FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Cronica unor candidaturi anuntate
Text postat de ecsintescu virtual
Astazi, 21 noiembrie 2009, si-au anuntat candidatura Mircea Geoana si Traian Basescu. Pana acum nimic spectaculos. Primul care a descins cu Ion Iliescu la brat si cu soarele deasupra (se stie ca soarele era un icon electoral al PCR la alegerile din ‘46) a fost Prostanacul, atent secondat de Vanghelie si de Mihaela Geoana, amfitrioana fundatiei Renasterea-vaccin Hpv. In sfarsit, dupa enspe mii de lansari, Mirciulica si-a vazut visul soacrei cu ochii, acela de a candida si el la presedintia Romaniei sprijinit deopotriva de baroni, garantat de Vanghelie si binecuvantat de Ion Iliescu.

Aceste candidaturi, paradoxal, au, pe langa multe altele, un numitor comun. Este vorba despre unul din cei mai puternici lideri politici ai Romaniei, Adrian Nastase.

Prima candidatura a lui Geoana a fost la functia neeligibila de premier intr-un viitor regim Nastase. Prima lupta electorala a lui Basescu a fost cu Adrian Nastase in postura de lider infailibil al unui sistem PSD-ist, condus de el in calitate de prim-ministru si de Ion Iliescu in calitate de presedinte al Romaniei. Dupa turul 1 care a fost castigat de Nastase, Geoana face una din gafele lui monumentale spunand ca o alianta cu PRM intr-un viitor guvern Geoana este de domeniul fantasticului. Au urmat declaratiile belicoase ale lui Vadim la adresa candidatului PSD la presedintie si migrarea electoratului peremist catre Basescu. Geoana, ii dadea liderului PSD prima lovitura contribuind la victoria lui Traian Basescu.

Pe 21 aprilie 2005, Mircea Geoana candida la congresul PSD si castiga, aproape incredibil, in fata unui Ion Iliescu devenit brusc anacronic si parasit mai de toata lumea, inclusiv de Adrian Nastase, care a preferat sa stea intr-o expectativa curioasa conservandu-si postul de presedinte executiv pentru o foarte scurta perioada de timp, dupa cum vom vedea.

S-a spus la acea vreme ca Traian Basescu, proaspat ales presedinte, ar fi sustinut grupul de la Cluj si, implicit, pe Mircea Geoana. S-a vorbit de democratizarea partidului care castigase alegerile parlamentare, nevoia de lideri noi care sa faca din PSD un partid care sa se ridice la pretentiile noii aliante. Ca atare, social-democratii au un nou presedinte care este, inca, secondat de Adrian Nastase.

Pe 21 martie 2006, Bogdan Olteanu prezida prima sedinta a Camerei Deputatilor, dupa ce Adrian Nastase fusese schimbat in urma scandalurilor Zambaccian si matusa Tamara, scandaluri orchestrate de Traian Basescu si DNA, institutia care speria Vestul, infiintata de Traian Basescu, in februarie – se pare – pentru Adrian Nastase. Este de prezizat ca pe 14 martie 2006, Mircea Geoana a facut aceasta declaratie: “În cadrul discuțiilor noastre a fost invocată și posibilitatea ca Adrian Năstase să-și dea demisia din funcțiile pe care le are la Camera Deputaților și cea de președinte executiv la nivelul partidului. (…) Din punctul meu de vedere în acest moment cel mai bun lucru pentru el și pentru partid este să facă un gest de demitate și de curaj”. Era a doua lovitura pe care Geoana impreuna cu Basescu i-o dadeau unui om care a fost la 250 000 de voturi de a deveni Dumnezeul Romaniei.

Pe 21 noiembrie 2009, Traian Basescu si Mircea Geoana se inscriu in lupta pentru Cotroceni. Tot astazi Adrian Nastase este trimis in judecata, in celebrul proces “Matusa Tamara”.

In aceasta perioada a inceput odiseea periculoasa a sondajelor, odata cu intrarea in lupta a lui Sorin Oprescu. In mod aberant, toate sondajele il dau pe Mircea Geoana ca sigur in turul 2 cu Basescu. Presedintele Romaniei a declarat ca si l-ar dori pe Geoana adversar in finala. Constructia contracandidatului Geoana a fost inceputa de Basescu pe 21 aprilie 2005 si a continuat cu demolarea lui Nastase pana in zilele noastre. Apropos de acest lucru, Basescu a avut doua fixatii de-a lungul acestui mandat: Adrian Nastase si Ciutacu (Voiculescu). Daca pe primul l-a scos din carti,, cu ajutorul lui Geoana, cel de-al doilea inca ii provoaca frisoane.

Pe 21 noiembrie 2009, prin anuntarea candidaturii celor doi aparenti adversari, s-a mai ars o etapa. Sa speram ca sfarsitul zilei de 6 decembrie ii va gasi pe amandoi umar la umar, in istorie. La capitolul erata.
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Ecsi,

Eu nu prea intzeleg politica, nemaifiind familiara cu numele politicienilor.

Dar, sa-mi fie cu iertare, am impresia ca nici datele calendaristice nu le mai intzeleg: scrii "Astazi 21 noiembrie", dar eu stiu ca azi e 21 octombrie. Poate ca e ceva cu 21 noiembrie, ca am vazut ca mentii acest "noiembrie" de la inceput pana la sfarsit...

Vero.

 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2009-10-21 19:53:33
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE