FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
CATRE DOMNUL PROFESOR ION CORBU
Text postat de Valeriu Cercel
Domnule profesor,

V-am informat cu catva timp in urma ca eu am sugerat romanilor din Hamilton si chiar din Toronto, iubitorilor de poezie romaneasca sa vina pe Europeea unde pot gasi intotdeauna ceva frumos de citit. S-a intamplat ca ieri, doua familii de romani , una din Hamilton si alta din Toronto sa intre pe site si citind cateva comentarii s-au simtit foarte ofensate de comentariile referitoare la cei din dispora , facute de doamna profesoara Amelia Cojocaru la postarea facuta de domnul profesor Buricea :
nu vă urăsc, doar că valorile mele sunt altele. E-adevărat, vă disprețuiesc, așa cum îl dispețuiesc pe cel care nu a putut să poarte demn datul sorții sale: șansa de a se fi născut aici.

Burta reprezintă animalul din om și, ca argument, valorează cât o alegere de-o viață.

mă opresc aici, și vă doresc poftă bună, vouă, comunităților pierdute în relativisme de carton!


Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-03 18:32:46Am fost contactat de cele doua familii si nu va spun ca zvonul s-a dus caci telefoanele nu se mai opresc nici azi. Ura dânșii fata de cei plecati, fata de cei fugiti, si pozitia dansii fata de cei din diaspora. Totodata am fost si faultat de dansa in doua randuri, pentru greseli de testatura, ca “astea s-ar fi invatat in clasa a cincea”. Nu cred ca asta este o replica ce o profesoara poate sa o dea, decat daca ar dori sa ia in batjocura pe cineva. Va rog si pe dumneavoastra sa verificati mai jos ori la postarea domnului Buricea. Atitudinea dansii ca profesoara, licentiata, ca om al literelor ne-a deranjat foarte mult. V-am scris sa stiti, caci tot acest material , linkul siteului, si numele dunmeavoastra ca profesor universitar, dupa cum am inteles, daca nu o voi face eu, va fi trimis la Ministerul educatiei (MCTS), personal domnului ministru Daniel Funeriu la [email protected] cu trei intrebari referitoare la aceste comentarii facute de doamna profesoara Amelia Cojocarula referitoare la pozitia dansii fata de romanii din diaspora de una din familiile sus mentionate.
Este greu de crezut ca o profesoara sa aibe o asemenea atitudine, sa vorbeasca vorbeasca astfel si sa trateze astfel un roman ce traieste in alta tara si o diaspora intreaga ce o numeste
"comunităților pierdute în relativisme de carton!"
Ca profesoara, intelegem ca dansa trebuie sa aibe o conduita deosebita, fara a ofensa ori jigni pe cineva, iar comentariul referitor la cei din diaspora este de-a dreptul scandalos.
Am rugat acea familie sa nu faca nici un demers pana cand nu va informez pe dumneavoastra, caci este siteul dumneavoastra de care purtati raspunderea.
Postarea si comentariile domnului profesor Buricea sunt copiate si v-o redau si eu mai jos.
Cu toata stima,
Valeriu Cercel


Anunt important pentru romani!
Text postat de Mihail Buricea
ROMANI, clipa razvratirii voastre impotriva nelegiuitilor care v-au adus in pragul disperarii a sosit.
Inrolati-va in lupta pentru o viata demna si prospera!

ORGANIZATIA REVOLUTIONARA NEOCOMUNISTA!
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

--------------------------------------------------------------------------------

Comentariile userilor


--------------------------------------------------------------------------------

Nene Mitica,
Multam de inteventie.
Amelia e fata cu prințipii asa ca a inteles.
Balerina aia de care zici era din lacul lebedelor, dar de-atatia ani, era pensionara. De unde carnita ca era doar pene si os !
Iti spun eu ce s-a intamplat apoi, dar nu aici ca ma aude lumea si multi vor zice ca ma laud.
Sa fii iubit !

Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 22:08:48


--------------------------------------------------------------------------------

"Tu sti asta, dar casuni pe mine avand sentimentele ce le ai fata de toti plecatii din tara."
(Valeri Cercel catre Amelia Cojocarul)

Doamna Amelia,
Va rog sa nu-l judecati prea aspru pe amicul meu Valeriu Cercel pentru remarca lui nepoliticata si neavenita. Dee cand osul boieresc al domniei sale nu mai este ce era face asta si cu fetele care au cele mai progresive intentii. Stiu asta de la o balerina care dupa ce a intrat in camera lui pe varful degetelor si numai dupa zece piruete era prin apropierea patucului lui boieresc a fost data afara pe acelasi motiv "ca a dat buzna".
Omul asta care pe timpuri iubea atat de mult carnita e de nerecunoscut. A ajuns sa spuna ca e vegetarian pana si boboceilor cei mai apetisanti.
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2010-09-03 21:50:57


--------------------------------------------------------------------------------

Deja am primit doua emailuri !
Se pare ca sunt oameni care se gandesc la tara si popor si nu la burta si buzunarul lor.
Deci cam asa stau treburile.

Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 21:25:41


--------------------------------------------------------------------------------

Ioane draga,
sa sti ca nu esti primul ce il aud ca vine cu o astfel de idee. Am un amic bun la Bucuresti care are un biznisulet si el si care dupa ce mi s-a plans de taxe, dari si alte dandanale mi-a spus ca speranta multora din tara este in diaspora. Ca numai diaspora de va veni, sa faca un partidulet si implicit sa faca schimbari in favoarea poporului si a tarii. Chestiunea este ca exista si opzitie. Multi ar spune : cine sunteti bă voi astia care ati stat la caldurica pe fotolii de plus sa ne conduceti pe noi ? (vezi ca ti-am furat un "ă" din comul tau)
Ati venit cu burtile si portofele pline sa ne dati noua lectii de democratie ?
Ai vazut ce i s-a intamplat lui Ratiu. L-au papat minerii.
Acuma, daca o fi si-o fi, si s-ar gasi prin diaspora cativa, si cum tu ai vana (dupa cum vad) rebela, am putea face o miscare acolo, o combinatie de "fugitivos" si bastinasi, dar din nou ma tem ca se va pune problema, tipic romaneasca, cine va fi șefu' ? Hai sa zicem ca se va trece si de asta,
dar apoi ne vom lovi de o chestie care a disparut pe-acolo si care se cheama "incredere".
Totusi, cat de complicat ar fi, este posibil.
Ai adresa mea de email ?


Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 20:25:17


--------------------------------------------------------------------------------

Dl. Cercel,
La afirmația pe care o faceți cum că noi, aici, suntem urîcioși și cine știe ce alte metehne mai avem, aș avea o sugestie extrem de ușor de urmat: veniți domniile voastre, cei "netracasați" și, evident, senini și educați, de prin străinătățurile alea și faceți așa, un fel de organizație, partid, sectă sau ce s-o nimeri, care să ne civilizeze și pe noi și să ne aducă în rîndul lumii bune. Uite-așa vă veți dovedi patriotismul fierbinte care vă animă, ori de cîte ori vă aduceți aminte de România, în poezele și șezători nostalgice.
Ce ziceți?
Mie-mi pare tare simplu.
Mai simplu decît să ne aciuăm pe lîngă domniile-voastre serenissime, așa ca nepoata, că, vorba aia, e prea multă cheltuială și tapaș să ne cărăbănim toți de pe-aci, pentru SF. Libertate sau primitiva glojdeală și...
...PATRIA VĂ VA FI RECUNOSCĂTOARE!
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-03 19:47:42


--------------------------------------------------------------------------------

Amelia draga,
In multe comentarii am remarcat greseli sau lipsa unor litere dar nu am interpretat-o ca agramatism national. Greseli se intampla la testatura. Tu sti asta, dar casuni pe mine avand sentimentele ce le ai fata de toti plecatii din tara.
Valorile tale eu ti le respect, insa ai facut o foarte mare confuzie.
Eu cand am plecat din tara, in '79, am plecat spre libertate, sa traiesc liber. Faptul ca tarile unde am trait, America si Canada, mi-au oferit aceasta libertate, am avut posibilitatea de a trai mult mai bine ca acasa si mi-am crescut si copii intr-alt mediu.
Trebuie sa-i diferentiezi pe cei ce au plecat pentru a fi liberi de cei plecati pentru stomac. Sunt romani acum si prin Tailanda, Filipine, si chiar in multe tari din lumea a treia unde o duc mai bine ca acasa, in Romania.
Nu gasesc ca ai avea dreptul sa ii urasti nici pe cei care au plecat pentru stomac pentru ca omul liber poate sa-si aleaga cum si unde sa traiasca si daca ei au ales sa plece in insulele Fiji, asta este treaba lor, iar daca nu le convine se pot intoarce acasa. Este un drept al oricarei persoane libere.
Din commul tau, care este citit si de altii, ne faci sa intelegem ca esti tare necajita. Mi-a mai spus mie o nepoata de-a mea,cand am fost in tara acum vreo 10 ani, ca un repros, tot asa la necaz, ca din cauza noastra ei o duc atat de rau. Acum trei ani, cu sotul si fetele ei, doua, s-au mutat din Bucuresti la Detroit. Primul care le-a gasit job, chiar in primele saptamani, a fost Sorin Olariu pe care mereu il pomenesc. De cand traiesc si ei in State, de cativa ani, caci ne vedem foarte des, am remarcat la ei o schimbare. Nu mai sunt uraciosi, nu mai sunt tracasati si vad alfel viata ceeace ma face sa cred ca societatea in care traiesc este diferenta.
Daca voi acolo va insultati mereu si va ofensati, este si normal sa aveti o viata mizerabila. Vezi, tu mi-ai spus de trei ori, in trei comuri ca sunt la clasa a cincea. O persoana cu scoala, profesiunea si pozita ta ar trebui sa arate clasa si decenta, nu sa se coboare la insulte, ca cei marunti de mahala, ca ai vazut cat de greu este urcusul.

Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 19:10:42


--------------------------------------------------------------------------------

Domnule Cercel, e imens de spus dar nicio șansă de priceput!

vedeți dvs, mai sunt și oameni pentru care mâncarea și liniștirea conștiinței, sunt, împreună, apă de ploaie. Unor câini flămânzi sau unor cerșetori pe care-i disprețuiești în adâncul ființei tale de homo integrus burtos, le arunci o ciosvârtă care-ți rămâne din preaplinul mesei. Sunt mulți de "i" la masa ceea, și trebuie trimiși aiurea pentru a spăla vinovăția agramatismului dvs național.

nu vă urăsc, doar că valorile mele sunt altele. E-adevărat, vă disprețuiesc, așa cum îl dispețuiesc pe cel care nu a putut să poarte demn datul sorții sale: șansa de a se fi născut aici.

Burta reprezintă animalul din om și, ca argument, valorează cât o alegere de-o viață.

mă opresc aici, și vă doresc poftă bună, vouă, comunităților pierdute în relativisme de carton!
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-03 18:32:46


--------------------------------------------------------------------------------

Nene Cioaca, m-ai transpirat de emotie cu explicatia matale si io care credeam ca stiu regulamentul partidului pe de rost.
Paragraful asta mi-a scapat da-mi iau angajamentul ca pe viitor sa nu mai fac asemenea erori si accept chiar si-un vot de blam din partea membrilor cu un singur "i"

Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 18:18:45


--------------------------------------------------------------------------------

E-adevarat ce spui de Obama, numai ca lumea are ce manca in America, numai ca "la noi" in Romania au ajuns sa se manance intre ei.
Chestia cu "el fugitivo" imi da, poate o falsa impresie, poate nu, ca tare ii urasti pe cei plecati care nu au stat cu voi acolo sa-si indure soarta.
Vezi tu, noi traim aici intr-un babilon de natii, care fiecare are o alta limba, alte traditii, alta religie, si ne intelegem minunat.
Totodata, umbland prin multe tari, am aflat ca traiesc mai multi portughezi in afara Portugaliei decat in Portugalia, spanioli gasesti aici, le la Rio Grande in jos si-n sus, mai multi ca-n Spania, de italieni nu mai vorbesc. Cel mai mare oras italian este Buenos aires si nu Roma. Cel mai mare oras polonez nu este Varsovia ci Chicago, dar toti, cand se duc "acasa",sunt primiti ca cetateni ai acelor tari fara a fi insultati sau sa li se impute ca traiesc prin alte tari, numai la noi, romanii, am remarcat aceasta ura contra celor din diaspora, cu toate ca noi, de-aci, mereu trimitem ajutoare catre tara, in bani sau alte cele, pe la orfelinate, pe la spitale, si acum la aceste inundatii ce-au fost s-au colectat foarte multi bani, haine si alimente pentru cei ce-au fost napastuiti si asta ca suntem romani.
Multam de atentionare pentru acel "i" care din greseala l-am pus. Daca este sa cauti vei gasi poate si alte litere lipsa in textul meu. Asta ti-e profesiunea.
Sa fii iubita !Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 18:15:47


--------------------------------------------------------------------------------

"iar în românește cuvântul membri, nearticulat, se scrie cu un singur "i""
(Amelia Cojocaru)

Amelia draga,
Tin sa te anunt ca in regulamentul noului partid este scris foarte clar: membri de rand se scriu cu un singur i iar cei din cadrele de conducere se scriu cu doi de i.
Vali se referea la cei din urma.

Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2010-09-03 18:15:33


--------------------------------------------------------------------------------

Apoi, tre' sa ai patru oua, si alea nu de canar. Daca ai avea trei, unul pot sa ti-l imprumut eu ca celalalt mi-a ramas in gard aseara cand am fugit de la vecina ca tocmai sosise, neanuntat,
jupanul.
(Valeriu Cercel)

Vali
Tocmai ma intrebam de unde vine aceasta schimbare de voce in creatia ta literara.
Acuma sunt pe deplin lamurit.
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2010-09-03 18:04:41


--------------------------------------------------------------------------------

pentru El fugitivo:

principala diferență dintre noi și ei este că America este condusă de un comunist notoriu, Barack Hussein Obama, unul care "nu este" ci "poate", ales de o majoritate care i-a înghițit rahaturile de genul "yes, we can", iar în românește cuvântul membri, nearticulat, se scrie cu un singur "i" (chestie fixată, firește, în aceeași clasă a cincea)


Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-03 17:54:46


--------------------------------------------------------------------------------

Nene Mitica Genuneana,
Matale ai sarit prea repede la inscriere ca nu-i asa cum matale visezi.
Eu am citit constitutia partidului si lilia lui Eco si cred ca ai face bine sa stai in litera regulamentului, asa cum ii place si domnului Corbu.
In primul rand, tre' sa gasesti doi membrii care sa te sustina si sa garanteze loialitatea matala
fata de partid. Dupa cum stim, matale ai avea un membru, ranit si ala di lupta data aseara cu pisica aia.
Apoi, tre' sa ai patru oua, si alea nu de canar. Daca ai avea trei, unul pot sa ti-l imprumut eu ca celalalt mi-a ramas in gard aseara cand am fugit de la vecina ca tocmai sosise, neanuntat,
jupanul.
Apoi, tre' sa ai palme, si foarte multe, dar nu pentru aplaudat ci ca sa ti le dai singur vazand cu cine ai plecat la aceasta lupta istorica.

Traiasca lupta pentru pace !
si pretenia intre popare !
si ar mai fi multe....

Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 17:28:59


--------------------------------------------------------------------------------

Amelia draga,
Comunisti sunt si pe la noi prin Canada si deasemeni si in State, dar sunt foarte putini,
asa cum erau si in Romania inainte de '89, ca dupa '89 toti ati declarat ca nu sunteti comunisti. Chestia care io am realizat-o pe aceste taramuri este ca acesti comunisti din America, cat sunt ei de putini, umbla in Cadilacuri si Lincolnuri, asa cum umblau si ai nostrii inainte in Mercedesuri. Deci asta este una dintre diferente, apoi a doua, este ca la noi, in Romania, cat de putintei erau, ca nu erau toti comunisti cu toate ca aveau carnete rosii, erau aplaudati si iubiti de o mare masa de membrii. Acesti membrii, in America lipsesc, nu exista. Ce se vede de-aici este ca cei care au fost comunisti in Romania inainte de '89 si care au beneficiat de toate drepturile, au avut vile la munte, la mare, Mercedesuri la scara si astazi au aceleasi beneficii chiar mai mult, si-au dat scaunele copiilor si nepotilor lor, iar cei care pe vremuri erau membrii si aplaudau, si acceptau rahatul si chiar mai spuneau ca-i bun si ca mai vor, si astazi sunt la fel.
Asa se vede poza de aici si daca tu crezi ca ceva nu se vede bine, te rog sa ma corectezi.
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 17:15:57


--------------------------------------------------------------------------------

anunt important pentru viitoarele tinere ciucuriste!

cele care sunt pentru ciucurel sa intre!
cele care sunt impotriva ciucurelului sa ramana afara!
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2010-09-03 17:00:30


--------------------------------------------------------------------------------

și totuși, tovarășe cu Cercel, și mata, stimate activist bolșevic latunschi, noi am fost AICI
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-03 16:53:35


--------------------------------------------------------------------------------

cerere de inscriere

nici un alt anunt politic nu mi-a tzacurat ciucurelul cu atata vigoare.
nici al Capitanului, desi ar fi putut, dac nu-l gasea deja in stare de functionare.
nici al Maresalului, desi ar fi putut daca nu-l gasea in stare post-functionala.
tovarasei mele de viata din mileniul trecut nu-i vine sa-si creada ochilor. rade si plange si joaca si fiind si foarte credincioasa se inchina la el ca la o minune.
deci tovarase Mihai, prin prezenta te anuntam ca poti conta atat pe noi cat si pe scaunul nostru cu rotile.
traiasca clasa muncitoare si ciucurelul.
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2010-09-03 16:51:35


--------------------------------------------------------------------------------

Latunsky draga,
ce vezi aici, nu este altceva decat o manevra a domnului profesor Corbu, care, io v-am zis-o si ieri ca e cotoi batran. A cautat sa faca regula pe site, sa-i gaseasca pe cei care produc conflicte, ofenseaza si jignesc dar n-a avut mare succes. Asta este doar o cursa intinsa marlanilor (asa cum dansul s-a exprimat candva)si a neamurilor proaste (expresia mea) pentru a iesi singuri la iveala.
Matale, care si la Tiraspol curge sange romanesc, cred ca te-ai prins. Io, cu dragoste romaneasca intervin sa te anunt doar pe tine, ca-mi place accentul care-l ai si te rog sa ramana intre noi. Lasa-i pe ceilalti sa arate ce pot si ce au sub izmene.


Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 16:41:39


--------------------------------------------------------------------------------

Și te mai întreb ceva, ce te-am întrebat și-n alt an: Dacă ești cine te dai, ce-or zice fiii lu' matate cînd citesc asemenea enormități?
Ori poate i-ai repudiat, poate i-ai aruncat de pe stînca tarpeiană...
Postat de catre latunski criticul la data de 2010-09-03 16:21:18


--------------------------------------------------------------------------------

Tovarășe Buricea,
se mai dădu un fîss, dară, încă nu s-a dovedit c-ai făcut ceva prin bălegar. Și așa mai muri un "post". Să intonăm Internaționala, apoi să mergem în sînul familiei (celula de bază a tuturor regimurilor politice).
Proletari și universitari din toate facultățile particulare, uniți-vă !

Postat de catre latunski criticul la data de 2010-09-03 16:11:49


--------------------------------------------------------------------------------

Ai dreptate Amelia.
Sunt rupt de realitatile de-acolo si din franturi nu inteleg prea multe.
Imi place limbajul tau.
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 16:09:26


--------------------------------------------------------------------------------

Pui mic, cerceluș,

Pentru epigrama genială de ieri, îți iert repetata naivitate, deși te-aș sfătui cu drăgălășenie să nu te mai expui în felul ăsta ridicol. Pe târâmul ăsta de pe care cu negrăit curaj ai decolat mata, se întâmplă mii de chestii care te depășesc.

Nu era nimica de citit acolo, era o chestie colorată, de privit, iar apoi trebuia să faci un mic exercițiu de asociere cu alte chestii colorate sau, doar, vomate prin zonă. Pentru clasa a cincea, aia a matale, ar fi fost suficient


Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-03 16:03:37


--------------------------------------------------------------------------------

Amelia draga,
am citit "Curriculum Vitae" al acestui Gheorghe si nu am gasit nimic iesit din comun. Mi se pare a fi un tip foarte normal pentru acele taramuri.
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 15:41:48


--------------------------------------------------------------------------------

am platit apoi 25 de ani...sa-i reparam !
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 15:34:24


--------------------------------------------------------------------------------

Amelia, poate că așa e, dar o întrebare nu-mi dă pace... ce-are Andrei cu prefectura? Ori te lovi și pe tine căldura din August?
Postat de catre latunski criticul la data de 2010-09-03 15:33:57


--------------------------------------------------------------------------------

Gospodin Latunsky,
numai ca eu iau in considerare, cu mandrie romaneasca, scorul, care e de partea noastra chiar daca am jucat acasa. O data imi amintesc ca am jucat in deplasare, pe timpul lui Antonache, si parca i-am batut asa de tare ca am platit apoi 25 de ani.
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 15:33:32


--------------------------------------------------------------------------------

Propun, bineinteles, sa schimbam si numele site-ului in "Europeea Neocomunista si Ecoliterara". Eu doresc sa ma ocup de recrutarea cadrelor.
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-03 15:29:30


--------------------------------------------------------------------------------

să zică ce, latunski? în vacanță avem timp de ziare, și stăm și noi, la taifas, ca tot românul. parcurgând "vocile curate" dăm și peste declarația CNSAS privindu-l pe jidanul de Andrei Gheorghe.

născut la Lipețk, Rusia, fiu al numților Nikolai și Ludmila, Gheorghe primește de la CNSAS de curând confirmarea că fost urmărit de securitatea română. Ia să ne punem noi altă întrebare: de ce îl urmărea securitatea pe amărășteanu ista?

să fi fost spion, oare, cu vreo misiune jumate prin zonă?

ia să vedem noi cu cine seamănă Gheorghe? Și cine are interes să se desființeze serviciile secrete românești??

http://cekilumeu.wordpress.com/2010/02/27/realizarile-lui-andrei-gheorghe-sau-curriculum-vitae/

P.S. e nevoie să așez aici, ca o confirmare, bucăți din activitatea lui Gheorghe în România?


Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-03 15:25:36


--------------------------------------------------------------------------------

"S-or fi luptat nemtii pentru noi, da' rusii s-au luptat cel mai tare".(Valeriu Cercel)
De treizecișidouădeori au venit în Principate și în Romînia. Obiceiurile se păstrează, tradiția este predominantă.
Postat de catre latunski criticul la data de 2010-09-03 15:22:24


--------------------------------------------------------------------------------

Nene Buricea, pot sa ma inrolez si eu? Pentru ca, uite, vorba domnului Cristescu, se sinucid pe capete toti comunistii si e pacat.
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-03 15:22:05


--------------------------------------------------------------------------------

Si eu la fel am invatat despre eroismul soldatului sovietic !
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 15:01:07


--------------------------------------------------------------------------------

S-or fi luptat nemtii pentru noi, da' rusii s-au luptat cel mai tare.
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 14:59:54


--------------------------------------------------------------------------------

Valeriu,
și nemții s-au luptat penztru noi: Anno Domini (sic!) 370. Hermanic, regele ostrogoților răsăriteni a căzut eroic (de pe cal) la malul Nistrului. Withimer, fiul său (sau Witnimic), a încercat să apere actualul Buzău, dar a sfîrșit precum tatăl. Nu se spune nimic despre daci. Doar despre eroismul nemților.
Hunii, vin hunii!
Codicilul ungurului ........ în care se vorbește despre cavalerii daci (tradus de o romîncă văduvă).
Postat de catre latunski criticul la data de 2010-09-03 14:57:07


--------------------------------------------------------------------------------

De-i asa, uite ca o sa va trimitem ceva ajutoare.
Ii trimitem pe americani sa va elibereze si apoi vor trebui sa va plateasca si datoriile. Dar aveti grija ca atunci cand vor veni sa nu-i bateti.
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 14:46:48


--------------------------------------------------------------------------------

Din afara nu veti cunoaste decat consecintele actiunilor revolutionare ale ORN!

Postat de catre Mihail Buricea la data de 2010-09-03 14:44:09


--------------------------------------------------------------------------------

Fratilor,
Pai de la dacii nostri ce se batura cu romanii, luptaram apoi impotriva barbarilor, a hunilor,gotilor, tatarilor, apoi luptaram contra turcilor, apoi contra nemtilor, apoi a rusilor, apoi iar impotriva nemtilor pana am ajuns sa luptam construind socialismul, apoi comunismul....pai nu v-ati plictisit de atata lupta ? Mai lasati-i si pe altii !

Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 14:42:14


--------------------------------------------------------------------------------

A, mai am o întrebare și apoi pec la lipit fluturași: Bunicul Lidiei, premianta clasei, ce spune despre acestea?
Postat de catre latunski criticul la data de 2010-09-03 14:41:38


--------------------------------------------------------------------------------

saitul n-are "vană" că nu e cadă de baie...poate unii membri au mai mult umor decît pastișatorii neizbutiți ai lui Topârceanu și Coșbuc!
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2010-09-03 14:41:22


--------------------------------------------------------------------------------

Pai d-aia zice dom' Corbu ca siteul are vana !
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-03 14:34:18


--------------------------------------------------------------------------------

Si, uitați-vă cum un anunț ciudat devine comentariu pendinte de literatură!
Postat de catre latunski criticul la data de 2010-09-03 14:23:16


--------------------------------------------------------------------------------

Sănătoasă rezervă domnule Latunski! Nici io n-am chef să polemizez, Agîrbiceanu scrie bine, chiar mai bine decît Șolohov,chit că luă Nobelul.
necondiționatul meu respect

Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2010-09-03 14:18:50


--------------------------------------------------------------------------------

Ptr. Rescheșan,
Sper că veți înțelege de ce nu fac cunscută " Opera Magna" ce-mi aparține(sic!).
A, cum (?), ea este fumată de alți vicioși!
Postat de catre latunski criticul la data de 2010-09-03 14:18:12


--------------------------------------------------------------------------------

aha, distinse Latunski, care va sa zica tiparisi fofoloanca lu' agarbiceanu pe tiparnita aia veche de acasa si de sonetele lu' taica Will nici nu vrei s-auzi... te-am notat.
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2010-09-03 14:17:45


--------------------------------------------------------------------------------

Domnule Recheșan,
sînteți singurul om de pe sait cu care nu vreau să intru în polemică. Nu din frică, nici din respect, doar dintr-o o neînțeleasă rezervă sufletească. Nu o pot defini! Și nici nu vreau!
Postat de catre latunski criticul la data de 2010-09-03 14:10:54


--------------------------------------------------------------------------------

fefeleaga? chto eto fefeleaga? tihom Donu, velika kniga!
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2010-09-03 13:53:25


--------------------------------------------------------------------------------

"Uite, latunski a ințeles și e gata să-l vîre la tiparniță." (din comentariul lui Liviu S. Bordaș)
Latunski a tipărit și Fefeleaga, de ce nu s-ar implica în politică? Ai?
Postat de catre latunski criticul la data de 2010-09-03 13:43:30


--------------------------------------------------------------------------------

er: arhimandrit
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2010-09-03 13:22:14


--------------------------------------------------------------------------------

Noa, nu-i bai! Dacă psaltirea arhmandritului Corbu, întîistătător în mitocul siniliu nu coprinde nicio zîcere asupra manifestelor roșii, verzi sau de altă farbă, "versetul" lui musiu Buricea poate trece ca o fărîmă de umor involuntar!
Emoticoane? vezi dacă n-are coana Lenuța ot Pitești că și ea vîntura idei d'astea acu ceva vreme.
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2010-09-03 13:22:00


--------------------------------------------------------------------------------

Domnule Buricea,

E înfiorător ce se întâmplă acum în România. Oamenii se sinucid pe capete. Este îngrozitor ce se întâmplă și într-adevăr trebuie să facem ceva. Și cu siguranță vom face. Sper democratic. Dacă nu va fi prea târziu.

Dar ca să ajungem să ni se ia amprenta tastaturilor, imprimantelor și să vorbim doar cu noi înșine este prea mult.
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2010-09-03 13:21:20


--------------------------------------------------------------------------------

Aș pune o stea, da' saitu' n-are decît galbene. Mi-e să nu fiu acuzat de fascism și antisemitism.

Știe cineva unde se găsesc emoticoane cu secera și ciocanul?


Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2010-09-03 13:06:20


--------------------------------------------------------------------------------

Radu, Gugălu' e orb, surd și mut. Nimic despre ORN.

Am găsit cîte ceva despre ORL, cică l-ar fi înființat un neamț pe nume Otto. Acu', dacă o fi partid sau organizație revoluționară, Gugălu' nu spune. Nici nu menționează că ar avea telefon.

Posibil ca și Gugălu' să fie în eroare.

Mai caut pe Twitter. Sau pe Hi5. Cine știe?


Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2010-09-03 13:02:51


--------------------------------------------------------------------------------

O să rămâneți surprinși, dar ăpsta e ecel mai reușit text umoristic pe care l-a dat vederii dl. Buricea!
Involuntar, desigur.
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-03 12:58:46


--------------------------------------------------------------------------------

Domnule Buricea, dată fiind invitația făcută într-un spațiu public, vă asumați răspunderea de a lămuri aici câteva chestiuni iminente. Ulterior, voi lua cuvântul:

1. Nonsensul celor trei trmeni scriși cu majusculă zgârie retina: comunismul, neocomunismul, au ca esență revoluția perpetuă. Când s-a încheiat ea, totuși, pentru a irumpe (din nou)? Există vreun comunism nonrevoluționar?

2. Ce linie continuați dvs? Linia Dej, linia Pauker sau linia Ceaușescu? De unde vă trageți legitimitatea? În felul acesta pot afla împotriva cui voi lupta în lunile viitoare.

Spre exemplu, Pauker lupta împotriva României iar Ceaușescu împotriva Occidentului. Ceaușescu nu era, firește, un comunist autentic, ci un interbelic vopsit în roșu. Totuși, aș dori să-mi explicați: linia Pauker e continuată azi de Bruxelles, unde s-a transportat încă din vremea lui Stalin sediul Internaționalei dvs, locul de unde este astăzi condusă și mâncată țărișoara noastră. Totuși, dacă ascultați de ei, cum v-ați gândi să salvați dvs România?? Infiltrându-vă la dușman acasă?

3. Ce proporție de români sunt în organizație (în afară de domnia voastră, firește)

4. Definiți-mi, vă rog, ce înseamnă pentru un comunist prosperitatea și cum veți acționa fără a încălca principiile constituționale. În speță, prin ce mod veți lua proprietatea oamenilor și cum îi veți judeca pe cei vinovați de a avea casă, mașină sau mai mult de doi metri pătrați de vie în jurul casei?

5. Comunismul este, prin esență, internaționalist. Cum vă permiteți să-i chemați la luptă doar pe români? Șefii dvs știu de acest anunț?cu mulțumiri, o admiratoare


Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-03 12:52:11


--------------------------------------------------------------------------------

Gheorghiță, anunțul e scris cu litere? E!
Are greșeli de ortografie? N-are.
Are mai mult decît un titlu? Are.
Are idei? Puține, fixe, dar are, nu poți nega.

Ce i-ar mai trebui pentru a fi un manifest literar?

Uite, latunski a ințeles și e gata să-l vîre la tiparniță.


Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2010-09-03 12:50:47


--------------------------------------------------------------------------------

P.P.S.
Deși lecturînd atent e clar că discursul nu ni se adresează, nouă români mai mult sau mai puțin verzi în ceru' gurii(scuze gaspadin latunski, e vorba de trufandalele ofilite din obor)ci nației lui Nero, Caligula și Caracalla(vezi roata carului buclucaș)
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2010-09-03 12:44:49


--------------------------------------------------------------------------------

Vedeți distinse apropritar, dacă n-aveți editori în dejurnă, ce manifeste neliterare se strecoară p-acilea?
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2010-09-03 12:42:11


--------------------------------------------------------------------------------

vade retro sataniel..că-l chemăm pe arhanghelu' Mișu și-ți pîrlește aripioarele cu paloșu-i de foc..care Mișu? Ăla de n-are voie să zică aici p..u!
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2010-09-03 12:40:26


--------------------------------------------------------------------------------

Tovarășe Buricea, azi nu e așa de cald, ba dimpotrivă. Disconfortul termic al lunii trecute v-a marcat cu cod de bare. Poate că e cazul să mai așteptăm, mai gîndiți-vă! Constat că nici nu ați informat forurile superioare. Disciplina de partid ar avea de suferit de pe urma acestei prestații la bară.
Postat de catre latunski criticul la data de 2010-09-03 12:38:29


--------------------------------------------------------------------------------

pai unde, cum? un nume, un nr de telefon, de fax? cred ca ne iei la misto.
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2010-09-03 12:30:42


--------------------------------------------------------------------------------

Tavaris Latunski, Dej nu stie, dar poate incerci matale sa mergi si sa-i spui!
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2010-09-03 12:22:31


--------------------------------------------------------------------------------

Domnule Bordas, ORN nu are nevoie de parerea ta!
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2010-09-03 12:20:22


--------------------------------------------------------------------------------

Tovarășe Buricea, în sfîrșit!!!
Eu sînt pregătit. Merg la boxă, șterg tiparnița de praf, hîrtie mai am din timpul războiului, doar un burete mai cumpăr. În cîte exemplare? Zece mii e bine? La noapte le distribui.
Dar de ce nu respecți regulile conspirative. Tovarășul Dej știe de inițiativa lu' matale?
Postat de catre latunski criticul la data de 2010-09-03 12:19:34


--------------------------------------------------------------------------------

Domnule Buricea...

Nu cred că locul unui astfel de anunț este aici.

Apoi, nu văd de ce aș opta pentru neocomunism. Indiferent de ceea ce l-ar deosebi de comunismul vechi.

Nu cred nici in organizații revoluționare.

Așa că spun pas.


Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2010-09-03 12:15:05

Pseudonim

ParolaNu am cont!
Am uitat parola!Texte: 17791
Comentarii: 81189
Useri: 1105


ADMINISTRARE


Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Nu-i vorba de asta, Val. Chestia-i ca tot auzindu-i pe Genuneanu si pe Lory Cristea spunandu-mi: Parinte!... m-am trezit cu niscai babaciuni care au venit sa le bag sub patrafir.
Daca in loc de babaciuni erau bunaciuni, m-as fi dat chiar protopop...

 
Postat de catre General Motors la data de 2010-09-08 18:03:45
         
 
  Sorine,
Ai mila, durere si indurare.
Io n-am mai fost prin tara din mai anul trecut.
A venit unul acum si aseara doar ce-am vorvit cu el.
Mi-a spus ca situatia e teribila. Unii s-au tzacanit, altii se sinucid.
Iarta-i.
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-08 16:59:57
         
 
  Cateva lamuriri necesare:

Nu sunt popa, chiar daca nea Mitica Genuneanu ma numeste asa. Si chiar daca am terminat Teologia.
Ce, pot fi numit fata numai fiindca in tinerete am "terminat" Scoala de Fete?

 
Postat de catre General Motors la data de 2010-09-08 16:30:42
         
 
  PS Îmi asum gestul de a da cu guma peste stelele acordate agramatismelor din pîra de mai sus! Ai ceva împotrivă?  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2010-09-08 13:33:20
         
 
  Mr. Cercel(earring, pt anglofoni),
Infatuarea lui matale depășește limitele bunei cuvințe! Repetați afirmația de mai jos, văduvelor, orfanilor și schilodiților care au ieșit în decembrie 89'pe străzile Timișoarei și veți primi un șut virtual în dos de o să-l resimțiți metaforic încă 2 decenii.
în altă ordine de idei, așa cum v-a demonstrat și dl.Peia, vă riscați credibilitatea de român dacă veți continua să dați sfaturi nătînge și fără folos,celor din țară, cu dosul pitit la adăpostul democrației de peste ocean.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2010-09-08 10:12:14
         
 
  Aia a fost lovitura de stat bre !
V-au dus de nas pe toti !
Si de peste 20 de ani va tot duc.
Io spusei ce-aveti cu noi si de ce aveti cu noi ce aveti si sa nu-mi spui ca nu aveti cand aveti pentru noi chiar daca nu aveti nimic.
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-08 01:47:38
         
 
  Stimate domn Cercel,
Poți să te lăfăi în verzișori, poți să contempli liniștit luna și să compui versulețe șchioape, poți să înjrui pe cine vrei peacolo, dacă ai motiv, poți face absolut ce dorești matale în America aia fericită, că noi nu ne vîrîm nasul, dar nu te mai da cunoscător acolo unde nu ai habar ce se petrece.
Asta a fost pretenția mea inițială, nu o mai da în scheme!
Puțin îmi pasă că trăiești ca pașa, dacă îți vezi de tainul matale și nu ne iei drept niște guțani proști care abia de pricep cum stau lucrurile cu lumea asta.
BA, ÎNCĂ, CEL MAI IRITANT COMPORTAMENT AL MATALE ESTE CĂ NE SPUI NOUĂ CUM POATE FI SCHIMBAT UN REGIM CARE A ÎNCEPUT SĂ SEMENE TARE MULT CU CEL CEAUȘIST, DIN CARE MATALE AI FUGIT FĂRĂ SĂ-L SCHIMBI!! L-AU SCHIMBATĂRĂ ALȚII CARE ÎNDURARĂ MULTE PE ACILEA. NU MAI E MULT SĂ SE DUCĂ ȘI ĂȘTIA. DAR, PÎNĂ ATUNCI, NU STĂM CU MÎINILE ÎN SÎN, DUPE CUM VEZI MĂTĂLUȚĂ, CARE TE DAI SUPĂRAT CĂ TE POFTIM SĂ-ȚI VEZI DE JUMĂRILE LU MATALE!
Iote chestie!
PA!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-08 01:14:21
         
 
  Maestre Peia,
Vad ca iar ai luat-o razna punand intrebari si dand raspunsuri de unul singur.
Chestia e oabla si am sa ti-o spun pe scurt.
Vezi mata, emigratie a fost si este pe tot acest glob. Ce vad eu de-aici este ca italienii, francezii, portughezii si toti din Europa de vest ce traiesc pe-aici nu sunt urati de confratii lor din tara de bastina pentru simplu motiv ca si unii si altii traiesc bine, au tot ce le trebuie si sunt liberi. Daca s-ar trai si-n Romania la fel ca aici in America, nu ar mai fi aceasta ura. Ura asta este declansata dintr-o gelozie a voastra, a celor din tara, dupa cum ne-ai reprosat mereu ca stam cu curu pe fotolii de plus, avem burtile pline si portofelele la fel. Deci este o chestiune pur materiala si nicidecum
sociala, politica sau nationalista. Cand veti trai ca noi, nici macar nu o sa va mai pese cine va guverneaza tara asa cum este si aici, si nu v-ati scoate ochii cu cine ati votat sau nu.
Acum, desfaceti firu-n patru sa gasiti care-i buba de aveti acel trai.
Daca guvernu-i plin de delicventi, bagati-i la jail, daca va mint, puneti-i pe cei corecti sau intrati voi in politica si schimbati ca totul sa fie bine.
Noi va intelegem si aveti circumstante atenuante cand ne jigniti si cand ne insultati ca vedem si noi in ce rahat traiti.
Cred ca e clar acum.
Tot binele !
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-07 21:30:10
         
 
  @Ioan Peia: Pai l-or fi votat din mila crestineasca. Nu vezi ce batut (in cap) e, saracul?

 
Postat de catre General Motors la data de 2010-09-07 17:10:13
         
 
  @Gheorghe Rechesan: Nu eu iau lucrurile asa simplist, ci prietenul Ioan Peia, caruia i s-a casunat pe diaspora ca fiind unicul vinovat pentru ce se intampla in tara.
Cat despre ceea ce simt sau nu pentru Romania, faptul ca vin si de cate doua ori pe an in tara cred ca spune multe. Si asta in conditiile in care o venire in Romania este de 3-4 ori mai scumpa decat o vacanta in Acapulco sau o croaziera in Caraibe. Si tot in conditiile in care toata familia mea este in SUA.
 
Postat de catre General Motors la data de 2010-09-07 16:37:59
         
 
  Nu am înțeles deloc, Sorine, semnificația afișului ăla și de ce orice creștin ar fi votat cu Băsescu!!
Poate-mi explici.
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-07 15:14:48
         
 
  Mesiu Cercel,
Mă văd nevoit să-ți mai aduc o corecție logică!

“Pai spune-asa Ioane ca asta nu intelegeam eu.
Tu esti un revoltat. Atat !
Totul imi pare limpede acum.
Sa fii iubit !”

Deci,
Mai întîi trebuie să nuanțăm un pic, să facem diferența între un veșnic revoltat – adică un anarhist – și un revoltat cu motiv.
Căci, dacă ar fi să admit ipoteza că mata, atunci cînd te-ai revoltat în contra lu’ Ceașcă, ai făcut-o cu motiv, ei bine, atunci se deduce că nu ai fost un anarhist.
Bon.
Acum depinde de tipul de motivație care te-a îndemnat al revoltă:

a) ai făcut-o pentru că doreai să scapi de împilare și sclavie și să o tunzi într-un loc în care să te simți gigea, durîndu-te-n cutare loc de ceilalți, sau…
b) ai făcut-o pentru că, în virtutea unui principiu fundamental omenesc, care spune că ființa umană, – fie și cea care nu glăsuiește numai despre propria-și biologie, dar, mai ales aia – are dreptul la libertate și respect de sine, etc., etc. Prin urmare, implicit, ființa umană numit㠓românaș”.

Judecînd, însă, după urmări și știind că, în România, au fost și sunt oameni care au rămas aici, chiar și după ce au fost urmăriți de Securitate și pedepsiți pentru ideile și acțiunile lor, – fost-au, deci, niște revoltați cu motiv, din categoria “b” – atunci reiese că domnia-ta te afli în categoria “a”. Așa că nu prea văd de unde-ți emană dreptul de a vorbi de alții, care au rămas aici, la modul superior în care o faci.

Aci, ar trebui să-ți dau niște date din biografia-mi personală, pentru a mă încadra corect, și pe mine, la o categorie. Cum, însă, pari dispus, din poziția intangibilă și prosperă pe care o ai, să îi consideri pe alții sub statutul moral al domniei-tale, atunci nici măcar asta nu mă mai obosesc să fac și te las în durerea-ți, cum se spune!

Sorine,
Ți-am făcut impresia că am fost mort după Geoană? Văleu!
Geoană are o vină colosală, printre altele: l-a ajutat pe Băsescu să paraziteze, iarăși, cea mai înaltă funcție în stat și să-și facă de cap în stil docheresc.
Nu-l înghit nici pe ăsta mic, care a venit după el, - Ponta - dar pentru că nu mi-a dat prilejul să-l judec după faptele sale, nu pot să-i refuz prezumția de bună-intenție.
Despre Antonescu, la fel.
Ca partide, m-aș îndrepta spre liberali, cu care am simpatizat pe la începuturi.
Doar că, în clipa în care am văzut ce orătănii s-au înghesuit și pe acolo, mai ales prin organizațiile locale, am întins-o rapid și din preajma lor (am fost membru al Partidului Alianței Civice, înghițit de liberali, ulterior).
Așa că, dacă judec liber, fără să mă aflu în solda nimănui, ca atîția care fac gargară partinică pe aici, nu înseamnă că sunt un anarhist. (apropo de musiu Cercel!).
Dar eu judec liber, pentru că am dreptul să o fac: SUNT AICI, PLĂTESC POLIȚE PENTRU ASTA ȘI MĂ REVOLT CÎND CONSTAT CĂ GUVERNANȚII, ORICARE AR FI EI, TRAG SPUZA PE TURTA LOR.
Cînd va fi să se schimbe ceva, – urmare a presiunii “revoltaților” ca mine, atunci nici revolta nu-și mai are sens.
Dacă voi, prin Americile alea, nu aveți motiv de revoltă, e bafta voastră, cu care nu văd de ce v-ați făli și ați da altora lecții de democrație!
Și nu văd de ce mai scoaterși vreo vorbuliță despre noi, cei de pe aici, care “bucuroși” le ducem toate…!

PS: Nu vă deranjați cu deplasarea aia “patriotic㔠încoace! Nu de alta, dar e mai mare tapașul și e păcat de banii cheltuiți pe avion: ați ajunge, brusc, la concluzia că trebuie iute să o tundeți înapoi, unde nu există nici băsești, nici boci. Și unde lucrurile merg de la sine. Și-apoi, cum rămâne cu misiunea?!

 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-07 15:09:38
         
 
  Părinte Olariu,
Nu cred că trebuie luate lucrurile așa simplist; am și eu rude emigrate, unele plecate înainte de ultimul rezbel,cred că nimeni cu scaun la cap și fotoliu la intelighenție nu-i face pe cei din diasporă vinovați de tot răul din țară; unii dintre ei sunt încă speriați de fantoma comunismului, fluturată de Marinel, alții mai informați cu mersul lucrurilor pe plaiurile mioritice se abțin.
Cred că unii, ca distinsul Cercel s-ar întoarce,măcar din curiozitate, dar vezi dumneata, așa cum reiese din ultima parte a textului de mai sus, au cam uitat "parola" și le e teamă să nu le șutească băieții șmecheri conturile!
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2010-09-07 09:07:10
         
 
  Si apropo de Basescu, orice bun crestin ar fi votat cu el, nu-i asa? 
Postat de catre General Motors la data de 2010-09-07 06:14:21
         
 
  @Ioan Peia: Ioane, hai sa fim seriosi! Cine l-a pus pe Geoana sa se duca sa dea cu subsemnatul acasa la Sorin Ovidiu Vantu, in miez de noapte? Cu doar cateva zile inainte de alegeri. La faza asta a pierdut cel putin 5 procente.
Iar daca tu, la varsta asta, mai cazi pe spate la ce spunea presa pe atunci: "Diaspora a salvat Romania!" e cam nashpa. Ce ziceai daca dupa fusul orar Giurgiul ar fi fost ultimul care sa voteze? Ai fi spus ca Giurgiul l-a ales pe Basescu?
Mai bine scoateti oamenii la vot, decat sa dati vina pe altii pentru esecul de la alegeri. Uita-te ce s-a intamplat zilele trecute la referendumul din Moldova. N-a venit lumea la vot si referendumul a cazut din start.

PS: Romanii din diaspora sunt prea comozi ca sa strabata sute de km pentru a vota cu un candidat sau altul. Cel putin in SUA sau Canada. Nu a existat nicio mare mobilizare a lor pentru turul doi. Nimeni nu isi paraseste caldura caminului intr-o dunminica seara ca sa se duca sa il voteze pe Baxe. Chiar daca ii roaga Obama.
Personal, in ziua aia ieseam de la Biserica pe la vreo 2.30 EST, 9.30 pm ora Romaniei si, la cererea mai multor enoriasi romani curiosi, am sunat-0 pe mama mea de pe celular sa vedem cine a iestit presedinte. Geoana! ne-a zis ea. Cu vreo doua procente mai mult pana la ora asta. Sa fie sanatos! am replicat.
Iti dai seama ca niciunul nu a mai mers la vot, cand zarurile erau deja aruncate, Chiar daca unii poate ar fi vrut.
Rezultatele le-am aflat abia a doua zi.

PPS: Ia mai explica-ne odata de ce Romania o duce asa de rau de cand au plecat Cercel si Olariu din tara? Ca deja ma simt vinovat si imi vine sa ma intorc inapoi, zau! Desi, odata ce raul a fost facut...
 
Postat de catre General Motors la data de 2010-09-07 04:16:09
         
 
  Domnule Cercel,
Nu are sens. Poate ca daca ii faceti vreo invitatie!
Geoana a pierdut pentru ca s-a dus la Vantu. Punct!
Peia?
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2010-09-06 23:40:56
         
 
  Pai spune-asa Ioane ca asta nu intelegeam eu.
Tu esti un revoltat. Atat !
Totul imi pare limpede acum.
Sa fii iubit !
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-06 23:28:53
         
 
  Mr. Cercel,((Cre' că mr. nu vine de la mister!)
Tot cu povestioare te hrănești, tot cu vorbe de clacă, inventate de ciracii lu' Băsescu.
Da' de unde ai ajuns matale la concluzia că aș iubi pe cineva de prin straturile alea dense ale puterii? Ori mata, cînd făcuși pe rivuluționaru', în vremea lu' Ceașcă - cel puțin așa te lauzi! - iubeai pe cineva? Te pomeni că poporul român și suferințele lui?!
Of!
Iote că nici la mine nu e oblige să iubesc pe altcineva, dacă mă revolt în contra puterii!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-06 23:12:16
         
 
  Ioane draga !
N-auzi ca Goeana s-a dus la Vantu bre sa se vanture.
Daca tu-i cunosti pe astia doi, spune-ne si noua cine sunt astia ce invartesc si ce faceau satia pentru tara si neam de-i iubesti asa. Cam cate pitule au ? I-ai intrebat de si-au platit taxele la fisc ? Si nu numai atat, ce lefuri au avut si care-i secretul de le-au fatat bistarii .
Aceste cifre si procente pentru mine nu valoreaza nimic atata vreme cat s-au facut fraude la votari de ambele parti. Poate m-ar interesa, asa de kiki, care au furat mai mult.
Aia ca "sunt impartiali cu neamul lor" mi-a placut. E buna !
Ma intreb de ieseau ceilalti, cam cat de mare neam aveau !
Oricum, la UE avem o reprezentanta Mișto !
Si zic asa ca-ti place termenul. Vezi ca ti-am ciordit un "ș" ca sa fiu literar.

 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-06 23:04:51
         
 
  Stimați domni, Olariu și Cercel,
Să o luăm cătinel:

În România, Băsescu a pierdut alegerile!
Dacă nu știați, informați-vă!
"Nesemnificativii" ăia din Străinezia au “înclinat balanța”.
Spre edificare, citiți mai jos:

//In diaspora, spre deosebire de rezultatul la nivel national, Traian Basescu si-a adjudecat in primul tur o victorie clara. Astfel, Traian Basescu a obtinut 56,05% din voturile romanilor din strainatate, urmat de Crin Antonescu cu 17,42% si de Mircea Geoana cu 12,41%.

Rezultatul foarte bun inregistrat in urma cu doua saptamani l-au determinat pe Traian Basescu sa posteze pe Twitter, imediat dupa aflarea rezultatului din aceasta seara, ca votul diasporei ar putea inclina balanta in favoarea sa.//

Dar poate puteți explica de ce i-a apucat febra votării pe ex/patrioții ăștia 150.000…
Căci:

//Prezenta la vot la sectiile de peste hotare a reusit sa depaseasca recordul stabilit la primul tur, de peste 94.000 de cetateni, si a ajuns la aproximativ 108.000, pana la ora 19.00, ora Romaniei. In plus, avand in vedere ca votul in strainatate se va incheia abia luni, la ora 7.00, pe coasta de vest a SUA, unde se afla o importanta comunitate de romani, prezenta totala in strainatate va creste in cursul serii si al noptii.

Si prezenta la vot in Spania si Italia a depasit in turul secund de scrutin orice record, in Italia prezentandu-se la vot, pana la ora 19.00, 37.600 de cetateni, iar in Spania, pana la ora 18.00, 28.400 de romani. Spre comparatie, in Italia au votat pe parcursul intregii zile de vot din turul intai 24.467 de cetateni, iar in Spania 20.748.

Si in restul Europei romanii s-au prezentat la vot intr-un numar mare. Astfel, pana la ora 19.00, votasera in Belgia 3.750 de cetateni, in Franta 5.300, in Austria 1.800 si in R. Moldova 11.400.//

(Sursa: “Ziare.com”)

Dacă, totuși și totuși, vă faceți că nu știți, aflați că armata asta de votanți era alcătuită din cadrele de rezervă și nădejde ale băseștilor. Dacă ar fi fost nevoie de 300.000 care s㠓încline balanța”, ar fi… “venit” – sanchi! – taman atîția. Chiar dacă trebuiau să voteze 10 pe minut! Că la 20 de secunde deja s-a votat!!! Mișto, nu?
Ca să nu mai spun că le mai scapă păsărica din gură, cînd se cred nereperați. Mai ieri, un mahăr de-al lor, Ioan Olteanu a declarat într-un conclav – chestie care a apărut în media, înregistrat㠖 că dac㠓mai rămînea Nica la Interne ei nu cîștigau alegerile”! Păi de ce credeți că l-a mazilit Boculeț?
Ca să nu mai poemnim de siguranța și relaxarea lui Videanu, pe la 2.00, noaptea, cînd declara în văzul și auzul tututror că ei au deja rezultatul alegerilor! “Ai bă, Viorele, ce dracu, nu te mai chinui să numeri paralel, te informăm noi, că știm cum e”! (Videanu, cu zîmbetul lui onctuos, de amfiot subtil!)
Mai făceau și caterincă, va’ zică!.

Și încă un fapt de o logică elementară: de ce o fi cîștigat el, Băsescu, cam mereu pe ultima sută de metri?!
Ete, d-aia! Ca să știe cît trebuie să adauge, pentru a putea să aranjeze lucrurile astfel încît să iasă la mustață! Aiasta se cheamă furt pe față!

Așa că n-o lăsăm deloc “mai moale” cu diaspora asta, chiar dacă ea înglobează numai un procent de 5%!
E ăla care-a vîrît mingea-n ațe! Alde Brînză, mari în rînză!
Dar iote cum vă trădați partinitatea prin contra/argumentele pe care le expuneți cu atîta frenezie!

Ca apendice: m-a distrat teribil povestea cu “Dar asa suntem noi, romanii.”!!
Parol, să mă-ngropi, neicusorule!


“Iar pe criza asta, putea sa fie presedintele Romaniei si Tito, ca tot dracul ala era.”

Ăsta e un sofism pur băsescian!
Fals! Criza externă își are partea ei de contribuție, dar aia internă e unde e! Că, spre deosebire de rest, chiar și de vecinii de la Sud, noi suntem pe fundul căldării și ne rostogolim dintr-o parte în alta cu o veselie de-a dreptul virilă!
Meritul le aparține în întregime pedeleilor. Fix din momentul în care au rămas singuri la cîrmă, s-a produs colapsul! Eu știu bine asta, bre, că spre deosebire de domniile-voastre americănești care citiți basme geografice și scrieți romanțuri patriotice, ei bine, io mi-s pe meleagurile astea și fost-am direct implicat în activitatea economică.
Ăști au așa o alură de comuniști dejiști sadea, de-ți vine să te freci al ochi de uimire, poate ți se năzare! Adică din ăia care tăbărau pe bietul om cu cotele și-i luau și cenușa din vatră. Așa miros comunistoid au, că trăsnesc cale de-o poștă. Ei da, dar nu s-a declarat Băsescu anticomunist? Nu căzură pe spate anticomuniștii andrepoporeni la vederea iubitului docher, cînd îl auzi cum o face pe anti? Un fel de anti pe tanti, cum ar veni!


“Credeti ca acest "team" daca iesea invingator la alegeri era in favoarea intelectualilor si nu in favoarea celor care "muncesc si nu gandesc"? (Cercel)

Parcă v-au chemat la ordin pe toți și v-au învățat ce să spuneți! Aceleași idei, vînturate obsesiv în gurile politologice ale “aleșilor”!
Nu știm cum ar fi fost dacă ar fi fost, nea Cercele, că nici mata nu știi, chiar dacă faci pe Mafalda instruită la cursuri rapide, dar un lucru e cert: ăștia sunt ciuma României!
Ăștia pe care, chiar dacă vă ascundeți după tom-degețelu’, îi apărați acum, dîndu-vă de gol în modul cel mai infantil posibil!

“Un presedinte si implicit un guvern, intr-o tara unde democratia lucreaza, trebuie sa fie impartial in fata intregului popor.” (V. Cercel)

Păi esteră, domnu’, esteră foaaarrrte imparțiali: pentru neamu’ lor se străduiesc să împartă la centimă prădăciunea! Intervine, însă, o problemă, atunci cînd “neamu’ nevoii” (eminescu) – adecă restu’ fraierilor de pînă la doujdămilioane – trebuie să tot dea și să tot dea, ca să le umple lor burdihanul!
Și cum numai la luatul cu japca se pricep, că, la economie: ioc, (rimă la boc!), veniți domniile voastre pricepute și învățați-i, bre, cum o fi prin democrația aia transatlantică cu biștarii!
Ca să vă-nălțăm statui ale Libertății la ficeare colț de stradă!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-06 22:48:48
         
 
  Domnule Kosta Vianu,
Dumneavoastra va referiti in commul de mai jos, si nu cred ca gresesc, numai la o anumita patura a societatii romanesti :
Mase largi de romani cu drept de vot aflati in strainatate au votat in masa cu acest guvern criminal si cu presedintele sau, permitand ingenunchierea intelectualilor romani si infometarea lor. Au votat fara sa stie de ce, din spirit de fronda, din prostie, din ignoranta, nu stiu, Din sentimentul firesc de ura fata de un comunism deja fantomatic, poate. Dar au votat si au legitimat un regim al urii fata de intelectualii propriului popor si afirmatia aceasta nici macar nu trebuie s-o mai argumentez, deoarece se vede cu ochiul liber.
Kosta Vianu.

Chestiunea mi se pare mult mai comlexa dar sa ne oprim aici. Din cate stiu eu, din emigrantii ce-au venit aici acum douazecisicinci-treizeci de ani si chiar mai 'nainte, nu cred ca au votat prea multi caci noi nu cunoastem aceasta clica ce se tot bate pentru putere decat pe foarte putini dintre ei si pe acestia ii stim doar de la pagina de umor din ziarele de limba romana care circula pe-aici.
Mi-amintesc poza, foarte clar si acum, de pe micul ecran din preajma alegerilor : Era Geoana zambitor, in umbra lui sedea Iliescu, cel care le-a reprosat unora dupa '89 ca sa nu fie animale, era Becali, Vanghelie si alti cativa intelectuali si politicieni de prestigiu. Credeti ca acest "team" daca iesea invingator la alegeri era in favoarea intelectualilor si nu in favoarea celor care "muncesc si nu gandesc"?
Cum dumneavoastra v-ati exprimat in comm, intelegem ca ne reprosati ca din vina noastra a fost ales acest presedinte care nu-i conforteaza pe intelectuai ci numai patura de jos. Dupa cum se vede de aici, domnul Basescu nu face discriminare si situatia in tara este la fel pentru toata lumea datorita conditiilor economice prin care trece astazi cam tot globul.
Un presedinte si implicit un guvern, intr-o tara unde democratia lucreaza, trebuie sa fie impartial in fata intregului popor. Ce doriti dumneavoastra nu cred ca se poate, anume, un guvern sau un presedinte partial, reprezentand doar interesele unei anumite paturi.
Cu tot respectul,
Valeriu
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-06 15:34:20
         
 
  @Kosta Vianu: Hai sa fim seriosi! Pe Basescu nu l-a ales diaspora, ci romanii din tara. El a obținut 115.831 de voturi valabil exprimate în secțiile din străinătate, în timp ce Mircea Geoană a obținut 31.045. Diferenta este exact cat populatia unui oras ca Resita, ori Romania nu sta numai intr-un oras de 84.000 de locuitori. Era suficient sa vina bucurestenii cu cateva procente mai mult la vot si situatia era alta.
In diaspora traiesc acum vreo 3, poate 4 milioane de romani, dintre care doar 150.000 au votat, adica vreo 5%. Un procentaj infim. Puteau sa voteze diasporenii 100% cu Basescu si nu s-ar fi intamăplat nimic daca romanii din tara mergeau la vot si nu stateau acasa sa vizioneze ultimul episod din Inima de Tiganca.
Dar asa suntem noi, romanii. Mereu dam vina pe altii pentru esecurile noastre: ba ca diaspora, ba ca rusii, ba ca americanii, ba ca arbitrul, ba ca UEFA, ba ca a plouat si terenul a fost umed, dar numai pentru noi, pentru aia era uscat...
Domle, Basescu asta a venit intotdeauna pe ultima turnanta ca din pusca, la toate alegerile la care a participat. Cineva, acolo sus, unde se numara voturile, il iubeste. Va reamintesc ca inainte de alegerile la primaria capitalei, Ilie Nastase era favorit in sondaje si a pierdut. Sorin Oprescu la fel. Si a pierdut pe ultima suta. Iar acolo nu a mai votat dispora. Apoi la prezidentialele din 2004, Adrian Nastase a fost batut de Basescu tot pe ultimii metri. La fel ca si Geoana anul trecut, intr-un final dramatic, cu prellungiri si golul de aur sau moartea subita.
Asa ca lasati-o mai moale cu diaspora asta. Daca romanii din tara votau 60% Geoana si 40% Basescu, diaspora mergea la vot doar asa, de sanchi, sa se mai intalneasca oamenii intre ei ca nu s-au mai vazut de mult.
Cat despre acuzele care i se aduc lui Valeriu Cercel ca ar fi arogant, ca ar fi tradator de neam si de tara, ca ar fi pro-Baescu si ca nu rateaza nicio ocazie de a jigni Romania, ma faceti sa rad. Pai in primul rand, Valeriu fiind umorist este si normal sa se ia in scrierile lui de anumite metehne ale noastre, ale romanilor, de politicieni, de coruptie, de manelizarea tarii, de lasa-ma sa te las si altele. Ce ati vrea? Sa compuna osanale? Asta e jobul umoristuljui, sa atinga cu floreta in punctele sensibile. Si din cate stiou eu, Valeriu Cercel i-a atins si pe unii si pe altii, asa ca nu poate fi banuit ca ar tine cu ursul. Oricum, ca cetatean canadian nu are niciun avantaj ca e presedinte Basescu sau Geoana. Iar pe criza asta, putea sa fie presedintele Romaniei si Tito, ca tot dracul ala era.
PS: N-am mai votat din 2000, sper ca nu ma banuiti de partizanat politic. Iar pentru mine toti politicienii sunt o apa si-un pamant, ii folosesc doar pe post de cobai epigramatici, ca sa zic asa.
 
Postat de catre General Motors la data de 2010-09-06 12:36:09
         
 
  Stimate domnule Cercel,
Desi s-ar putea ca acest comm sa stea la mila cuiva asteptand sa fie validat, ma risc, pentru ultima oara, postandu-l, din respect pentru dvs, incercand sa va explic cate ceva despre sentimentele de care ati aflat cate ceva: Nu va uraste nimeni. Poate ca va dispretuieste pentru ca, romani fiind, tineti partea (si ati permis inducerea) ideii ca actualul presedinte ar fi Mesia si salvatorul natiei. Ca nu este asa, ca lucrurile stau de fapt invers, ca gasca aflata acum la putere este de partea intunericului, este deja de domeniul evidentei. Mase largi de romani cu drept de vot aflati in strainatate au votat in masa cu acest guvern criminal si cu presedintele sau, permitand ingenunchierea intelectualilor romani si infometarea lor. Au votat fara sa stie de ce, din spirit de fronda, din prostie, din ignoranta, nu stiu, Din sentimentul firesc de ura fata de un comunism deja fantomatic, poate. Dar au votat si au legitimat un regim al urii fata de intelectualii propriului popor si afirmatia aceasta nici macar nu trebuie s-o mai argumentez, deoarece se vede cu ochiul liber. Tata avea o vorba: " e usor sa comanzi 25 pe spinarea altuia!". Ati inteles despre ce e vorba?
 
Postat de catre sters sters la data de 2010-09-06 09:39:41
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Domnule Corbu,
Ma iertati ca revin, Ultima parte a comului dumneavoastra de-abia acum am citit-o cu atentie.
Nu am gasit legatura care o faceti intre guvern, ce face guvernul, cine este guvernul, cei ce se sinucid, si relatiile dintre romanii din tara si cei din afara ei. Daca si dumneavoastra credeti ca noi, cei din diaspora, am participat alaturi de acest guvern care este acum la putere ca tara sa ajunga in aceasta situatie, atunci nu mai este cazul de nicio explicatie. Faptul ca cei din tara ne urasc nu ma mai mira.
Tu tot respectul.
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-06 04:30:56
         
 
  Domnule Corbu,
Acel distins profesor , fiti sigur ca va sti ce va scrie mai ales ca libertatea presei, libertatea cuvantului si libertatea de exprimare merg aici pe regula bunului simt.
Nu este vorba de o neintelegere pe acest site.
Este vorba ca aici avem o situatie. Un inginer si deasemeni si scriitor si o doamna profesoara, si dansa deasemeni scriitoare, si-au exprimat sentimentele ce le au fata de mine si fata de cei din diaspora, si nu in piata sau la perceptie ci pe un site literar. Exista acea idee ca undeva ar exista o elita si unde (?) daca nu pe un site literar. Daca din aceasta elita sunt persoane ce simt si gandesc astfel despre diaspora, asta nu inseamna ca sunt doar doua cazuri marginale sau accidentale ci aceste doua persoane au spus ceeace gandesc in scris. Asta ridica intrebarea cam cate alte persoane au aceleasi sentimente nu si le pun in scris. Ca si in sitatia creata de razboiul din Afganistan si Irak. Multi islamici declara verbal in fata camerelor TV si chiar dau in scris ca-i urasc pe americani sau pe toti crestinii si evreii, dar sunt foarte multi care au aceleasi sentimente fara a le da in scris ori a le declara verbal.
Faptul ca s-a ajuns la insulte, ofense si tiganie pe site cum n-au fost nicicand am ajuns si eu, ca multi altii, sa cred ca asa trebuie sa fie. Atata vreme cat jigniri si ofense nu sunt permise pe niciun alt site literar, trebuie sa fie si un site unde fiecare poate sa spuna orice ii trzneste prin cap fara rusine, bun simt sau scrupule.
Eu va apreciez si profesiunea si intentia dumneavoastra si mai ales valoarea. Ati trecut prin textul ce l-am postat si deasemeni prin comuri cautand sa gasiti mesajul fara a lua in considerare ca vreo virgula sau litera este in plus sau minus. Si asta pentru ca la valoarea dumneavoastra apareati foarte ridicol sarind in sus, batand toba, aratand tuturor ce mare descoperire ati facut si apoi sa-mi fi amintit ca ar fi o idée foare buna sa mai fac o data clasa V-a pentru a-mi insusi cunostiintele.
Sa aveti un inceput de saptamana minunat !
Valeriu
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-06 04:11:10
         
 
  Stimate domn Cercel,
Dacă mata și alții de talia matale,- chiar și cei de pe aici, veșnici sicofanți și slugi ale puterii, trăitori în sfere astrale, nicidecum în realitatea cea cruntă a României - dacă vă închipuiți, deci, că doar eu și alți cîțiva răzvrătiți au părerile pe care le incriminați, vă înșelați amarnic. Dovediți, odată în plus, că vorbiți ca rudele bogate, de la oraș, despre cele sărace, de la țară. Că, potrivit proverbului: "sătulul nu crede celui flămînd!", tot așa, nici seniorului iobagului!
Stimate domn, dacă ai putea să faci așa, un fel de referendum băsescian, dar serios, nu la vrăjeală electorală, ai constata că păreile mele nu sunt numai ale mele, ci, hăt, al unei mulțimi de oameni.
De ce?
Păi e foarte simplu. Cînd simți pe propria-ți piele “binefacerile” unui regim sau altuia, și vine cîte un aerian din ăștia ca să te dădăcească cum că așa și pe dincolo, să-ți dea lecții de viață, el, care trăiește într-un clopot de sticlă, uite că te apucă pandaliile și îl cam iei cu sictir!
Așa că: las-o, cum ziceai mata mai ieri!
Că, repet, grijile voastre ipocrite față de soarta noastră sunt bune pentru cenacluri nostalgice, împănate cu poezii de amor fals patriotic și de viziuni somnambulice, vizavi de ceea ce se petrece în realitate.
În plus, încetează să ne mai ameninți cu nu-ș’ ce doftori de pe-acolo, care să ne pîrască la ministru ăsta cu cap de tăuraș comunal, care, crede el, laolaltă cu mentorul lui docherist, că a desoperit gaura de la macaroană, în învățămînt! Întreabă-mă pe mine în cîte școli au băgat parale, chipurile, să le modernizeze, dar, în fapt, pentru a da prilejul ciracilor lor să se căpătuiască prin lucrări măsluite, iar acum au făcut din ele adunare pt stafii și au trimis copiii la kilometri distanță ca să învețe.
Mai învață pe dracu! Or ieși compioni la nomadism, cum văd că se profilează: vom ajunge țara cu cei mai mulți peregrini! Exceptîndu-i, evident, pe cei de profesie!
Prin urmare, liniștiți-vă și trăiți fericiți în rezervația dv. naturală! Unii, ca noi, nu cred că pîinea de pe alte meleaguri este mai gustoasă. Poate mai umflată, că vă bagă ăia în ea, obicei care s-a întins și pe aici, fel și fel de bîzdăgănii care țin loc de pîine curată!
Amen!

 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-05 16:55:11
         
 
  de opinia mea modesta nu cred ca mai e nevoie, dar daca tot s-a dat liber la pareri, as adauga ca eu unul nu fac nicio diferenta intre romanii de aici sau de dincolo. nu mi-am batut niciodata capul cu asta. oameni de spirit sunt si-aici, si-acolo, idioti, la fel, slava Domnului. sunt indelung antrenat cu aroganta indigena, asa ca aia transoceanica ma lasa nemuritor si rece.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2010-09-05 16:22:51
         
 
  "Nu vi se pare că e ceva în neregulă în toată povestea asta?"

Ba da, dacă vă referiți la acest site care-și ratează cu voioșie rostul. Și care concurează cu brio la transformarea României în Țigănie. Și nu pot decît să mă alătur patronului strigînd cu convingere:

- Jos guvernul agramat, vrem Buricea președinte!
 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2010-09-05 16:02:05
         
 
  Motto: "Amelia draga,
am citit "Curriculum Vitae" al acestui Gheorghe si nu am gasit nimic iesit din comun. Mi se pare a fi un tip foarte normal pentru acele taramuri".

de aici a început, zilele trecute, povestea, domnule Atanasiu.

Vedeți dvs, pe acest site NICIODATĂ nu am urmărit decât ideea, principiul (spre deosebire de o gașcă sau alta, care se apără, se lovesc, se urăsc în grup, independent de valoare sau convingeri. Indiferent de clinciurile avute cu cineva, atunci când a exprimat o idee cu cap, coadă și în care nu am regăsit influențe clișeistice politic corecte, am spus-o și, probabil, am fost acuzată de non-verticalitate de grup).

Tărâmul acela, pentru mine, e țara mea, pe care o iubesc așa cum îmi iubesc proprii părinți. Nu mă interesează că azi au distrus-o, au sărăcit-o, au vândut-o. E ȚARA MEA, e datul meu, e viața mea, aici. Pentru domnul Cercel, plecarea a fost o alegere personală pentru care NU eu sunt în măsură să-l judec, așa cum nu am judecat o alegere personală, NICIODATĂ. În mod repetat, domnul Cercel, a făcut referiri peiorative la țara mea. Referiri mizerabile, aruncate de pe postamentul "superior" al prosperității și al realizării dumnealui. Referiri peiorative au făcut aici și alții, mulți trăind în România (unii dintre ei declarativ în Transnistria). Reacția mea nu cred că a diferit vreodată.

Știu că este desuet discursul meu într-o epocă globalistă. Dar eu nu țin cont de trend, nu mă influențează mediul, spun ce simt.

Vedeți dvs, este întrucâtva nelalocul ei discuția despre România între mine și domnul Valeriu Cercel, de pe poziții asemănătoare. Fiindcă lucrurile nu stau deloc așa. Pentru dumnealui, România e un trecut, o tinerețe, un clișeu, o închisoare din care a fugit. România, dumnealui o mai cunoaște intermediat, o Românie virtuală, o construcție fantasmagorică a mass-mediei, o Românie încăpută pe mâna iluștrilor critici de tradiție neo-iluministă, o Românie insuficient conectată pe care ei, cei de-afară, au o datorie morală de a o ajuta să se ridice. Da, cei din America nu votează fiindcă plătesc impozite în România (din perspectica lui homo oeconomicus), nu votează fiindcă se întâlnesc zilnic pe stradă cu oameni speriați de noile curbe de sacrificiu, cu țigani obraznici, cu copii frumoși care privesc prin tine în timp ce le zumzăie la urechi sirenele unei lumi "mai bune". Nu votează nici dintr-o datorie ce ține de reparația morală a unei țări care nu i-a apărat și care a permis altora să le înstrăineze sufletul și mintea. Sincer, ei votează și-și asumă perspectiva românească fiindcă lumea a devenit mai mică, iar comunitățile se deteritorializează. Adică dintr-un principiu ideologic. Cei din America trebuie să fie responsabili de ce se întâmplă în România, iar cei din România...

Sunt și eu curioasă, aveți școli în limba română, nu vă doare sufletul să nu vă creșteți copiii în cultura și religia înaintașilor, v-ați pus vreodată problemele la modul ăsta, ați încercat vreodată să faceți și altceva mai mult decât niște reuniuni nostalgice în care se adună cei de vârsta a treia?

Îmi spune despre cei 3 milioane de polonezi din Chicago. Mă întreb, există în arhitectura orașului, în însemnele publice, în parcuri, ceva care să amintească de Polonia?
Vă întreb lucrurile astea pentru că una din discuțiile cele mai ample în România este cea despre dreptul fiecărei persoane din România de a-și exprima propria cultură, de a-și exprima identitatea, de a-și crește copiii în limba maternă. Statul român alocă sume apreciabile pentru înființarea de clase unde să se predea în limba romanes (dacă nu știați). Nu mai amintesc aici despre drepturile extrem de largi ale maghiarilor în România. Aș putea să-l întreb pe domnul Cercel dacă la intrarea în Chicago este scris acolo numele orașului și în poloneză dacă trăiesc acolo 3 milioane de polonezi.
În același timp, însă, tot noi, cei de-aici suntem învățați toleranța.

Nu vi se pare că e ceva în neregulă în toată povestea asta?

 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-05 15:42:05
         
 
  "Distinsul profesor, dacă este cu adevărat profesor, nu va putea face așa ceva. Pentru că, științific, s-ar descalifica. Ar putea scrie cel mult despre viziunea a doi sau mai mulți români de acasă față de să zicem alți români din diaspora cu care au ajuns într-un litigiu ideologic."

Ar putea scrie însă cu îndreptățire despre un loc în care toleranța bleagă pînă la vinovată și complicitară a celui care-l administrează permite asemenea manifestări și instigări la ură între grupuri sociale.

(deși s-ar putea ca de toate astea să fie vinovat guvernul și, evident, Băsescu)

Venerabile, țineți-vă cumpătul!
 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2010-09-05 12:18:05
         
 
  "Va scrie dansul la unul din ziarele romanesti de aici un articol referitor la sentimentele ce le au cei din tara fata de diaspora folosindu-se doar de commurile doamnei profesoare Amelia Cojocaru si ale maestrului Ioan Peia facute pe la alte postari unde si-a exprimat sincer pozitia dansului fata de cei care traim in afara tarii."

Distinsul profesor, dacă este cu adevărat profesor, nu va putea face așa ceva. Pentru că, științific, s-ar descalifica. Ar putea scrie cel mult despre viziunea a doi sau mai mulți români de acasă față de să zicem alți români din diaspora cu care au ajuns într-un litigiu ideologic.

"sentimentele ce le au cei din tara fata de diaspora " ar putea fi definite în urma unor cercetări sociologice bazate pe date statistice semnificante. Eu cred că este vorba despre o neînțelegere.

Europeea, distinse coleg, este un proiect integrator, european în primul rând și românesc în al doilea rând. Eu văd aici un spațiu în care românii de pretutindeni sunt bine-veniți iar experiențele lor democratice cred că ar putea ajuta la reconstrucția României după ce va scăpa de holera portocalie. Care știe să manipuleze, care știe să cucerească și să mențină puterea politică, știe să dezbine tot ce mișcă, etc. Un singur lucru nu știe ECONOMIE. Și asta le va fi fatal! Auzeam ieri cum distinsul nostru președinte spunea că "guvernul și-a făcut datoria bine în limitele resurselor de care a dispus" Orice fraier își poate face datoria "în limitele resurselor de care dispune". Rolul unui guvernnu este acesta. Sau dacă se limitează la acesta se intitulează fraudulos "Guvern". Rolul unui GUVERN este să stimuleze generarea de resurse, să imagineze politici de punere în mișcare a economiei generatoare de resurse și abia în faza a doua să redistribuie prin intermediul bugetului, în conformitate cu programul de guvernare aceste resurse. Acești iluștri incompetenți au blocat România și au aservit-o intereselor de clan. Când oamenii au ajuns să se sinucidă pe capete situația a devenit extrem de tragică. Și, trebuie înțeleși mulți dintre românii care percep ascensiunea acestei mafii la putere și cu sprijinul ilegitim al unor români de bună credință din diaspora însă manipulați perfect.

Trebuie făcută diferența între România și cei ce vremelnic o conduc.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2010-09-05 11:26:01
         
 
  Domnule Corbu,
Multam de comm si scuze pentru timpul pierdut de dumneavoastra.
Am primit telefon, din nou, de la acel profesor si s-a ajuns la concluzia ca "asa-i acolo" si nu se va face nimic. Va scrie dansul la unul din ziarele romanesti de aici un articol referitor la sentimentele ce le au cei din tara fata de diaspora folosindu-se doar de commurile doamnei profesoare Amelia Cojocaru si ale maestrului Ioan Peia facute pe la alte postari unde si-a exprimat sincer pozitia dansului fata de cei care traim in afara tarii.
Multumesc din nou pentru atentie,
Valeriu
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-04 23:52:32
         
 
  Erata: "se va preface în praf"!  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2010-09-04 22:04:39
         
 
  Domnule Cercel,

Tema pe care mi-ați dat-o este excesivă. Este mult, este prea mult de citit. Am examinat astăzi aproape 60 studenți!

Am citit textul dvs si comentariile din subsol. Atât.

Problema este simplă: conform regulamentului responsabilitatea pentru fiecare text aparține autorilor. De aici rezultă clar direcția de urmat.

În rest, cred că exagerați posibilitățile mele. Dacă cineva vă urăște sau mă urăște credeți că am vreo posibilitate să-i scot eu ura din cap? Nici vorbă. Eu nu sunt nici Cristos, nici un om cu puteri supranaturale. Sunt asemeni dumneavoastră. Interzicerea unui autor ar duce la victimizarea sa și la acuza de cenzură. Ce-i de făcut? Inteligentul cedează. Ori ignoră suveran. Spuneam acum câteva zile: când se aruncă în tine cu noroi tu luminează și el se va preface în plan pe care îl va spulbera vântul. Ura face mult mai rău celor care urăsc decât celor urâți.

Domnule coleg, eu nu pot farda realitatea. Și nu pot sancționa delictul de opinie. Ar fi un fel de tactică a struțului. Dacă intri în arena publică, ori ai forță argumentativă, ori ignori, ori te retragi cu discreție.

Îmi displace că iar se escaladaeză conflicte extraliterare dar fiecare v-ați asumat această postură de combatanți. Nu mi-ați cerut mie acordul așa că nu mă responsabilizați pe mine.

Invitații domniei voastre sunt bineveniți, pot scrie și comenta literatură. Ori pot ignora Europeea. Europeea este vie reală cu oameni talentați, mai puțin talentați, cu păcătoși ori mai puțin păcătoși. Nu-mi propun să uniformizez, nu-mi propun să cenzurez. Aici intră cine vrea și rămâne cine poate! Eu intervin când se încalcă regulamentul. Iubirea și ura sunt sentimente umane și nu intră sub incidența regulamentului.

PS. Mi-a displăcut profund chestiunea cu e-mailul domnului ministru. Europeea este un proiect privat care nu intră sub jurisdicția distinsului ministru. Aș vrea să vă informez că președintele Obama și-a exprimat intenția de a participa la întâlnirea rectorilor universităților americane. A fost refuzat. Spațiul academic și științific este una, spațiul politic alta iar spațiul civic, asociativ ori nu, este cu totul altceva.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2010-09-04 22:03:02
         
 
  Obhama este președintele ales al SUA, nu contează ca are orientare neocomunistă!
Am fost readuși la capitalism ca să fim convinși că drumul omenirii este spre neocomunism!
PS: Nu va trece mult si popoarele vor cere prin revoltă instaurarea unei noi ordini sociale!
Să iei aminte!
 
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2010-09-04 21:34:39
         
 
  Amelia, în democrație orice orientare politicâ este admisă... La cum arată acum țara si poporul său, sincer îți spun, este nevoie de o forță revoluționară intrasigentă, cum ar fi Organizația Revoluționară NEOCOMUNISTĂ.
Cand democrația este compromisă se deschide drumul comunismului și de ce nu și al fascismului!
 
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2010-09-04 21:29:33
         
 
  Băi, Cerceluș, gând la gând, omule!! Și eu vă plângeam pe voi,zi și noapte vă plângeam. Sincer, nu mă durea-n șpitz! Cum or putea trăi în Turnul ăla al lui Babel...Mai ales când am văzut că a ieșit președinte un negru comunist.
Că e negru, treacă-meargă, dacă-ar fi fost ortodox chiar că nu se observa, dar chiar comunist??

Parol!

 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-04 21:13:10
         
 
  Va plangeam si va compatimeam si pe voi va doare-n shpitz de noi.
Nice !
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-04 21:05:16
         
 
  Uite-asa mai aflam si noi care este starea de spirit pe-acolo si cat de mult ne aveti pe noi, din diaspora, la inima sau la fiere.  
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-04 20:40:45
         
 
  Cercel, my dear,

Asta cu profesorul "deranjat" e o nimica toată pe lângă ce mi s-a întâmplat mie deunăzi, din cauza unui comm de-al tău s-a ofuscat rău tanti Coțohârla de la parter. A zis că dacă vă prinde pe careva vă rupe spatele cu măturoiul, cu tot stimabilu profesor din State cu tot. Și cu asta nu te pui, are cerebelu deranjat de la salam cu soia, nu știe multe...

nașpa El Fugitivo (spaniola se vorbește pe la voi?), să nu vă întoarceți la Romania...
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-04 20:30:22
         
 
  Amelia draga,
Libertatea de exprimare nu este totuna cu libertatea de a ofensa sau a jigni pe cineva.

Apoi, faptul ca m-ai ofensat, eu treceam cu vederea ca multe mi s-au spus in aceasta "libertate de exprimare" dar s-a simtit ofensat de cuvintele tale tot un profesor
de la una din facultatile de-aici.

Greselile de testatura nu le gasesc importante si domnul Corbu va intelege caci sunt altele mult mai mari.
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2010-09-04 20:20:00
         
 
  :))))))))))))))))))))))))))))))

tot un delator amărât ai rămas și un informator format în tinerețe! Ascultă măi, "americanule"! Vii cu abureli legate de civilizația voastră superioară și habar nu ai de niște reguli elementare care țin de libertatea de exprimare!!!!

Ce treabă are ministrul Daniel Funeriu cu opiniile exprimate de profesoara x pe site-ul literar y?? Sincer, ești pur și simplu PENIBIL!!

Eu puteam să scriu despre ministrul Daniel Funeriu absolut ORICE opinie aici, așa cum, pot să scriu despre tine sau despre orice imigranți din orice parte a lumii, orice opinie. Ai priceput? Acum ai devennit american, acum poți să-l atenționezi pe ministrul român opiniile profesorilor din sistem exprimate în afara orelor de muncă pe site-uri literare


:))))))))))))))))))))))))))))

Știi ce ai noroc? Că nu am ajuns la un anume conflic serios cu tine pe o anume problemă, că te puneam să plătești până îți ieșea pe nas, pentru că te comporți ca un amărât de turnător!!

Vai de mineee, am tras o sperietură...

:))))

În loc să veniți cu jalbe pe colo pe colo și cu ifose de cetățeni americani (cum am mai văzut un exemplar ce se proțăpise în stradă pe Puțul lui Zamfir cu ditamai pălăria texană și privea în jur întocmai precum Marinică al lui Culea după ce a venit din Spania cu Merțanul), mai bine ați mai tăcea din gură cu românismul vostru de tarabă! Vrei să te întreb în ce cultură-ți formezi copiii sau nepoțeii din America? Ce concepții, ce aspirații, ce temeiuri, în ce limbă vorbesc zilnic?? Așa că mai slăbește-mă cu nostalgiile ieftine cu care vă împăcați conștiințele! Du-te și ascult-o pe Corina Chiriac când vă vizitează, umple-o de dolari și ce fericit ești că ai ajuns pe pământul Făgăduinței, dar lasă-te de dat lecții!"!

Nu ești decât un trădător al propriei culturi și tradiții!!

 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-04 20:09:18
         
 
  maestre Cercel,

scuza-ma, dar formula de start "v-am informat" suna ca dracu'. nu-i vorba, si restul retoricii e cam de aceeasi factura. daca n-am fi in anul de gratie 2010, ci prin '80 - '90, si mi-ai da voie sa schimb "domnule profesor" cu "tovarase colonel", iar "Funeriu" cu "Suzana Gadea", stilistic, ar mai merge.
asa insa, nu.
mai e ceva. schimba si matale tastatura aia, o fi ea de "fun", e drept, dar de o buna bucata de vreme, bate aiurea.
ma gandesc in primul rand la "Amelia Cojocarula", apoi la " dansii", "sa aibe", si multe alte nazdravanii.

traiasca lupta pentru pace!

P.S. Lenuta Toma, ai lasat aici 3 (trei) bucati stelute galbene. poti sa-mi explici si mie de ce? te pup dulce.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2010-09-04 19:59:56
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23814
Comentarii: 120248
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE