FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
TRANȘANT
Text postat de Emanuel Cristescu
D-le Corbu,

Nu știu dacă are vreo importanță că textul meu „Recviem pentru vac㔠a fost postat sau nu în atelierul literar Europeea,


Are importanță doar în măsura în care acel text a fost adus la cunoștință publică exclusiv aici. Dacă a fost publicat și în altă parte nu mai are nicio importanță. Aducerea la cunoștința publică a unei creații sub forma unui text scris, tipărit, sub forma unei predici, conferințe, etc. îi asigură autorului anterioritate în raport cu alți eventuali pretendenți la dreptul de autor al acelei creații. Dacă publicația deține un ISSN sau ISBN, se bucură de dreptul de copyright iar dreptul de autor îi este protejat toată viața și 70 de ani în România (în alte țări 50) după moarta sa. Așadar faptul de a fi adusă la cunoștință publică o creație are o extrem de mare importanță privind protecția acelei creații care intră astfel sub jurisdicția Convenției de la Berna privind protecția operelor literare, artistice și științifice precum și a legii române în materie de drepturi de autor.

“dar faptul că el este atacat, ridiculizat fără argumente comparative, citat fragmentar, bălăcărit într-un mod imund, fără să se afle în acest moment pe paginile Europeea, cu acordul editorului care ar trebui să adopte o atitudine echidistantă, mă face să cred că niciun text de al meu nu se află în siguranță aici .”

“Habent sua fata libelli” Aducerea la cunoștință publică a unui text reprezintă și asumarea faptului că acel text va fi receptat și comentat. Cu sau fără obiectivitate cu sau fără argumente cu sau fără simpatie, etc. Textul reprezintă un semn lingvistic aparținând unui autor. Iar acest semn lingvistic există pe trei planuri : semn-semn, semn-interpret și semn-obiect. Aceste palnuri corespund sintacticii, pragmaticii și semanticii. Fără să intru în alte detalii dimensiunea pragmatică reprezintă, în fond, o modalitate lingvistică de comunicare între un emițător și un receptor. Cum subliniam și altădată, o interetextualitate între două lumi : « lumea auctorială » și « lumea lectorială » dacă mă pot exprima astfel. Ei bine, aceste două lumi au varii determinări de instrucție, cultură, mediu proxim, intelect, stări emoționale, etc. Prin urmare, niciodată, dar absolut niciodată, un text nu va fi același pentru un autor și un receptor. Pentru că în actul de comunicare părțile pornesc de la premise diferite. (și mă refer acum la textul literar). Așadar că vă îngrijorează ori nu, că acceptați ori nu, că vă revoltați ori nu, aceasta este situația. Un text literar, orice text literar poate intra în mecanismul receptării și poate fi « valorizat » pe o scală a valorilor între minus și plus infinit. De altfel, distinse coleg, există autori care susțin că literatură este « ce vrea fiecare să fie literatură » În fapt « valoarea » unui text literar este dată nu atât de valoarea în sine a textului cât de receptarea lui, adică de recunoașterea în cadrul unui mediu dat a acelei valori. De aceea valorile textuale nu sunt imuabile însă cu atât sunt mai valoroase anumite texte cu cât ele sunt împărtășite în timp și spațiu conform normelor valorice corespunzătoare diverselor culturi, timpuri și spații culturale. Este un truism faptul că valorile cantitative urmează principiul minimei rezistențe și maximei probabilități.(a se vedea “valorile” manelistice) Valorile adevărate, valorile perene, valorile simbol ale umanității se sedimentaeză în timp și reprezintă adevărate repere culturale.
În concluzie, Că se află sau nu în paginile Europeii, că se mai află undeva, un text adus la cunoștință publică devine independent și scapă controlului autorului, din punct de vedere comunicațional-artistic. Autorul îl mai poate ține sub control din punct de vedere al protecției dreptului de autor și al drepturilor conexe. Atât. Un astfel de text poate fi ignorat, dezbătut, contrat, ridiculizat, pastișat, pamfletizat, etc. Nu poate fi folosit ca atare fără acordul autorului. Pentru că în această situație avem de-a face cu ceea ce se cheamă un plagiat. Însă, potrivit actelor normative invocate mai sus și în virtutea dreptului la libera circulație a ideilor, din orice operă literară, artistică și știițifică pot fi preluate « FĂRĂ ACORDUL AUTORULUI » scurte pasaje, puse între ghilimele și cu indicarea sursei, adică a autorului, al titlului creații și al locului unde a fost adus la cunoștință publică și utilizate în diverese demersuri precum cele pe care le-am menționat mai sus. Sigur există o limită a bunului simț în toate și prevederi legislative privind plagiatul și afectarea imaginii unui autor. În aceste situații autorul se poate adresa justiției.


Nu cer din partea dumneavoastră decît luarea unei poziții clare, cum ar fi retragerea „epigramei” în care acel text este atacat cu sintagme injurioase, eventual atenționarea userului adrian mihai pentru repetate atacuri la persoană.

Prea general. Precizați care sunt încălcările de regulament și care sunt “repetatele atacuri la persoan㔠Atenție, la persoană. Nu la text.


Credeam că drepturile de autor asupra textelor postate aparțin celui care le-a redactat, iar decizia sa de a retrage un text îi aparține exclusiv. Se vede că m-am înșelat și, cu riscul inerent, dacă nu veți adopta o atitudine tranșantă, mă voi adresa nu justiției, așa cum e firesc, ci editorului saitului din care textul a fost reprodus fără aprobare.

Drepturile de autor și decizia de a le publica-rtetrage aparțin autorului. Însă asta nu are, cum v-am demonstrate mai sus, nimic de-a face cu repeptarea unui text, odată ce acesta a fost adus la cunoștință publică aici sau aiurea. Iar proba că ați adus la cunoștință publică acel text o faceți chiar dumneavostră


Oricum se pare că niciun text postat în trecut sau în prezent nu este protejat aici de reproducerea neautorizată, iar acest fapt face ca saitul pe care-l coordonați să fie extrem de nesigur din acest punct de vedere. Consecința la fel de normală, dacă această situație nu se va remedia, este să încetez de a mai posta vreun text aici.

Aveți o percepție eronată despre ce înseamnă protecția dreptului de autor.

Oricum se va rezolva acest incident, el mă convinge, dacă mai era nevoie, de evidența că pe saitul dumneavoastră sunt atacați autorii, nu textele, acest fapt incontestabil în cazul meu derulîndu-se cu aportul editorului Radu Ștefănescu.

Dumneavoastră spuneți asta? Păi cine a scăpat, pe acest site, atacurilor domniei voastre? Și nu mă refer doar la texte. Numai că, în optica dumneavoastră, atacurile textuale ale domiei voastre ar fi legitime iar ale altora asupra textelor domniei voastre ar fi ilegitime! Ceea ce, distinse coleg nu este corect, echitabil și etic.

Iată ce am primit în cursul zilei de astăzi pe e-mail:

“Buna dimineata, Domnule Corbu!

Stiti ca nu va scriu prea des in legatura cu Europeea, insa de data aceasta nu ma pot abtine sa nu o fac.
Din nefericire discutiile iarasi tind sa degenereze (acuze la adresa moderatorilor, discutii "de șanț", etc)
[...] texte/comentarii ale userilor ce au drept de postare directa pe site (Dragos Iovan, etc), desi multe dintre ele nu ar trebui sa fie acolo. Pentru ca este convingerea mea ca un om matur ar trebui sa se abtina de la astfel de comentarii.

(ex: "hai,măi, că pute rău și e și-n "agonie"...ce dreak nu se cadrează cu foncția de ditamai editor ecoliterar...de altfel trebuie să recunosc, ai reușit o performanță de excepție, să-ți ștergi cele mai bune texte! păi se merită? doar ca să rămîi solo, aici unde, vezi bine doar catreniștii-s prolifici!"
d-le Cioca-boca,hop și matașe vezi-ți de catrenele matale, nu te băga-n vorbă, ca musca-n ciorbă! discutam cu amicu' r.ș. mare editor ecoliterar, nu ciorbagiu catrenist californian. )

Mai mult, nu pot sa nu remarc ca, odata cu marirea accesului lui Dragos Iovan, a crescut vertiginos activitatea pe site, dar, dupa umila mea parere, calitatea comentariilor este una foarte redusa.
Acum- presupun ca este in functie de strategia de site: vrem trafic si calitate redusa sau vrem mai putin trafic si pastram calitatea.”


Ce părere aveți?

PS. Domnule coleg, de ce nu vreți să fiți un prieten al Europeii ?
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  "Unde dracu umbla Peia? Ca mi-e dor de el:))"
(Ecsintescu Virtual)
Dupa ce generalul Peia v-a asteptat zadarnic mai mult de un an a plecat de inima rea. Gurile rele spun ca numai dupa ce ati aflat ca generalul Peia a parasit campul de lupta ati prins curajul de a da din nou ochii cu noi.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-12-14 07:23:13
         
 
  Ba baieti, e tare ma..Cristescu, Elena Stefan, Ion Corbu..E tare ma baieti. Daca unul l-ati atinge ca inteligenta semantica, as spune jos palaria. De-aia e the best. Am si o sa am tot respectul meu. Apreciez valoarea acolo unde este valoare. Unde dracu umbla Peia? Ca mi-e dor de el:))  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2011-12-14 05:20:27
         
 
  Domnule Corbu, notre respect! Ati dat, inca odata, o lectie de critica literara si nu numai!  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2011-12-14 05:17:32
         
 
  Nu cred ca mai are importanta, dar eu sunt "prietenul anonim". E vreo problema majora?  
Postat de catre Sabina Datcu la data de 2011-12-13 18:13:27
         
 
  Ba da domnule Cioaca, conform legii resurselor naturale ele îmi aparțin în mod legal!:)
(Dragos Iovan)

Domnul Iovan
Se vede ca nu va aflati in relatii de cooperatie juridica cu Liviu S. Bordas, fiindca altfele el v-ar fi spus ca bogatiile subsolului apartin nu celui care detine solul, ci, ori guvernului Romaniei ori sexului opus atunci cand isi bazeaza dreptul pe acte semnate la sfat.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-12-12 20:26:31
         
 
  Domnule Iovan,

Cum bine știți, Europeea respectă decizia suverană a oricărui membru de a posta ori nu aici, în limitele regulamentului.

Prin urmare vă doresc succes. Iar pentru vreun eventual disconfort spiritual pe care, fără voie, vi-l voi fi provocat, vă rog, distinse coleg, să primiți scuzele mele.

Cu anticipație, vă spun "la mulți ani!"

 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-12 20:04:37
         
 
  Q.E.D.
Ba da domnule Cioaca, conform legii resurselor naturale ele îmi aparțin în mod legal!:)
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-12 19:51:42
         
 
  Domnul Iovan,
Eu interpretez intentia dumneavoastra de a va sterge epigramele ca pe un act extrem de dusmanos, fiindca in subslul acestor epigrame si-au facut cuibul si multe catrene de ale mele. Ce propun eu este sa stergeti cele patru versuri, dar sa lasati titlul fostelor epigrame pe campia albastra, fiindca nu aveti nici un drept sa distrugeti proprietatile din subsol care nu sunt ale dumneavoastra.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-12-12 19:39:42
         
 
  ps sper că gestul de șterge ultimele epigrame nu va fi din nou interpretat, ironizat și admonestat,dar e necesar: vreau să iau pîinea de la gura catreniștilor care s-ar lansa di nou în atacuri furibunde(dincolo de limita cam elastică a regulamentului pe care ați trasat-o cu generozitate, deși exemplele citate în e-mailurile pe care nu le-ați deschis sunt edificator de imunde)și fiindcă(hai să-i dau o minimă satisfacție și lui a.mihai) le consider mediocre.  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-12 19:29:32
         
 
  D-le Corbu,
După aproximativ 24 de ore de la acest conflict nu doar de principii ci și de interese, am decis că sunt ăîntr-adevăr un inamic al europeei, un element perturbator al liniștii creatoare de aici(nu e o ironie, e o stare de fapt, chiar dacă pt mine acest calm e pură lîncezeală și socializare găunoasă) și cred că e cazul să iau o pauză, nu de scîrbă precum fostul și actualul editor ștefănescu, ci una de plictiseală evidentă..sau hai să-i zicem distanțare față de orgoliile neliterare fluturate aici.Alt motiv ar fi simplul fapt că europeea e un loc în care se plătesc și se încasează polițe, se judecă autorul prin prisma unor presupuneri, adesea false care n-au nimic de a face cu literatura, iar mult doritul reveriment de la proclamatul moment zero întrîzie să apară. Chiar dumneavoastră v-ați permis să lansați vis-a-vis de persoana mea o afirmație riscantă pt un ins de anvergura dumneavoastră didactică și culturală (una recentă în comentariul în care îl urecheați pe veleitarul Băloiu, alias de Nobilis).Chiar dacă ar fi real, deși nu știu cum puteți pune diagnostice cu atîta ușurință fără să fi avut contact cu "pacientul" și dacă ați putea să repetați afirmația privindu-mă în ochi, dar probabil v-a influențat și opinia constant lansată de către Ștefănescu(mă întreb ce credibiltate poate avea un ins mult prea obsedat pt imaginea lui, care a făcut compromisuri greu de imaginat și care oricum poate fi catalogat numai obiectiv nu)V-ați gîndit puțin cine ar avea interesul ca eu să fiu denigrat și expulzat de pe sait?exact, e același ins care s-a desconspirat prostește, fiindcă epigrama era compusă înainte de apariția textului, dar nu pot dovedi acest fapt fiindcă nu am făcut un print-screen textelor aflate la validare, același care a recunoscut că îndosariază textele mele și altor foști europeici, ba chiar a lansat o amenințare voalată lămuritoare asupra scopului acestei "griji" și nu e momentul să vă dezvălui ce manevre a făcut pe alt sait unde atitudinea punitivă era mult mai laxă)
Poate va fi mult mai folositor saitului să veghez și eu obiectiv și distanțat ca acel prieten neștiut, așteptînd să fiu atacat în lipsă(alt motiv al reîntoarcerii mele)fiindcă din păcate atacurile vor continua,"inamicii" vor exulta și-și vor încununa catrenele sterile cu laurii unei victorii inexistente(parcă îl aud pe onorabilul Buricea exclamînd...dar ce contează părerea sa aici)Vă las așadar înconjurat de spiritele acelea ascuțite în orgolii și demonstrații fără obiect literar, tot repet adjectivul, dar e unicul motiv al prezenței mele pînă astăzi aici.Cam asta e treaba cu demersul, mersul, plecarea și motivele distanțării.Succes în toate, mulțumesc pentru punctele în care am avut aceleași țintă(din păcate prea puține pt mine)
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-12 19:22:57
         
 
  Domnule Iovan,

Mă suspectați că am postat un e-mail inexistent? De ce aș face-o? Eu ce am avut de zis am spus direct, aici, cu subiect și predicat și mi-am asumat bărbătește toate intervențiile.

Dacă distinsul user care mi-a trimis mesajul va dori și-l va asuma.Eu nu i-o cere nici să o facă nici să nu o facă. Iar dacă nu o va face, din partea mea, nu va avea nicio problemă. Este o persoană care sprijină Europeea. Eu i-am scris un e-mail în care i-am cerut permisiunea sa-l postez. Cum nu am primit niciun răspuns l-am coafat, în sensul că am înlocuit cu [...] pasajul care ar fi putut conduce la identificarea userului respectiv și l-am postat. Crede'i sau nu acesta este adevărul și nu am a mă justifica în fața nimănui.

Când spuneți, cu o ușoară infatuare, că ați retras textul "-fiindcă am această opțiune unilaterală" fără să vreți legitimați, în propria domniei voastre comportare și comportamentul acelora care au comentat un text adus la cunoștință publică, indiferent dacă mai există, postat, tipărit, aflat în manuscris, etc. Au făcut-o și o pot face pentru că au această opțiune unilaterală de la care nu pot fi împiedicați de nimeni inclusiv de autor. Vedeți ce simplu e? Întotdeauna este bine să încerci un exercițiu de existență: să te pui și în situația celuilalt. Și să vezi dacă nu are și el dreptul pe care îl are cineva când îi impută ori pretinde ceva.

"n-am avut chef să fie maculat," un text bun nu poate fi maculat de nimeni. Cel ce vrea să maculeze o valoare va suferi efectul de bumerang. Adică se va automacula.

"ca să-mi demonstrez cum pot fi, citite, transmise și reluate textele aflate la validare" Aici greșiți și faceți un nemeritat proces de intenție. Există pe site dovada că textul a fost adus la cunoștința publică atât aici cât și în altă parte. Peremptorie. Nu mai persistați în această fundătură. Vă faceți un deserviciu. Oricât ați cârti dumneavoastră, aici sunt oameni deosebit de inteligenți și cu un extrem de ascuțit simț al observației. Subestimându-i nu faceți altceva decât să vă devoalați slăbiciuni ale demersului dumneavoastră argumentativ.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-12 17:38:47
         
 
  pps: aș vrea să-l cunosc și eu odată, măcar virtual, pe acel prieten anonim al europeei care mereu reacționează în situații de criză,ca să-l bat(tot virtual) pe umăr și să-i spun: "ce ne-am face, prietene(prietenă)drag/dragă fără opiniile tale pertinente și obiective?"  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-12 09:30:07
         
 
  d-le Corbu,
Sincer axiomele lui Sausure, Chomski etc îmi sunt necunoscute,din toată argumentația am reținut doar că sunteți nedumerit de ce am retras textul, la prima rafală de...hai să le zicem opinii neavizate, net defavorabile.Păi din 3 motive:
-fiindcă am această opțiune unilaterală
-fiindcă asupra textului s-au pronunțat chiar niște critici cu patalama(nu neapărat laudativ dar constructiv)și n-am avut chef să fie maculat, nu el textul, ci credibilitatea sau bunele intenții, mă rog chiar firmamentul europeic
-ca să-mi demonstrez cum pot fi, citite, transmise și reluate textele aflate la validare
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-12 09:26:40
         
 
  "văd că a apărut încă o părere "pertinentă".E depreciativă, a citit și Nobilis textul??."

Ce importanță are? Dacă o opinie asupra unui text este calificată aceasta se vede de la o poștă. Un text este cu adevărat valoros atunci când rezistă atât în fața opiniilor calificate cât și, mai ales, a celor necalificate. Ele, opiniile, se stratifică și ies la suprafață precum uleiul din apă.

Receptarea unui text este,printre altele, am mai spus-o, un act de tip comunicațional și reflectă dimensiunea pragmatică a acestuia. Dintre cele trei dimensiuni invocate mai jos. Potrivit acesteia, receptarea unui text este un fapt dinamic, influențat de modificări spațio-temporale și socio-psihologice care pot apărea în mediul de existență și receptare al autorului și al lectorului precum și în ontologia ori devenirea acestora. Este adevărat, există și posibilittea analizei textului eliminând emițătorul și receptorul. Adică privită strict dimensiunea sintactică a textului. De la Ferdinand de Saussure se tinde și către aceasta, respectiv către dimensiunea sintactică a textului (Chomsky, Helbig, etc)

Vor fi fost făcute abordări de acest tip asupra textului domniei voastre? Vor fi fost pertinente opiniile exprimate asupra lui? Vor fi avut metodă ori substanță acele opinii? Nu mă pot pronunța pentru că nu am văzut textul. Însă a scoate un text în care crezi și pe care îl crezi cu adevărat valoros din cauza unor opinii ale unor cititori reprezintă, în opinia mea un act de neîncredere în propriul text.(ca să fie opinii calificate, acestea trebuie să se revendice de la, cel puțin un plan de analiză a textului repectiv sintactic, pragmatic ori semantic. Evident nu toți sau nu mulți lectori pot face aceasta.) Simplele păreri neargumentate ori argumentate empiric sau, cum spuneam altă dată, onomatopeico-interjecționist, nu pot fi motive de retragee a unui text. Ba multe dintre ele nici nu merită a fi luate în seamă. Chiar dacă acestea sunt majoritare sau, la limită, sunt în integralitate. Actul artistic poate fi (și este) trăit de mulți, cititorii, în fond, asta fac. Însă diagnosticarea respectiv decelarea valorii artistice de nonvaloarea face ori ar trebui să facă obiectul inițiaților, al specialiștilor. Respectiv al criticii literare. Ori, dacă domnia voastră susține că a avut ori are astfel de să le spunem "verdicte" din partea criticii, de ce vă speriați de opiniile de tip impresionist ale unor cititori? Să fi fost vorba de o critică de complezență? De o encomiastică amicală? Ori conjuncturală?

Domnule coleg, respecați opiniile cititorilor indiferent care și cum vor fi acestea însă bazați-vă pe acelea ale criticii literare avizate. Mulți neagă rolul criticii însă, în opinia mea,procedând astfel, fac o greșeală. O mare greșeală.

Când, cu o serenitate, pe care valoarea textuală cu siguranță v-o va da, veți reposta textul sper să înțeleg de ce parte, axiologic vorbind, va fi fost dreptatea. Până atunci tranșant vă spun că, metodologic, ați greșit distinse coleg. Ați greșit retrăgnd textul. Ați greșit intrând într-o neproductivă discuție cu cititorii. Cărora vreți să le luați dreptul lor, drept sacrosanct de a se exprima, de a avea dreptate, de a se îndoi ori chiar de a greși. Ați greșit imputând Europeii și mie fapte de care nu suntem responsabili. Vă invit așadar la o reevaluare a situației și la o dreaptă judecată a ei. Este tot ceea ce pot să fac.

Vă doresc mult succes!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-12 05:29:14
         
 
  latunski criticul

"Și ce mult te-am iubit, saitule!" Prima dragoste rămâne cea mai frumoasă și nu se uită niciodată!

"Ce puțini ați rămas și ce penibili ați devenit." Vedeți ce iese dacă faceți prea multe vocalize în baie? Adică în fața oglinzii! Extrapolați experiența personală asupra altora.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-12 04:21:19
         
 
  Și ce mult te-am iubit, saitule!
Cînd ai devenit o șușă?
Aici mi-am postat aproximativ cincizeci poeme, care au devenit o plachetă, citită de toți vecinii mei de palier. Mîine o să le retrag, pentru a nu intra sub incidența Covenției (de la Berna?), nici sub sirena lui Vasile Copyroaită.
Ce puțini ați rămas și ce penibili ați devenit. De la Boss pînă la Cioacă.
În intimitate vă mai găsesc scuze, dar constat că mi se înroșeste nasul, sughit, mă agit căutînd prin debarale bidoanele cu samagon, o sun pe Nina-n miez de noapte și ea nu vine, nikagda...
 
Postat de catre latunski criticul la data de 2011-12-12 02:28:38
         
 
  pps: și aită concludent pericolul blîndeții și al socializării europeice.fiți sigur că dacă înstelam, votam și apreciam ridicolele încercări literare ale lui Alensică, el n-ar fi avut "obiectivitatea" să scrie acest jenant catren.oricum un veleitar mai jalnic decît acest de Nobilis n-am întîlnit în tot (l)internetul, iar "personalitatea" sa virtuală(că poate e un soț desăvîrșit, un tată-model, un vecin amabil)mi-ai inspirat o tipologie notabilă, cea a centurionului literar, snob, mediocru și agresiv pînă la absurd.  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-12 00:05:36
         
 
  ps totuși vehemența lui a.m. transcede fondul literar al discuției, ați putea dovedi măcar dumneavoastră un strop de obiectivitate, dacă editorul-amic ștefănescu aprobă cu netrucată satisfacție publicarea ei.în definitiv, eu unu' nu sunt aici ca să fiu analizat ca om, nici să primesc lecții de etică de la un ins, care fără să mă fi întîlnit niciodată în viața lui sau să dețină dovadă că-mi pierd vremea într-o crîșmă, își permite să mă catalogheze(și nu odată) drept alcoolic.  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-12 00:00:53
         
 
  1. Nu, europeea nu poate publica textele fără aprobarea autorilor; ar fi o încălcare flagrantă a dreptului de autor...așa ar fi legal, logic, moral și legal, cel puțin așa se stipulează pe toate saiturile literare pe care le-am vizitat.
Într-un caz similar în care un oarecare a atacat textul și persoana unui volum proaspăt publicat, respectivul a fost ușuit de pe sait; ceea ce am vrut să evit în a vă forța limitele acceptării democratice de care faceți dovadă
Contul lui N.Tudor putea fi de asemenea blocat.

2. Nedumerirea era la fel de ecoliterare ca și catrenul clonei dumneavoastră; am semnalat acest fapt într-un email și editorului. tăcere semnificativă.
4.o lăsăm pe altă dată...sau mai bine pe niciodată, oricum nu-mi place să am dreptate, în ciuda părerii dumneavoastră cam așa stau lucrurile.
5.mi-ați cerut un termen de comparare cantitativă, am avut pste 200 de texte postate în doi ani, nu e vorba de modestie ci de cifre.
6.De ce nu vă deranjează în egală măsură aluziile scatologice din catrene în aceeași măsură cu termenii expliciți, ați făcut odată o strălucită demonstrație a urîtului aluziv.

lui a.m.: chiar nevalidat, textul putea să fie citi și să-ți parvină; te-ai repezit și ai mușcat momeala, nu e vina mea că ați căzut amîndoi în cursă. te-nțeleg, cred că faci un mare efort să te ierți zilnic de toate cele ce ți se întîmplă într-o zi obișnuită.

văd că a apărut încă o părere "pertinentă".E depreciativă, a citit și Nobilis textul??...haideți să-l suspectăm de obiectivitate, deși eu unul sunt sigur că nu a citit pînă la capăt un singur text semnat de mine.
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-11 23:56:10
         
 
  Erată: "Amintiți-mi-l." Îmi amintesc faptul că am tastat tot. Dar ați văzut ce a ieșit! Și nu am recitit înainte să postez!  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-11 23:34:50
         
 
  "nu au căderea să se pronunțe nici apreciativ nici depreciativ asupra lor."

Eroare. Mare eroare. Un text adus la cunoștință publică poate face obiectul opiniei oricui. Pentru autor contează opinia în care crede. Aici puteți să vă retragiți textul. Ce faceți cu un volum publicat?

" tipăriți-i textele, faceți o antologie, o prescripție publică pt aocperirea costurilor, organizați printre membrii ei o adunare de fonduri(doar eu cunosc 5persoane care ar contribui la acest gest eocliterar)" Aici da, aveți dreptate. Resimt observația ca o răsucire a cuțitului în rană. Suntem atât de aproape de acest proiect și totuși au apărut atâtea piedici. Îmi asum această mare nerealizare. Care trebuia să finalizeze tot acest efort și toate aceste zbateri!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-11 23:27:44
         
 
  "...a fost să dezvălui cum putea adrian mihai să scrie o epigramă la un text nevalidat încă." (Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-11 23:00:18)

2 vorbe, 3 minciuni! cum adică, eu, cu un nivel cam pe la genunchiul broaștei, să comentez texte încă nevalidate, de unde și până unde să am acces acolo?

se pare că nu ai simțul ridicolului, monșer, continui a te face de râs într-un ritm demn de cauze mai bune!

nu-ți cade bine la ficați că apropitarul înclină să-mi dea mie o țâră de dreptate? asta e, înghite-o și pe-asta, dar bagă de seamă că ți-ai făcut-o cu propria mânuță!

cât despre iertare... cine esti tu, reche, DUMNEZEU din ceruri? stai liniștit, n-am nevoie de iertarea ta, nici eu și, cu certitudine, nici ceilalți! mai bine ai acorda o atenție sporită bârnei din propriii ochi decât paiului din ochii altora!
 
Postat de catre adrian mihai la data de 2011-12-11 23:24:17
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  1."textele aparțin europeei" Textele aparțin autorilor. Europeea le oferă drptul de copyright, adică dovada de anterioritate, astfel încât, în caz de plagiat să dovedească anterioritatea respectivului text. (Aici mai trebuie discutat. Mai sunt necesare și alte proceduri) Iar potrivit regulamentului Europeea poate publica textele care aparțin autorilor.

Cum ați vrea să-l pedepsesc pe Nicolae? Să-l chem la mine și să-l trag de urechi? Este un om matur. Dacă nu înțelege că procedând astfel face un gest imoral și ilegal eu nu pot să fac dreptate singur. Însă mai sper să înțelegă gravitatea situației și să retragă textele pentru care nu are acceptul autorilor. Distinse Nicolae Tudor te rog fă acest gest reparatoriu.

3. "decizia d-voastră de mi se acorda nivel 100 a fost întîmpinată cu huiduielile corului de catreniști conduși de dirijorulr.ș." Ei și? În mare parte ați demonstarat că vă puteți ține singur în frâu. Și asta puteți să v-o înscrieți în palmaresul personal ca pe o victorie.

" hăbăuci rebarbativi," la limita regulamentului!

Poate să fi fost la limita regulamentului catrenul lui Alex. Popescu. Acela cu, parcă, "biografiile intercoxale" Însă cred că era adecvat volumului. Când faci publică biografia coapselor lectorii au curiozități. Iar dacă le exprimă ecoliterar, de ce să-l anatemizăm pe curiosul Alex?

2. Amintițimi-l pe acela cu "nedumerirea ctitorului" Să vedem dacă chiar vi s-a făcut o nedreptate. Erare humanum est. Se referea tot la coapse? Ori la biografia lor. Ori a fiecăreia în parte? Că atunci se poate naște întrebarea care biografie dintre le este mai frumoasă? Ori mai plăcută?

4. "3-4 ocazii cînd ați greșit flagrant vis-a-vis de mine" Amintiți-mi-le. Că altfel, știți, somnul rațiunii... Poate că nu am geșit, ori nu am greșit flagrant ori nu am greșit deloc!

5. Da modest mai sunteți!

6. Așa se vede de la dumneavoastră. De la mine se vede taman invers. Adică așa cum v-am explicat. Dar bag seama că argumentele mele nu conteză în fața emoției dumneavoastră.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-11 23:19:33
         
 
  n-ai operă nu ai valoare
că bine mai zicea mihai
apucă-te dar frățioare
să-ți cânți manelele la nai

 
Postat de catre Alensis De Nobilis la data de 2011-12-11 23:17:21
         
 
  da, d-l Cioaca are un straniu simț al umorului (și ar deveni cu adevărat epigramist dacă ar renunța la catrenele ieftine cu citate si scatologiile aluzive) mai ales dacă mă gîndesc că "vacile" dumnealui sunt slabe cam de vreo șapte sezoane, iar steluțe n-au fătat de un an..dar n-o să scăpați cu o glumă și colocvialitatea academic-amicală. Vreți să faceți ceva pt europeea? vreți ca spiritul ei să reînvie? tipăriți-i textele, faceți o antologie, o prescripție publică pt aocperirea costurilor, organizați printre membrii ei o adunare de fonduri(doar eu cunosc 5persoane care ar contribui la acest gest eocliterar)
După aceea, vă promit îi voi ierta și pe adrian mihai și pe mihai buricea, fiindcă-s nătărăi fără cauză.
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-11 23:10:41
         
 
  pps 7
d-le Corbu, dacă ar fi să mă-mi raportez scrisul la părerile unui rebusist-epigramist mediocru n-aș scrie un rînd. n-am retras textul fiindcă a.m nu mă lăuda, ci fiindcă părerea lui, paradoxal face europeea de rîs. trebuia să aștept ca povestirea să ajungă în librării?să vă dau un exemplu similar: o nuvelă care a luat premiul criticii la un eveniment la care participau..dar n-o să vă dau numele ca să nu pară o laudă goală a fost împroșcată cu noroi aici.am retras-o nu fiindcă conta părerea acelui user ci fiindcă era jenant pt sait.Asta înseamnă că eu nu cred în textele mele? Nu, pur și simplu am orgoliul să cred că aceste texte nu au ce căuta pe europeea, iar oameni ca a.m. nu au căderea să se pronunțe nici apreciativ nici depreciativ asupra lor.Al doilea motiv a fost să dezvălui cum putea adrian mihai să scrie o epigramă la un text nevalidat încă.
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-11 23:00:18
         
 
  "Vaca pentru care vreti despagubiri era stearpa, sau avea si vitel?"

Iată, în sinteză, o replică hazlie. Mie mi-a declanșat un hohot de râs. Și sunt singur în birou. Norcul meu că soția s-a culcat. Altfel ar fi crezut că am luat-o razna.

În fond haideți să uităm, să detensionăm atmosfera, să ne bucurăm și să ne ignorăm cu politețe. Sau să colaborăm cu exigență. Sine ira et studio și mai ales fără venin. Așa să ne ajute spiritus...nu, nu vă grăbiți, nu snctis ci, cu siguranța la acesta v-ați gândit cu toții, nu-i așa? spiritus, cum vă spuneam....ecoliteraris!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-11 22:55:28
         
 
  punctual, fiindcă nu am timp, iar editorul re/reinvestit r.ș. îmi șterge comentariile cu o viteză uluitoare:
1. Nicolae trebuia pedepsit exemplar pt că textele aparțin europeei, de aici au fost luate nu din exteriorul saitului

2.catrenul Nedumerire de cititor a fost invalidat, iar cel al lui Alex Popescu, cu biografia intercoxală a fost validat; mai am încă o duzină de aplicare a dublului standard
3. decizia d-voastră de mi se acorda nivel 100 a fost întîmpinată cu huiduielile corului de catreniști conduși de dirijorulr.ș.Chiar așa de bun creștin nu mă pretind, d-le Corbu, încît să le ofer mereu unor hăbăuci rebarbativi, obrazul.Oricum nu blîndețea scrie literatura.

4. nu o să vă imput iar cele 3-4 ocazii cînd ați greșit flagrant vis-a-vis de mine, dar văd că vă încăpățînați să adăugați încă una.
5.pe o scară de una la 10: contribiția mea cu texte: fără ipocrizie 8
contribuția la golul europeic..tot pe-acolo avînd în vedere că am retras jumătate din texte

6.spiritul euopeic l-am văzut astăzi acționînd: o epigramă la un text care nu există, o sumă de atacuri, postarea de probe dintr-un dosar, etc.
Rămîne de văzut ce aveți de gînd să întreprindeți în zona asta.
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-11 22:51:31
         
 
  "când am citit eu textulețul cu pricina (textuleț ca valoare, căci ca întindere era un fel de pomană țigănească, lung cât o zi de post și plictisitor de moarte, ceva cu niște copii tâmpiți și un văcar alcoolist!), mai existau încă 5 accesări, așa că ai grijă ce dai pe gaura gurii: mai există și alte perechi de ochi care au văzut ceea ce am văzut eu, nu mă pune să fac apel la cei care au citit și ei submediocritatea respectivă!

Nimic neregulamentar aici. A că nu vă place, că nu vă laudă, asta este altceva.

Însă am impresia, distinse coleg, că nici dumneavoastră nu credeți în acel text. Altfel nu l-ați fi retras. Păi de asta vă speriați dumneavoastră domnule coleg? Vă spuneam cândva, aici intă cine vrea dar rămâne cine poate. Adică cine rezistă. Inclusiv unor aprecieri mai mult sau mai puțin drepte. Ori, mai ales, nedrepte.

L-ați vedea dumneavoastră pe Bacovia retrăgându-și textele din librării? Și doar știți cât de hulit a fost și cât de negat în epocă!

Când crezi într-un text nu-l retragi nici dacă toată contemporaneitatea ți-o cere. Crezi în posteritate și tot îl lași. Însă când observațiile sunt corecte nu vă cade rangul dacă țineți seamă de ele. MI-ați constatat o eroare. Am îndreptat-o și v-am mulțumit. S-a făcut o gaură în Europeea ori în comportamentul meu? De unde și de ce atâta orgoliu?
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-11 22:48:22
         
 
  Domnul Iovan,
Vaca pentru care vreti despagubiri era stearpa, sau avea si vitel?
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-12-11 22:44:41
         
 
  "luarea" de către Nicolae Tudor a unor texte și comentarii de aici(e vorba de cele care-m aparțin mie și lui Liviu Bordaș)și postarea pe blogul Forța Morală eși amîndoi ne-am exprimat hotărît dezacordul"

Este un procedeu ilegal și imoral. L-am condamnat și eu. Dar nu mă puteți face pe mine răspunzător de ce fac membrii ste-ului în afară!

Mostrele de catrene prezentate: nu încalcă regulamentul și nu au valoare literară. Însă nu le pot interzice. Cel mai elegant mod de a le trate este să le ignorați.

"în acest moment europeea e o gașcă de catreniști ofuscați," această afirmație este la același nivel suburban ca și multe dintre afirmațiile pe care le incriminați. Dați dumneavoastră un exemplu de comportament civilizat, nu mai provocați, nu mai atacați și o să vedeți cum blândețea blândețe naște. Adică de la alocomportament treceți la homeocomportament. O să fiți surprins de rezultate. (similia similibus curantur!)

"tonul aferat, mușamalizant și vag diplomatic al proprietarului ei." E o viziune. Pe care nu o împărtășesc. Eu cred că, în nenumărate rânduri am dat dovadă de echidistanță, exigenșă, consecvență, fermitate, cu toleranța necesară unei bune conviețuiri prntre și cu atâtea personalități însă întotdeauna am fost drept. Dacă am fost nedrept cu cineva am făcut-o, probabil, din greșeală. Nu credeți totuși că este exagerat să mă responsabilizați pe mine pentru idiosincrasiile interpersonale?

"europeea este o sumă de texte," Și mai mult decât atât. Este o stare de spirit.

"(mai precis de vreo 2 ani, textele și autorii ocolesc europeea)" Puteți aprecia, pe o scală de la 10 la 1 care este contribuția dumneavoastră la acestă stare de fapt?

Păcat, v-am mai spus-o, intrați în clinciuri nedemne pentru talentul pe care îl aveți și pe care l-ați putea fuctifica. Cu detașare și semeția aceluia care are un mare dar. Dar și cu modestie, toleranță și de ce nu?, cu umilința conștiinței de sine.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-11 22:37:39
         
 
  Iar fondul "scandalului" de astăzi(asta după ce cei doi inși s-au desconspirat)este unul singur: legal sau nelegal, logic sau principial este absolut amoral să ataci în paginile unei publicații, reale sau virtuale un text care nu există(sau nu mai există)Și de fapt dacă ați citi doar una din aprecierile "critice" de acolo, ați remarca fără efort că nu textul a fost atacat ci persoana.sau poate acesta este un comentariu spiritual, aplicat pe text?

"când am citit eu textulețul cu pricina (textuleț ca valoare, căci ca întindere era un fel de pomană țigănească, lung cât o zi de post și plictisitor de moarte, ceva cu niște copii tâmpiți și un văcar alcoolist!), mai existau încă 5 accesări, așa că ai grijă ce dai pe gaura gurii: mai există și alte perechi de ochi care au văzut ceea ce am văzut eu, nu mă pune să fac apel la cei care au citit și ei submediocritatea respectivă!

nu de alta, dar s-ar prea putea, la câți "prieteni" ai reușit să-ți faci p-acilica, ca vreunul să fi apăsat butonul de print screen și să-ți demonstreze cât de pinnocchio ești!

faptul că ai retras ceea ce ai scris, îmi dă dreptate, nu crezi? până nici ție nu ți-a plăcut pelteaua asta lungă, adevărul e că am citit chestii mult mai izbutite de-ale tale.... cea publicată și retrasă de tine, ca un pick-pocket ce te afli, era de un 5 cu indulgență!

iar dacă ai ceva de explicat, nu mie trebuie să îmi explici, micuțule, ci ție! e ca și cum ți-ai tage singur două palme! mi se pare penibil să publici și mai apoi să retragi ceea ce ai scris!

așa că asumă-ți, fratello, cele pe care le zmângălești, încearcă și maturizează-te, e timpul!
Postat de catre adrian mihai la data de 2011-12-11 15:10:29


Tot ce pot să sper, spre binele și credibilitatea saitului pe care-l conduceți este ca persoane cu oareșce notorietate în lumea criticii literare care au lecturat acest text acum jumătate de an să nu intre și să citească concluzia de mai sus.
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-11 22:29:42
         
 
  Vreau să vă întreb, d-le Cristescu(și-n acest moment senzația mea este că nu mă adresez unei persoane reale, administratoare de sait literar)cum aprotejat acest ISSN "luarea" de către Nicolae Tudor a unor texte și comentarii de aici(e vorba de cele care-m aparțin mie și lui Liviu Bordaș)și postarea pe blogul Forța Morală eși amîndoi ne-am exprimat hotărît dezacordul" E aceeași problemă și răspund în acest fel nedumeririi lui r.ș., fiindcă atunci cînd textul meu aștepta validarea el nu putea fi citit decît un user cu nivelul 100, iar epigrama cu pricina exista deja și aștepta să fie validată.Eu nu mă ocup însă ca distinsul editor cu îndorarierea de probe, nici măcar n-am copiat toate injuriile pe care mi-au fost adresate de-a lungul timpului așa cum nici pe cele evidente din pagina epigramei cu pricina care stau acolo, netulburate.
Sau vi se pare o mostră de spirit un catren care sună așa:

“El încearcă și se screme,
catrene la nimereală
să ne scrie, de o vreme,
dar îi iese-o cufureală
de cuvinte, la extreme!” (autor M. Buricea)

“ți-ai luat vilă cu grădină,
reche, ai și limuzină
și depozite-n valute
vânzând sticlele băute...” (autor a.mihai)

Fără supărare, atitudinea aceasta, care în loc să eradicheze/invalideze mizerii de genul celor de mai sus seamănă cu îndemnul iresponsabil dat unui copil nătîng:"te-a pocnit, ia și tu o piatră și pocnește-l!"
Nemaivorbind de invalidarea aplicată discreționar, care numai a echidistanță nu miroase.Vă puneți întrebarea penibilă, aia cu prietenia față de europeea...în acest moment europeea e o gașcă de catreniști ofuscați, doi-trei stihuitori naivi cu texte mediocre și un editor cenzurant; eu însă nu voi lăsa lucrurile să evolueze pe panta asta, mie-mi aparține metafora de lavra bleu și n-are nicio legătură cu sudalmele lui a.m. nici cu dosarele lui r.ș. . iar în ultimă instanță nici măcar cu tonul aferat, mușamalizant și vag diplomatic al proprietarului ei.Prea des se uită faptul că europeea este o sumă de texte, nu exacerbarea orgoliilor și nici socializarea găunoasă, iar în ultima vreme(mai precis de vreo 2 ani, textele și autorii ocolesc europeea)
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-11 22:17:55
         
 
  Însă am uitat să vă prezint un risc. Dacă nu aveți copyright, prin aducerea la cunoștință publică pe care nu o puteți dovedi, noroc ați avut cu userii care au făcut printscreen-urile, răuvoitorii își pot însuși acel text și dumneavoastră nu puteți dovedi, în fața instanței, că textul vă aparține. Așa că, pentru siguranță, Europeea are ISSN, sfatul meu ar fi să repostați acel text aici, ori în altă parte, unde există ISSN. Pentru că dacă o va face un rău voitor, vă va putea acuza, culmea, nu-i așa? el de plagiat!  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-11 21:35:42
         
 
  Șirul comentariilor de sub epigramă este excesiv de mare, pentru timpul meu, extrem de limitat. Poate după 15 dec. Dacă va mai fi de actualitate.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-11 21:17:08
         
 
  Distinse coleg,

Gândul ar trebui să preceadă fapta și nu invers. Iar fapta are consecințe. Care pot fi gândite. Adică anticipate.

Domnia voastră a scris: "voi pretinde daune sitului europeea pt drepturi de autor," Iar într-o țară cu justiție coruptă mai mult decât poate duce un om, este posibil să și câștigați. Și, dacă nu voi avea cu ce să vă achit acele drepturi de autor, care va fi urmarea? Aud?

Nu eu v-am alaăturat lui IGP. Ci domnia voastră. Invocând, ca al doilea membru al site-ului care o face, o posibilă acțiune în justiție-asta înseamnă "voi cere despăgubiri pt drepturi de autor"-v-ați înscris în categoria celor care mă vor în fața instanței. Cu posibila consecință pe care am subliniat-o. Mesajele comunicaționale au consecințe logice, distinse coleg.

Aveți, probabil, o logică sui generis. Unde și când am afirmat eu "din moment ce dumneavoastră susțineți că el aparține atelierului literar europeea," Eu am afirmat că un text adus la cunoștință publică, (retras, ars tirajul, dat foc bibliotecii în care s-ar fi aflat, bombardată locația site-ului, etc. etc. poate fi COMENTAT DE ORICINE, respectând legea. Unde nu am fost explicit? Unde greșesc? Și de ce îmi puneți în sarcină afirmații pe care nu le-am făcut?

PS. Credeți că formularea " motanul Drago jucîndu-se cu niște șoricei obraznici atîta tot.." este legitimă iar epigrama lui A. Mihai nu? Care ar fi diferența? A propos, am citit-o. Șirul comentariilor nu. Însă am văzut că există dovada aducerii la cunoștință publică a textului de care v-ați plâns că a fost atacat! În plus, distinse coleg, epigrama, mai mult catren, nici nu este rea și este departe de a fi injurioasă. Oamenii de spirit răspund cuvintelor , o să vă surprindă poate, cu...ei bine domnule coleg, tot cu ...cuvinte. Nu cu amenințări reclamații, nemulțumiri, trageri de urechi, etc.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-11 21:15:36
         
 
  Uimitor pt mine este și faptul că textul cu pricina aștepta validarea laolaltă cu epigrama care-l desfința, precum și ușurința cu care cei doi și-au demascat inteniile.

(desființa)

distins coleg, nu înțeleg absolut nimic din această frază, poți fi mai explicit?!

în al doilea rînd, ai afirmat, tot astăzi, puțin mai devreme:

șmanglitorule, repet, ceea ce fac eu cu textele mele mă privește personal. Deocamdată nu ai nicio dovadă, sau martor că textul "Recviem pt o vacă" a fost postat aici, așa că orice referință la el sau reproducere neautorizată parțială sau totală, cade sub incidența legii

o mașină a furnizat dovada (google), în plus, pot depune mărturie că acest text a fost postat aici.
în consecință, cred că ar trebui să-i ceri scuze colegului adrian mihai, și poate nu numai. nimic penal aici. doar o chestiune de etică.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2011-12-11 21:01:14
         
 
  D/le Cristescu,
De unde ați dedus că eu, un amator , fără operă tipărită vă doresc întemnițat...am spus clar, în momentul în care voi include textul "recviem.." într-un volum, din moment ce dumneavoastră susțineți că el aparține atelierului literar europeea, voi cere despăgubiri pt drepturi de autor..sau puteți cere d-voastră drepturi pt întietate(deși în ciuda manevrelor lui r.ș și a.m. textul nu e de găsit în arhivele saitului).
Oricum dacă ați glumit e o glumă slabă, iar alăturarea mea față de nomina odiosa IGP e de-a dreptul insultătoare.
La întrebare v-am răspuns deja, puteți s-o decelați printre rînduri, și-apoi detest declarațiile de amor, atunci cînd n-au ca subiect o reprezentantă a sexului frumos.

ps:
unde vedeți dumneavoastră încrîncenare vindicativă, e doar motanul Drago jucîndu-se cu niște șoricei obraznici atîta tot...care lasă semne cale lipsei lor de respect pe fața de masă mai ales cînd stăpînul nu e acasă! cerberu' fănel e și el în cadru, dar cu alte preocupări.
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-11 20:55:36
         
 
  Am modificat. Mulțumesc.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-11 20:38:22
         
 
  V-am apreciat și continui să o fac,talentul literar. Și ultima creație, "De bello europeico" deși patima vă transformă dintr-un autor care ar trebui să fie detașat într-unul vindicativ. Evident că pseudoepigramele nu vor fi niciodată um element de mândrie pentru Europeea. Însă nici nu le pot interzice. Un concept mai înalt, pe care îl cultiv, fie și cu prețul nonvalorii textuale, este acela al dreptului la liberă exprimare. Iar cine vrea și poate aici poate învăța. Un exemplu de evoluție poetică pe acest site l-am avut chiar astăzi.

Însă una-i una, alta-i alta. Nimeni, nici măcar dictaturile nu pot interzice (decât pe termen scurt) comentarea unui text adus la cunoștință publică. Poate să fie retras, pote să fie ars tot tirajul, poate să se adreseze autorul și mamei justiției, poate să stea și în cap. Odată ce a făcut public un text dreptul oricui de a comenta acel text, în limitele legii, devine unul sacru.

Ați luat și dvs. exemplul lui IGP? Mă vreți și dvs la închisoare? Credeți că este frumos?

În rest parole, parole. Reiterez întrebarea: de ce nu vreți să fiți un prieten al Europeii?
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-11 20:35:18
         
 
  și corectați titlul, ce exemplu de redactare anagramată ne dați! :) a.m. de-abia așteaptă să vă arunce o săgeată!sau poate nu...  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-11 20:24:14
         
 
  Ca de obicei, mușamalizarea conflictului și așazise semnale anonime. Nu am niciunchef să vă demonstrez unde greșiți, dar un lucru e cert, legal sau nelegal, e absolut imoral să comentezi(dacă halul de comentariu e unu' literar, eu sunt de acord cu tăierea de nivel)un text care nu e în pagină, fiindcă e dreptul meu să-l retrag; dacă el va fi inclus într-un volum tipărit voi pretinde daune sitului europeea pt drepturi de autor, fiindcă evident el nu vă aparține; explicațiile mele sunt tot pe emailuri nu le-ați deschis și nu cred că realizați toată "duhoarea " afacerii! sau vi se pare normal ca cineva să atace un text care nu se poate apăra prin propriile-i forțe? cît despre atacurile la autor, nu aveți decît să citiți afirmațiile făcute de a.m. în pagina epigramei, stau țanțoșe și invalidate, ca altele încă vreo 2 duzini.
Și haideți să nu cădem în derizoriu, cine face cele mai mari deservicii de imagine saitului: eu, care am vrut să postez o schiță literară)ați fi uimit dacă ați afla cine a apreciat-o)sau cei care redactează constant epigrame de prost gust? sau poate un editor care mimează respectabilitatea, cenzurîndu-mă constant în timp ce scrierile și comentariile amicului său beneficiază de toată considerația.
Uimitor pt mine este și faptul că textul cu pricina aștepta validarea laolaltă cu epigrama care-l desfința, precum și ușurința cu care cei doi și-au demascat inteniile.
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-12-11 20:22:21
         
 
  Am publicat acest răspuns aici deoarece distinsul coleg, Dragoș Iovan, mi-a adresat un fel de scrisoare deschisă și a închis posibilitatea de a-i răspunde!  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2011-12-11 20:12:01
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE