FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
...
Text postat de Marian Badea

De ieri, încerci tot ca sã te percep pe piele,
Vrei sã-þi vorbesc, sã-þi fac deci, o plãcere,
Sã îþi rãspund, oricum, chiar ºi cu vorbe rele,
Sã facem altfel decât bunul simþ o cere...

Nu te-nþeleg, cã eºti artist, nu fiu de lele,
ªi de te roade ciuda, vrajba, ori din alte cele,
Eu mã opresc aici, nici cã vreau iar belele,
ªi chiar stimabilul la care scrii, mi-o cere.

Deci, din respect, cãci vreau sã-þi curm aleanul,
Am sã-þi rãspund, chiar dacã ºtiu cã nu-i ultima datã,
ªi tot gândind cã nu eºti, tu,neghina ce îneacã lanul,
Sper cã prin asta sã îmi schimb privirea încruntatã !

Notã.
Evident o poezie modestã. Eu sunt un writer, nu sunt cicibebe. Chiar dacã unora le-ar place ºi cred în asta cu încrâncenare.
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  "contex", "influienat", "strintate", oricum "nu te intere"...
semnat-iepuril
 
Postat de catre Alin Adal la data de 2006-01-31 23:45:28
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Domnule Borda,
Eu nu scriu la ntmplare. Nu am fcut-o niciodat. Eu scriu numai pentru bani. Aa sunt eu i tiu c lucrul acesta deranjaz pe muli. Nu c a fi un mercenar. Pentru c nu sunt. Dar, atunci cnd scriu ceva m gndesc cine i de ce are nevoie. Fac tot ce se poate ca lucrurile s mearg pe fgaul pe care mi-l creionez. Prin urmare, nu sunt interesat nici de satir de bun gust, nici de glume de prost gust, pentru c cei cu care lucrez eu, au alte domenii n care s-i impun autoritatea.

Nu spun asta numai pentru dvs. Iat, bunoar, am promis unui forumist de aici s-i analizez scrierile i s scriu ca el. M rog, el consider aceasta ca un plagiat, ceea ce nseamn c n pofida faptului c mi-a pus la vedere Dex-ul i mi-a dat cu el n cap, cum c a fi necunosctor, nu a neles esena interveniei mele. Dar poate c nici asta nu prea are importan.

Iat, vd aici, pe acest forum, oameni de valoare, din care facei i dvs. parte i am recunoscut-o ntr-o discuie privat, chiar cu unii dintre cei la care facei referire uneori. Ei bine, am recunoscut cu toii c unii forumiti i pierd talentul n scheme fr valoare. Acum nu zic c toat lumea trebuie s scrie pentru bani. Dar nici nu consider c trebuie s rmi un writer srac i s speri c vreodat i se va recunoate talentul. Pentru c spune un erou al unuia dintre romanele mele: "Frioare, trebuie s vezi pe unde sunt banii i s le simi micarea. Iar dac ai trebuin de ei, f n aa fel ca s i intre n buzunar". Dar dvs. v rezumai la lucruri mai mrunte, la valori cu concretizare incert. i cred c suntei oarecum superficial, pentru c spunei dvs. cu o oarecare ironie "Nu mi-am propus sa inec nici un lan", asta ca i cnd nu ai fi neles sensul acestei propoziii deci, ai rupt-o dintr-un anumit contex. S fiu sincer m-a fi ateptat s evideniai propoziia cu "fiu de lele" care avea o ncrctur mult mai "yang" cum ar spune stimabilul cicibebe, c nu-l mai denumesc altfel de team s nu mai inflamez pe cei ce urmeaz s citeasc acest comentariu.

Nu m deranjaz s discut cu dvs. Exist chiar unii de aici care v-au solicitat o conversaie dar crora nu le-i rspuns. Sunt chiar surprins c mie mi acordai acest privilegiu.

Deci, domnule Borda, m intereseaz satira, dar nu cea gratuit, "aruncat peste gard" i care nu face dovada dect a unui infantilism cronic. Cci totul n aceast via se msoar i prin bani, iar cel ce ctig bani nu prea are timp de asemenea lucruri puierile sau iepurile, cum dorii dvs.

Iar textul meu nu v atac pe dvs. Evident c simii oarecum "privirea" mesajului. Textul atac pe toi cei ce nu neleg obligaia elementar de a respecta nite reguli de bun sim. Cci ce poate fi mai de bun sim dect s-i spui unuia n poezie sau chiar ntr-un text civilizat c a "luat-o pe artur". Iar dac am rmne la ideea dvs. c trebuie s fim "acizi" acolo unde nu exist chiar un mediu "alcalin", nu am rezolvat nimic, nici mcar o "sare" dac m nelegei.

In fine, mi-a fost drag s v rspund pentru c eu cred c dvs. suntei foarte nelept (nu, neaprat inteligent, dar este posibil i aa !). i poate c vei da curs i invitaiei, deocamdat formulat numai n paginile de forum de a dialoga i cu cei ce sunt interesai de ideile dvs. (bune, rele, nu conteaz, cci fiecare nvm).

Nu sunt ncruntat. Nici nu am fost vreodat. Creaia nu presupune ncruntare (yang). Ea presupune mai mult destindere (yin).

In privina textelor, nu m-am lmurit. Am prezentat un nceput de roman. Voiam o prere critic. Pe mine nu m intere prerile pozitive (deci nu vreau stele !), eu vreau numai calitate, o critic serioas. Numai c am rmas cu ochi-n soare cnd am vzut c oamenii nu au rbdare s citesc. Pentru c acolo am strecurat n mod voit unele curse de logic, unele referiri la alte dimensiuni care ne guverneaz viaa. Pe oamenii de aici nu-i intereseaz. Nici chiar pe dvs. Acesta este un adevr trist.

Dar nu-i nimic, exist diaspora romn unde romnii de pretutundeni manifest interes pentru un altfel de mod de gndire i care s explice anumite fenomene, anumite comportamente. Din nefericire, aici, lucrurile stau foarte prost. i v spun lucrurile astea pentru c am copii care triesc astzi n strintate, care au fost bine educai i s-au integrat imediat, acolo. Pi, ce, dvs. considerai c dac eu am reuit la acest capitol, m las influienat de strigturile pline de infantilism ale celor de aici, mai tineri, certai cu regulile bunei cuviine i care se vd deja deschiztori de drumuri cu toate c nu tiu nc s elaboreze zece paginii continui de proz sau apte strofe lucrate dup toate canoanele poeziei ?

In fine, dac v-am deranjat cu ceva rog iertciune. Imi place s-mi fii prieten i sper c o vei face chiar dac suntei puin cam nencreztor.
 
Postat de catre Marian Badea la data de 2006-01-31 14:33:02
         
 
  Am eu o presimtire: Marian zambeste. Iar zambetul este incompatibil cu incruntarea sprancenelor :)  
Postat de catre Sorin Teodoriu la data de 2006-01-31 14:29:24
         
 
  Este, intr-adevar, modesta. Dar, daca ar fi avut si putin umor, as fi apreciat-o chiar daca prin ea ai fi desfiintat tot ce am scris pana acum pe acest site. Oricum, nu asta era problema.
Nu cred, domnule Badea, ca nu ai remarcat faptul ca nu ti-am atacat nici opiniile, nici persoana. Nu am facut decat sa speculez o eroare de redactare strecurata intr-un text (si intr-un context) in care spiritele erau destul de incinse. Eroare care nu putea trece neobservata. Am facut-o la modul umoristic, asa cum multi autori o fac pe acest site, fara nici o rautate,
fara incrancenare. Ai tot dreptul sa reactionezi la astfel de texte, de altfel cred ca ai observat ca aici fiecare raspunde fiecaruia, dar reactia ta la un text satiric mi se pare usor exagerata.
O singura data am facut un atac la persoana in paginile acestui Atelier literar, motivat de dorinta de a raspunde unui atac de acelasi fel.
In rest, nu consider textele mele ca fiind atacuri.
Nu mi-am propus sa inec nici un lan. Nici sa tai buruieni prin el. Nu am pretentia ca as putea face eu o ierarhizare a valorilor, cu atat mai mult cu cat nu am pretentia ca eu insumi as fi o valoare.
In ceea ce priveste convingerea ca versurile de mai sus nu sunt ultimul tau raspuns, inclin sa cred ca e intemeiata. Asa cum textele mele sunt forfecate de altii (motiv pentru care ma feresc sa fac greseli), la randul meu voi forfeca textele altora. Tot ceea ce pot sa-ti promit e ca voi incerca sa evit textele tale. Pe cat se poate...
Acu', spune-mi sincer, poti sa te uiti mai putin incruntat?...Sau a devenit obisnuinta?... 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2006-01-31 13:35:16
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23814
Comentarii: 120248
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE