FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
catren de bun venit pentru Zahiu Oana
Text postat de Dumitru Cioaca
"o omidă pufăind zgomotos
în urma mea"
(versuri din poemul "Cu ochii inchisi" de Zahiu Oana)

omida cea guraliva,
ce te fluiera din spate,
pufaid pe patru roate*,
nu-i cumva locomotiva?!

*Domnul Rechesan, pana si eu stiu ca pluralul lui mos Ion Roata este roti, dar nu rima! (Si in afara de asta oltenii mei le numesc roate, nu roti. Insa, ce-i drept, numai pe cele care deservesc o caruta de care este inlantuita o catea.)
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  AF,
N-am făcut parte din niciun partid, nici eu și nimeni din familie...se poate verifica, ba mai mult am avut de tras; icnelile tale oranj îs grețoaseca să-ți calmezi idiosincraziile și să termini odată cu clișeele că Băse și ai lui sunt adevărații anticomuniști(amintește-ți de replica din confruntarea cu Năstase din 2004, tipu a avut un inexplicabil moment de sinceritate) o chestie simplă pe-nțelesul oricui: liderii de azi, indiferent de culoare sunt uteciștii de ieri, iar nostalgii pt partidu' unic au cu precădere pedeleii tăi și ai lui Moraru.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2011-06-11 17:11:15
         
 
  Partidul e-n toate, e-n cele ce sunt, si-n cele ce maine vor rade la soare... Dumnezeule, cat de idioti erau!
Nene Mitica, or fi fost si intelectuali printre comunisti, nu stiu, dar ori se ascundeau foarte bine ori erau ascunsi foarte adanc.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2011-06-10 21:21:51
         
 
  Domnul Andrei
Am citit amintirile unor prieteni ai filozofului marxist Henry Wald si am citit si o carte de amintiri scrsa de el. Pentru acesta personalitate data Poporului Roman de comunitatea evreiasca din Romania am tot respectul fiindca a fost marxist inainte de razboi si a murit ca marxist dupa revolutie, deci nu a fost marxist din oportunism ci din convingere, lucru care se intalneste destul de rar in zilele noastre. Henry Wald se cunostea cu multi intelectuali de valoare care au activat inainte de razboi printre care si criticul Serban Cioculescu. Odata intalnindu-l din intamplare pe marele citic pe o strada acesta l-a intrebat:
-Ei, Wald, ia spune-mi, mai esti in partid?
Raspunsul lui Wald e antologic:
-Domnul Cioculescu eu mai sunt in partid, dar partidul nu mai e in mine.
Chiar daca partidul nu mai exista, atat timp cat in noi se mai afla faramituri din el nu vom scapa niciodata de acest blestem.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-06-10 21:10:11
         
 
  Nene Mitica, eu vorbeam asa, ca intre noi, inginerii. Pentru ca intelectualii sunt atat de vanitosi incat mai degraba isi sterg textele decat sa recunoasca atunci cand fac greseli de scolar.
Pe vremea cand eram mic copil, a venit la noi in scoala un instructor de partid, activist, inspector sau ce mama domniei sale o fi fost si care ni se adresa (silabisind cu o abilitate remarcabila) cu diminutivul ”muhaielelor mici”.
Oare pe unde o mai fi? O fi crapat odata cu comunismul?
Chiar asa, nene Mitica, credeti ca vom scapa vreodata de comunistii astia violenti?
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2011-06-10 20:50:10
         
 
  Domnulm Andrei
Eu nu cred ca acest site a ajuns intr-un stadiu atat de avansat din punct de vedere cultural incat sa mi se ceara mie sfaturi ortografice.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-06-10 20:35:06
         
 
  Gheorghe, ca tot esti tu intelectual, ia invata-ma de bine si spune-mi cum se scrie corect; ”măta” sau ”mă-ta”?  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2011-06-10 20:25:41
         
 
  Nene Mitica, spuneti-mi, va rog, cum se scrie corect, ”măsa” sau ”mă-sa”? Sau sa ma prefac ca sunt intelectual si sa scriu ”mama domniei sale”?
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2011-06-10 20:20:31
         
 
  Domnul Andrei
Si mie domnul Rechesan mi-a sus odata sa nu-i mai pomenesc numele si nu i l-am mai folosit. Foloseam expresia: "asa cum a spus o persoana al carui nume nu mai voie sa-l pronunt"
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-06-10 20:00:08
         
 
  p.s.
Am uitat sa va spun, de plecarea mea spre locul de unde rasarea soarele pe vremea acea nu s-a mai nimic datorita faptului ca Dej s-a certat cu rusii dandu-mi toate planurile peste cap.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-06-10 19:36:52
         
 
  Domnul Rechesan va rog sa nu va legati de cei care au facut studiile la Moscova ca si eu am fost la un pas de a cadea in acest mare pacat. Cand eram student in anul intai am aflat pe cai mai mult sau mai putin ocolite ca organizatia UTM (asa se numea pe atunci) m-ar fi propus sa ajung in tara marelui Ilici pentru a-mi continua studiile.Nu mi s-a comunicat insa nimic oficial findca organele voiau sa se convinga inca odata ca am originea sanatoasa.Eu declarasem in autobiografia mea ca am o origine foarte sanatoasa fiindca mama facuse sase copii care erau cu totii in viata
Ei insa voiau sa fie absolut siguri asa ca au trimis pe cineva dela serviciul de cadre sa ia informatii cat mai precise de la locul meu de or de origine. (ma refer la comuna nu la mama) Bietul tovaras a venit sa ia informatii de la mine de cum poate sa ajunga in satul meu si cand i-am spus ca cel mai usor se ajunge daca ultimi doisprezece kilometri ii face pe jos, sa facut mai rosu la fata decat cel mai rosu carnet de partid. A trebuit sa indeplineasca sarcina luind informatii de pe la toti vecinii carora mama le mosise copii. Vecinii l-au intrbat pe tata de
ce nazbatie am facut eu acolo la Bucuresti de se intereseaza securitatea de intreaga familie.
Bietii parinti au intrat imediat in panica , au alergat imediat la telefonul pe la primarie si i-au dat telefon unui frate de al meu care fiind deja inginer era mult mai avut ca mine, avea telefon. Cand biata mama a aflat ca voi fi trimis in Rusia a inceput sa planga si mai tare decat plansese cand banuia ca sunt arestat, fiindca stia ce patise ginere ei si cumnatul meu care se intorsese din prizonieratul rusesc abia in 1947.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-06-10 19:33:45
         
 
  muhaia mică, iar te bagi în vorbă neinvitat?
Faptul că ești "inginer" de microfoane nu te recomandă automat de intelectual; pe vremea cînd făceam eu și domnul Cioaca ingineria, emulul lui Iliescu, aspirantul Băsescu Tr. visa să facă academia navală la Petrograd, iar matale școala de ingineri-auscultori de la Băneasa..asta ca să păstrăm proporțiile.
În general mă-ntreb ce misie mai ai pe aici decît să arunci periodic cu zoaie în cei care îți arată cît de ticăiți suntidolii tăi oranj.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2011-06-10 18:46:40
         
 
  Nene Mitica, daca nu vreti sa va declare in mod oficial dusman al poporului, element retrograd, dusmanos, reactionar, mai animalule, si sa puna toate organele pe urmele dumneavoastra, eu zic sa va potoliti :) Dupa cum observati, eu nici nu-i mai rostesc numele de teama sa nu ma deporteze in Siberia. Nu stiu ce se intampla cu "autorii de talent" ai site-ului, ca de la un timp s-au pus sa ne ameninte pe noi ceilalti. Adica pe noi, inginerii :)
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2011-06-10 16:46:30
         
 
  se dedica domnului Rechesan, cu toata stima!

coada sus un soricel,
n-o tine doar pentru el,
ci ca nu vrea a fi las
cum vrea un cotoi pungas.

 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-06-10 15:35:05
         
 
  Domnul Rechesan
De ce imi creti imposibilul cand stiti ca eu sunt mort dupa artileria grea a adversarului?!
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-06-10 15:24:15
         
 
  D-le Cioaca,
Deși argumentele dumneavoastră au forța unei flăcări de chibrit în calea unui taifun(taifunul fiind firește apetența mea critică)v-am înțeles perfect și nu vă voi deranja în legătură cu acest subiect pe acest sait; în schimb vă rog să renunțați la orice redactare a numelui meu, în comentarii sau explicit, fiindcă în caz contrar mă voi vedea silit să scot artileria grea nu un pîrlit de catren!
Respectele mele, datorate firesc vîrstei și stagiului îndelungat pe europeea
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2011-06-10 14:12:57
         
 
  Domnul Rechesan
Nu m-au deranjat, nu ma deranjaza si nu ma vor deranja opiniile dumneavoastra. Sunteti oricand binevenit in subsolul meu si comentariile si opininiile dumneavoastra conteaza pentru mine asa cum conteaza si comentariile celorlalti colegi de site care imi fac onoarea de a ma citi. (sper sa nu va simtiti jignit ca v-am numit coleg) Ca nu le pot tot timpul urma este o alta poveste. Acest lucru nu trebuie sa va jigneasca. Si eu asi vrea sa scriu mai bine, dar, asa cum spune un proverb, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere. Nu cred ca fac vreun rau literaturii romane findca sunt foarte departe de ea. Nu cred ca fac nici un rau limbii romane pe care o vorbesc cum pot spre a ma face inteles. Nu cred ca o stapanire imperfecta a ortografiei poate constitui o jignire pentru cititorii mei , asa cum ati spus dumneavoastra, atata timp cat nu ii oblig sa ma citeasca.
Cred insa ca faceti o eroare cand puneti atata pret pe partea formala in care apare o scriere: lipsa unor virgule, litere, semne de punctuatie sau prezenta unor dezacordurduri, toate aceste pacate se pot indrepta usor, lipsa de talent se poate indrepta mai greu sau nu se poate indrepta de loc. Eu cred ca dumneavostra, ca un om de gust si de talent ce sunteti, ar trebuii sa va indreptati atentia mai mult spre o farama de talent atunci cand o vedeti la un condeier, si nu spre virgule, puncte, etc. etc. Sa stiti ca nu ma refer la mine fiindca eu practic scrisul nu pentru a urmarii o cariera literara ci numai ca pe un exercitiu al mintii care imi face placere. M-am referit la alti colegi de site mult mai tineri ca mine. Acum se pune problema celor care nu au nici un pic de talent. Trebuie ei oare descurajati sa mai scrie? Eu nu cred ca trebuie descurajati sa scrie ci trebuie doar atentionati sa nu incerce sa-si faca o cariera literara din scris findca piata scrisului e deja foarte aglomerata si s-ar putea sa sufere deceptii. Eu prefer sa discut cu un inginer care scrie prost decat cu un inginer care nu scrie de loc fiindca un inginer care scrie prost literataura are un orizont mai larg decat un inginer care nu scrie de loc literatura. Am ales exemplul inginerului fiindca eu sunt inginer, dar acest lucru e valabil pentru orice om care pe langa profesia lui de baza mai are si alte interese. Churchil picta si atunci cand era prim ministru al unei Anglii in stare de razboi. Am vazut cateva reproduceri ale picturilor lui: sunt naive, unele, asa cum va place dumneavoastra sa spuneti, nu se ridica cu mult deasupra nivelui unui elev care este in clasa patra la un liceu de arta. Stalin, Ceausescu si alte renumite personalitati politice nu pictau, nu scriau literatura, nu aveau nici o alta activitate fiindca erau prea ocupate cu profesia lor de baza care era fericirea supusilor indiferent daca ei voiau sa fie fericiti sau nu.
Dar mie tot de betivul si pictorul cu patru clase Churchil imi place mai mult.
Cu toata stima

p.s.1
Va multumesc si pentru sextet. Nu e rau.
p.s.2
Probabil ca veti gasi si in acest comentariu multe greseli dar daca intelegeti ce am vrut sa va spun inseamna ca si-a atins scopul.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-06-10 11:50:48
         
 
  Nimeni nu ți-a contestat
Catrenele în patru muchii
Dragu' mamii talentat
Cînd te năpădesc păduchii
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2011-06-10 11:13:15
         
 
  te mănîncă schinarea dom' zgriburicea? dă-i cu petrol sau DeDeTeu și-am spus cumva să nu mai adormi cu Alecsandri în podul grajdului că te năpădesc catrenele pișcătoare? Apropos ia un exemplar:
Nimeni nu i-a contestat
L
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2011-06-10 11:10:44
         
 
  Cand se pune Nechezan
ca sa scrie epigrame
nu mai poti dormi un an
pentru ca le face drame!
 
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2011-06-10 08:32:13
         
 
  erată:na, că din grabă m-am molipsit:
cît și a dexterității în ignorarea...greu de egalat,
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2011-06-10 08:18:26
         
 
  stimabile,
"Alergarea" aceea constă în comentarea inegalabilei dumneavoastre opere...cît și a greu de egalat dexteritate în ignorarea regulilor ortografiei și sintaxel limbii strămoșești; dumneavoastră îmi introduceți numele cu orice pretext în textele pe care le redactați; e caraghios să vă simțiți lezat, dar dacă faptul vă deranjează, dar mă pot opri...la cît de aglomerat e subsolul acela nici că aveți nevoie de opinia unui cititor în plus.
În încheiere, vă dedic o sextină(nu vă gîndiți ca de obicei la porcărele):

Ne-a lăsat pe toți în ceață,
Nea Mitică, pehlivanul:
Tomu-i gros de epigrame
Nu se vinde în piață,
La tarabe, cu toptanul
Ci în farmacii, la grame!
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2011-06-10 08:12:53
         
 
  "d-le Cioacă, îngrijorat că dezvoltați o obsesie primejdioasă față de persoana mea..."
(Gheorghe Rechesan)

Cum puteti sa spuneti asa ceva domnul Rechesan?
Eu va alerg de dumneavoastra prin subsolurile cele mai intunecoase si primejdioase sau dumneavoastra pe mine? De ce urmati exemplul acelei capre care face ce face numai ca oaia sa pata rusinea?

p.s.
multumesc de atentionare, am corectat.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-06-10 01:11:13
         
 
  PS PLURALUL, d-le Cioacă, nu PRURARUL..prozodiere ușoară!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2011-06-10 00:41:55
         
 
  PS PLURALUL, d-le Cioacă, nu PRURARUL..prozodiere ușoară!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2011-06-10 00:40:34
         
 
  d-le Cioacă, îngrijorat că dezvoltați o obsesie primejdioasă față de persoana mea (maladivă pt domni-voastră) vă recomand Dicționarul de rime al părintelui Dosoftei, adnotat de Ienăchiță Văcărescu, ediția limitată; dacă nu vă ajută încercați cu praf de cantaride, un polonic într-o cană cu apă, seara înainte de a vă compune epigramele.  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2011-06-10 00:39:17
         
 
  bine v-am gasit.

ce bine ca omida mea v-a inspirat. :)
 
Postat de catre Zahiu Oana la data de 2011-06-09 22:46:17
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE