FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Au venit americanii (singura parte)
Text postat de latunski criticul
.......................
50. Au venit americanii!

1. Iar cînd Epaminonda s-a trezit la realitate, el se simțea așa precum s-or fi simțit cîteodată și Ion Călugăru, Radu F.Alexandru ori Răzvan Theodorescu. Ar fi plecat și din Bîlhacu, ar fi revenit și în Cetate..., atunci se duse la Cicerones Popescu, dascălul de limbă autohtonă din Bîlhacu, singurul intelectual din mediul rural cu care mai putea și el să schimbe cîte o vorbă și care îl lămuri ce și cum, ba chiar îi spuse despre un rege din vechime, numit mai tîrziu Ioan fără de Țară, ba chiar și despre alții din țară, ziși: Petru, Bogdan, Alexandru, Ștefan, Mihai, Vlad, Radu, Gheorghe, Vasile, Răzvan, Sturza, Ghika, Moruzi, Calimachi, Hangerli, Mavrogheni, Ipsilanti și alții „de pămînt”. Iar Epaminonda înțelese totul despre acatiste și reveni la fostul său loc de muncă.
2. Dar multă vreme se simți bolnav și apatic. Se duse la Familia de Medici, Asclepios și Igeea Popescu, care erau medicii lui de familie și își luă concediu medical. Iar ei îi recomandară să se trateze în liniște si în pustie, pentru că nu avea dreptul la
medicamente naturiste compensate.
3. Și nefiind pustiu în spațiul CDP*, altul decît cel de la nord de Calafat și la sud de Băilești, Epaminonda se retrase în fața televizorului, de unde se află că au venit americanii. Iar el se bucură și nu se bucură, fiind odraslă de fost activist. Dar nici
nu se mîhni din cale afară.
4. Pentru că ei au făcut campus la mare, iar mai departe n-au înaintat că nu aveau de ce. Reportajele și jurnalele de actualități se făceau la fața locului. Și după trei telejurnale, Epaminonda află că șeful lor era un general, care era stră-stră-nepotul unui emigrant și care era mîndru de statutul lui. Pentru că bunicul său, după ce a coborît din copac (sau a adormit sub un copac, n-a înțeles el prea bine), istoria a considerat copacul mai important decît Adormitul. Iar Epaminonda a tras concluzia că acel copac era un prun.
5. Iar generalul avea pe umărul stîng douăzecișicinci de stele, iar pe umărul drept tot atîtea, uniforma lui era în dungi albe și roșii, pe un umăr avea o stea în șase colțuri, iar pe celălalt o insignă pe care scria „Marșal uașinton disi”.
6. Apoi el află că mulți se bucurau, deși nu aveau motive să se bucure. Cum remarcă și un analist politic, căruia nu-i reținu numele: „Oare nu și britanicii se bucurau acum două mii de ani că sînt sub ocupație străină? Și ei nu știau nimic despre Dacia Felix!”
7. Atunci concluziona Epaminonda: Oarece ingrediente amesteci, două mii de ani le mesteci, printre hoți, hiloți, fanarioți și tanga-chiloți; iar cînd înghițiți, veți regurgita manganaci!
8. Cum se spune și în Manualul de Lucrări Divine: „Cu tolpimetre selamizate spre linghișpire san-sui, iar celor de factură tehnică miscelatoare ceramice dăruind!”
9. Pentru că Epaminonda era deja matur și înțelept, „uns cu toate alifiile” cum se mai spune prin mahalalele din jurul Statelor. El știa că, dacă cei din neamul lui trebuie să meargă la război, cînd vor vedea tancuri, MIG-uri, katiușe, oștire multă cu ochii
oblici, adică un neam mai mare decît al lui,
10. Este musai ca neamul lui să treacă de partea lor. Iar dacă mai marii oștirii vor fi duși apoi în fața plutonului de execuție, ei să zidească întîi o izbă la Kolîma, să sape o fîntînă la Vladivostok și să se logodească cu Anna Karenina. Că decît să ne întoarcem acasă înfrînți, mai bine să întoarcem degrabă armele (nu către noi, anatema!), ca să nu se așeze ei pe vecie în casele noastre, să mănînce din grăsimea rîmătorului nostru și să se bucure de dulceața și zacusca femeilor noastre.
11. Că aceia care obișnuiesc a veni de două-trei ori pe secol la noi, vor veni și în mileniul trei (un mileniu fericit! - cum spunea și Willy din Cetate). Iar cînd vor lua pentru ei femeile și fetele noastre, vitele noastre cu cercei în urechi, vor bea agheasmă din
butoaiele noastre și ne vor lăsa ca amintire steagurile lor și totemurile lor,
12. Li „se va rupe-n-paișpe” de cei cu multe stele pe steag, dar fără unelte, cum ar fi secera și ciocanul; iar cei cu multe stele pe steag, vor fi nevoiți să părăsească actuala lor „locație” și să se întoarcă de unde au venit, dar nu înainte de a lăsa acolo zecemii
dintre ai lor, care să reconstituie șeptelul de bizoni distrus și exploatat necorespunzător, precum stratul de ozon. Iar țara să fie redată locuitorilor de origine, așa cum era la început. Howgt !
13. Iar Epaminonda văzînd că vorbele sînt bune, pentru că ele ascund întotdeauna faptele, le-a transcris din slavonă de obște în grafia latină, apoi în limbajul calculatorului. Și n-a semnat. Dar cîntarea lui s-a păstrat. Iată dar prima lui cîntare, zisă:

51. Osana, Osana, bin Laden

1. ”Voi vremuri, care nu sînteți sub mine, ci doar in vremea mea, dacă tot stați așa, nu veți avea nici măcar conotații sexuale.
2. Însă eu nu mă voi înfricoșa de voi, chiar dacă va fi cutremur de gradul 7,3 pe scara Richter, ori dacă se va dărîma blochausul cînd vor cădea MIG-uri în sufragerie. Nici dacă va ploua cu broaște ori va urla și va spumega Călmățuiul, care acum se ridică pînă la mine, cum se spunea și în vechime: Iată, plouă, plouă, plouă,/Apa-i la etajul nouă. Pentru că eu locuiesc la etajul zece și în afară de grija hidroizolației, ce grijă pot să mai am? A atentatelor teroriste? Dar mizez pe faptul că cei din Orientul Mijlociu își vor de seama că blockhausul C4 a fost construit înaintea blochausului C5, deci ele nu sînt Gemene.
3. Însă pentru liniștea mea și a familiei mele am compus aceasta cîntare, pe care întîi am scris-o pe hîrtie, apoi am înregistrat-o pe suport magnetic, ca să nu rămîn eu de rușine și să se spună mai tîrziu că așa și pe dincolo, că la o adică n-am dat
haraciul cuvenit la cei puternici și cu vîrtute, cum din neam se oblicește.
4. Cîntare: Bateți din palme toate popoarele! Cine este mai mare in lume, cine stăpînește peste noi și ține sub picioare toate neamurile lumii? Oncle Sam împărățește peste neamuri! El stă pe scaunul lui de la White House , cum stă și țața Varvara pe scăunelul ei din vite-haus, cînd mulge vaca. El stă pe tronul lui de la NATO și pe fotoliul lui de la NASA, dar și eu stau dacă ridic capacul. El are valiza și butonul, dar și eu am la îndemînă mînerul din dreapta, pe care pot să-l trag cu mîna stîngă.
5. Iată că toți domnitorii, cîntăreții și președinții se adună ca să-l slăvească pe el. Mare este Oncle Sam și lăudat de către cei din spațiul CDP și alte spații mărginașe. Frumoasă-i Cetatea lui Oncle Sam. Ea chiar dacă nu este pe înălțime, toți cred că este viața, bucuria, forța și bogăția întregului Pămînt .
6. Pentru că în partea de nord privind de la sud este Manhattan-ul și în partea de est privind de la vest este Harlemul. Iar la intrare, privind dinspre așa-zisa Lume Veche este un idol, o Așeră pe care toți cei care îl (o) văd, înlemnesc, împietresc, infieruesc, înfontuesc.
7. Și îi cuprinde un tremur, ca pe cei izgoniți de vînturi barbare. Ei cred că nu-și pot găsi izbăvire decît pe Wall Street . Oare de ce? Doar prietenii lor de acolo și de pretutindeni știu!
8. Adică, cei care țin aproape de aproapele lor cel puternic, țin Sabbatul, Hanuca, Halloween-ul, Sfîntul Valentin; și care privind la bancnota de un dolar pe care scrie: „Ai încredere în Dumnezeu”, citesc cu osîrdie Holly Bible pe care scrie:” Ai încredere în dolar.”
......................
*CDP - Carpato-Dunăreano-Pontic
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  "Nu ați scris nimic despre Codex alimentarius, cine-i autorul, și nici despre nea Bill Gates, care propunea industriei farmaceutice să ne facă un pustiu de bine și să-i ajute pe marii bogătași ai lumii să cam scape de peste 4 miliarde de locuitori ai Terrei, asta după ce și-au băgat banii noștri în buzunare, i-am făcut miliardari:)"
(Elena Toma)

Doamna Elena,
Pe Bill Gates atat dumneavoatra cat si eu il imbogatim nesiliti de nimeni atunci cand folosim calculatorul pentru diverse treburi care ne fac placere. Nu cred ca Bill Gates a pus sula in coasta cuiva sa faca acest lucru. In al doilea rand vreau sa va anunt ca miliardarul Bill Gates si-a donat 99,9% din averea lui unei societati de binefacere pe care a infintat-o si care se ocupa cu eradicarea bolilor care bantuie mai ales prin Africa. Am vazut de curand un interviu cu tatal lui care aproba gestul feciorului sustinand ca averea lui Bill nu trebuie lasata copiilor lui pentru a nu-i strica. E bine sa le lase cateva milioane, dar nu mai mult, sustinea batranul. Daca vor avea nevoie de mai multe milioane trebuie sa depuna efort sa si le faca singuri. Donatia lui Bill Gates este de 30 de miliarde de dolari la care s-au adaugat alte 30 de miliarde donate de alt miliardar Waren Buffet. Waren, acre are peste 80 de ani l-a delegat pe Bill ca sa se ocupe de organizatia de binefacere sustinand ca are deplina incredere in cinstea lui. Deci doamna, Bill Gates nu numai ca nu sustine eliminarea a patru miliarde din populatia lumii, asa cum pretindeti dumneavoastra, dar incearca sa faca ceva ca sa nu mai moara miloane de oameni din cauza unor boli care sunt eradicabile dupa parerea lui. Deci nu trebuie sa-l confundati pe Bill Gates cu miliardarii made in Roumania despre care nu se poate spune cu certitudine cum de au ajuns miliardari. El a incercat sa faca ceva, si a facut ceva la modul superb, de reusita lui profita astazi tot mapamondul.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-07-31 18:31:39
         
 
  Elena Toma?
- de ce nu?
... liber la postare!
 
Postat de catre latunski criticul la data de 2011-07-31 15:26:54
         
 
  latunski, îmi permiți să public și pe blogul meu ?
 
Postat de catre - ipocrizie la data de 2011-07-28 13:38:35
         
 
  In sfarsit un text de toata lauda. Bravo, latunski!  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2011-07-27 21:22:02
         
 
  Excelență, SUA au dat un nou comunicat. Noi atacuri Al-Qaeda. Și când te gândești că suntem rude ! Nu ați scris nimic despre Codex alimentarius, cine-i autorul, și nici despre nea Bill Gates, care propunea industriei farmaceutice să ne facă un pustiu de bine și să-i ajute pe marii bogătași ai lumii să cam scape de peste 4 miliarde de locuitori ai Terrei, asta după ce și-au băgat banii noștri în buzunare, i-am făcut miliardari:) Și masonii ? :))
Stea !
 
Postat de catre - ipocrizie la data de 2011-07-27 18:52:12
         
 
  Grabnică și bună lucrare. Cu oblicitul ăla nu prea mă încumet a mă înțelege, după știința noastră a oblici este a ghici, a presupune, a prinde de veste. Poate vă gândeați la a obicinui, dar ce importanță mai are. Oricum, recomand în loc de CDP, CDNP-Carpato-Dunăreano-Nistro-Pontic și așa cum spunea văru din Nemția:
spumoasă,unsă, cursivă și cu obiele curate este Evanghelia după Latunski. Binezvântată să-ți fie Critica.
 
Postat de catre Proca Luige Sabin la data de 2011-07-27 15:40:55
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23814
Comentarii: 120248
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE