FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Adresarea cu o familiaritate deplasată
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
Reiau un mic fragment dintr-un eseu vechi, Pseudocomentariul – hermeneutica de cartier .

*

Mă tem că nu comentariile care folosesc cuvinte obscene, licențioase (cum zic unii: care nu-s în DEX – de ce n-or fi oare? pudică limbă mai avem! sau doar un DEX stupid de pudibond: nu trebuie să le vadă copiii, ca și cum nu le-ar auzi și debita toată ziua) sînt cele care creează probleme membrilor și editorilor unui site.

În fond, excesul folosirii acestor cuvinte (și mie-mi place să le rostesc, bucurîndu-mă de suculența lor cînd și cînd, e adevărat, doar într-un cadru mai intim) este caracteristica unor limbaje argotice și registrul respectiv are evidente conotații de frondă la adresa limbii comune. Limbajul de cartier (mărginaș) denotă însă o comportare vulgară, de mahala nesigură în care oricine te poate aborda cu o familiaritate dubioasă și intenții nu doar vădit injurioase, ci și de o agresivitate interlopă.

E un limbaj pe care oricine îl percepe – și nu numai din pudibonderie – ca pe unul măcar ostil, ofensator care nu comunică nimic altceva decît intenția interlocutorului (generos spus, pentru că el este deja un agresor) de a te lua peste picior, de a se trage de bretele cu tine, de a te apuca de un nasture ca să nu-i scapi și de a-ți răsufla urît mirositor în nas: auzi, șefu’! băi, nene! măi puțică!
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Starea sanatatii dumneeaei justifica din plin concluzia referitoare la consecintele numitului obicei. Stan patitul, rade harb de oala sparta sau chelul isi pune mana in cap. Dar domnia sa sta foarte prost si cu logica, pe "care va sa zica ca nu o are", vorba cunoscutului personaj al maestrului Caragiale. Daca n-ar fi de tot neeligibila, ai putea, cred, draga CTA, sa strici cateva momente din viata ca sa-i demonstrezi ca nu e adevarat ce spune despre dumneata. Dar, repet, dumneaei este intru totul neeligibila. De-asta si aduce asa de des vorba despre palierul de sub centura. De gustibus... Fauna de Europeea si basta! K
 
Postat de catre sters sters la data de 2009-03-17 16:13:21
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
 
Am avut curiozitatea să mă uit și pe alte pagini ale blogului semnalat de linkul de mai jos. Spre surpriza mea, am observat că distinsa și iubitorea noastră colegă ET nu m-a uitat nici în perioada cînd n-am dat pe aici:

“- toma necredinciosu sau clona distinsului Cornel Traian Atanasiu ! carnea de porc și muzica sunt greu de digerat. îți înțeleg neputința ! dinți prea mulți, din păcate, nu prea mai ai, măselele te-au părăsit demult, cultură muzicală… nema.
altfel spus, la ce m-aș fi putut aștepta din partea ta ? fotografia ta din revista care ți-a publicat, la insistențele cuiva, un material, vorbește de la sine. ce meclă nașpa ai ! nu îndrăznesc să te întreb dacă te masturbezi des, știi… cauzează sănătății.” (noiembrie 14, 2008 - http://europeea.wordpress.com/2008/11/14/nedumerire/#comments)

Îi mulțumesc și îi rămîn recunoscător. Sper că sănătatea dînsei este și va rămîne mereu la înălțimea acestei vehemente și simptomatice prestații.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2009-03-17 13:27:23
         
 
 
Nu trebuia să te obosești.

Exagerezi, sînt doar în trecere. Și folosesc, cum vezi, materiale reciclabile.

Oricum, te rog să mă ierți. O să-mi văd de treabă.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2009-03-14 23:11:36
         
 
 
Nu trebuia să te obosești.

Exagerezi, sînt doar în trecere. Și folosesc, cum vezi, materiale reciclabile.

Oricum, te rog să mă ierți. O să-mi văd de treabă.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2009-03-14 23:05:41
         
 
  Buna seara. Aveti vreun raspuns pentru asta?
http://europeea.wordpress.com/2009/03/14/corneliu-traian-atanasiu/

Nu cumva va irositi pe site?
 
Postat de catre Stan Papusa la data de 2009-03-14 20:30:29
         
 
 
Scuze, am greșit prima oară linkul. Acum e bun. Îl pun și aici:

Pseudocomentariul – hermeneutica de cartier

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2009-03-14 19:40:56
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23782
Comentarii: 120202
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE