

Acuma, ca să afirmi că românul tipic stă în cafenea, unde deștepții neamului își beau în tihnă cafeluțele cu frișcă, nu îți trebuie mult. E destul să fii bine îndoctrinat. Sau bine stipendiat. Sau rău intenționat. Sau, pur și simplu, suficient de sărac la minte.

Avînd în vedere că articolul a apărut în buricul intelighenției românești, nimic nu mă miră.

Una peste alta, o părere stupidă exprimată într-o manieră stupidă. Departe, foarte departe de ceea ce unul dintre lăudacii de serviciu din acel spațiu virtual spunea că ar fi un articol fenomenal al unui intelectual de marcă.

Constat că și prostia, și lichelismul, și pupincurismul cam fac ravagii. Personajul este numai bun de tema săptămînii trecute, licheaua propusă de domnul Cristescu. Ce mi-e licheaua politică, ce mi-e licheaua intelectuală? Nicio diferență in ceea ce privește esența. Lichelismul, adică. În starea lui pură.

Așa e. Merită citit. Dar nu pentru valoarea lui. Ci doar pentru a ști cu cine avem de-a face.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2012-02-11 14:38:57
         
 
  Offtopic pe surse :)

”Dezastru, dictatură, criză, nemernicii, jos toți!

Românul tipic zilelor noastre e un ins veșnic ursuz care privește suspicios în jur și se răstește la toate cele. Ferească Dumnezeu să-ți zică că o duce bine sau că e mulțumit de ceva! Iar dacă îl întrebi ce-l supără, fiindcă, pe câte știi, nu înfruntă chiar atunci o gravă situație personală, îți răspunde indignat, ceva de tipul: așa nu se mai poate! De ce?, întrebi. Păi nu vezi dezastrul din jur?, exclamă, gata să te ia de gât că nu vezi. A, criza, ți-a scăzut salariul? Nu, domne, mie nu, da’ uite cum e cu spitalele, cu școlile, cu administrația, recită el. Înțeleg, zici. Nu înțelegi nimic. Explică-mi, rogu-te! Se vede că nu înțelegi nimic, fiindcă ești dintre ăia orbi care nu văd că Băsescu și ai lui sunt de vină! Nu văd, zici intimidat, că numai ei sunt de vină.

Poate că… Tu vezi? Păi sigur că văd! Unde vezi? La televizor, unde? Tu nu te uiți la televizor? Nu mă uit. Rău faci. E cum îți spun, ăștia au vândut țara! Cui?, întrebi. Ălora, de la FMI, corporațiilor, capitaliștilor globali! Ăștia ălora, deci. Da, în plus, Băse e dictator ca în Belarus...”

Merita citit, la adresa:
http://www.contributors.ro/editorial/romanul-tipic/
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-02-11 14:12:17
         
 
  Observații corecte Liviu, dragul de la Cluj. Povestioara se poate citi în această cheie. Însă nu o pot modifica pentru că nu îmi aparține.Ba dacă intră ACTA în acțiune cred că aș fi pasibil și de sancțiune!

Poate, dacă Liviu este, și sigur este, foarte ocupat, poate, spuneam, Radu Șoim să aibă ceva timp să scrie ceva pe tema săptămânii viitoare. Nu de alta dar un talent neutilizat se poate atrofia.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-02-11 13:33:21
         
 
  Potrivit ultimului dumneavoastră comentariu, vă rog să modificați povestioara, îmbrăcînd convivul de ocazie al personajului principal în robă portocalie.

Iar răspunsul la întrebarea din final ar trebui să fie: "în țara lui să trăiți bine!"



 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2012-02-11 13:28:03
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE