FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Ambrazură sustrage jurnalul Matildei
Text postat de george savu
13. Meditații și consecințe

1. Terminîndu-mi eu studiile profesionale, plimbat fiind de soartă și de Sistem de la școala complementară la Angelescu, apoi la cea de Arte și Meserii, am considerat că este imperios necesar a mi le aprofunda și completa. Tot mai multe glasuri spuneau că este necesar să ai și bacalaureatul ca să poți da mai tîrziu la particulară.
2. Și că mulți ca mine au ajuns bine dacă au avut și diplome, ba unii sînt chiar miniștri, deputați și secretari de stat, iar cei care le-au fost șoferi înainte, se ocupă acum cu integrarea ori deratizarea. Atunci mi-am dat seama cît de puțină matematică și gramatică știam și l-am înțeles pe regretatul meu coleg, Petrică a lui Parmenius, care spunea că: „Matematica și gramatica sunt două mari piedici în calea celui care vrea să-și croiască drum în viață”. Self made man, aș spune eu acum cînd el nu mai există. Oricum mare dreptate avea!
3. Apoi am citit anunțurile de la Mica Publicitate, Oferte de Servicii și am ales, pentru că nu trebuie să fii ales ca să poți alege; am ales ca la Mate să mă mediteze Matilda Moceanu, iar la Gramatică, Nutzi Rostogan, care mi-a fost profă și la generală.
4. Iar voi care veți citi acestea și cele care urmează, să știți că au trecut suficienți ani, pentru ca faptele să nu mai fie de actualitate. Altfel nu mi-aș fi permis a da la iveală fragmente din jurnalul Matildei, în a cărui posesie am intrat fără să vreau, fiind el uitat între tabelele de logaritmi și Psihopatologia vieții cotidiene, scrisă de unul Afroidului.

14. Spiritul Maicii Tereza (fragmente de Jurnal)

1. „Am intrat în blockhaus și n-am fost agresată. Este o zi bună. Țugulanii abrutizați, plantați la scara blockhausului ,erau apatici și nu reacționau. Totul se datora interferenței dintre erupțiile solare și erupțiile lor cutanate, cum spunea și Freud.
2. Am deschis ușa liftului, nu înainte de a-mi înfășura batista pe mînă, apoi am intrat în garsonieră. Această denumire arhaică se păstrează și în zilele noastre. Oricare ar fi fost înțelesul primordial al cuvîntului, acum înseamnă ființă singură și cu frică de scara blochausului.
3. Sînt multe ființe singure în jurul meu și cu frică de scara blocului. Unele nu mai sînt singure pentru că poliția le dă verde la necropsie. Și viața merge înainte. Mereu se deschide ușa liftului și de afară se aud motoare de mobile, dar e bine că altele sînt prădate și violate.
4. Ieri vecinul de la nouă s-a aruncat de la balcon. Peste trei zile mirosul de sinucigaș pătrundea în nările noastre precum prescura în gurile deschise. Vina a aparținul celui de la parter, deși era mai mereu plecat de acasă. El era obligat prin lege să anunțe poliția ecologică și de proximitate. Dar n-a făcut-o. A fost arestat cînd s-a întors acasă”.

15. Spiritul Anei Karenina (respirația telenovelelor)

1.“Fericită cea care citește, dar mai fericită cea care privește. Fiindcă aceea care citește nu poate privi în același timp la televizor, iar cea care privește la televizor nu poate urmări două telenovele în același timp. În licărirea ecranelor, o surori, care așteptați în halte pămîntești(!), aflați că trenurile nu opresc la îndemnul acarilor și trebuie să fii Păun ca să nu accepți schimbarea de la sine a acelor.
2. Iată că trenul vine pe șine. Iar pe șine stă Anna. Karenina Anna. Mare minune, dar de literatură împlinită. Trenul se oprește și spune: Eu sunt Alpha și Omega. Gamma și Delta sînt vagoanele de marfă. Epsilon este mesageria.
3.Iar nașul este părtaș cu ea la necaz. El nu a dat-o jos din tren pentru că nu avea bilet, ci doar i-a spus că vagonul de clasa întîi nu merge pînă la destinație. Iar pentru aceasta nașul a suferit. El a auzit în urma lui un fluier care îl chema. La Școala Personalului îl chema!
4. Ca să îl judece îl chema. Și cei care aveau să-l judece, șapte erau la număr. Cîte gări erau în Regională. Ei aveau să-i spună: Ce-ți reproșăm noi ție scrie și în procesul verbal!
5.Aceste vorbe au fost rostite de către cei care cunosc ce și cum în chestia cu femeile și nu de către călătorii de rînd, chiar dacă nașul a fost retrogradat și trimis la compartimentul scrisori de trăsură”.

16. Spiritul Mironosițelor (Matilda către cel ce o iubea)

1.”Știu faptele tale, devotamentul tău și răbdarea ta. Toate acestea sînt considerate mai pe la urmă, pentru că dacă eu nu am ce am împotriva ta, nici pentru tine nu am ceva.
2. Nu te grăbi să deschizi gura, căci vei rosti cuvinte pripite și vei spune vorbe multe și fără rost. Și eu dacă nu voi mai avea ce am mai avut împotriva ta, nici pentru tine nu voi mai avea ceva.
3. Dragostea cu de-a sila îl împietrește pe cel iubit iar dragostea fără nădejde îl siluiește moral pe cel care iubește, precum impozitele, invidia și mila; iar acestea strică plăcerea dragostei. Neiubitul piere, dar piere și iubitul! Strigă vreunul? Și dacă da, cine îi va răspunde? Pentru că eu, dacă am ce am împotriva bărbaților, nici pentru femei nu te interesează ce am.
4. Iar cea care psalmodiază această litanie este fiica Femeii și tributară curei de slăbire, iar dacă Isaac a slăbit treizeci de kilograme și Saara a slăbit patruzeci, eu vreau să slăbesc precum Maica Tereza, dar nu de tot.
5.Vreau sa fiu bună și curată, mai spălată de păcate decît cu toți detergenții ecologici, vreau să mă încred în faptele și gîndurile mele, pe care să le transmit celor asemenea mie, pentru că altora n-aș avea cum, nefiind nici politician, nici lăutar de culoare.
6. Astăzi iar am ajuns acasă și era atît de pustiu, de frig și de anapoda încît deprimarea mea a fost concretă. L-am aruncat de la etajul opt pe motanul meu, Moisil, odată cu coșul de gunoi, vechi de trei săptămîni; motanul era prea puricos și mirosea ca un bărbat, iar coșul de gunoi mirosea ca o femeie”.

17. Din nou la meditație

1. Am fost iar la meditație la Matilda. Era tristă și cu cearcăne. După un sfert de oră m-a întrebat dacă am văzut un caiet cu scoarțe vișinii, mai gros decît tabelele de logaritmi, dar mai subțire decît manualul de trigonometrie. Am privit-o cu cea mai senină privire a mea și am spus: nu!. A fost iar absentă o vreme, apoi mi-a dat sa rezolv șapte probleme, dintre care trei loco și restul pentru lecția viitoare.
2. Una dintre ele era cu cisterne de combustibil, alta cu pietoni și a treia cu conducători auto care circulau pe partea stîngă a drumului. Unul venea din spre Vama Borș și altul pleca spre ea. Distanța dintre cele doua localități nu era precizată, dar în formulare era o neconcordanță între capacitatea celor două cisterne. Eu, care știu din clasa a doua complementară cum se circulă în Kingdom, am cerul lămuriri suplimentare despre
pietoni și pe ce parte circulă ei în acest caz. Apoi am rezolvat toate cele trei probleme, iar Matilda a trebuit să accepte că sînt pregătit pentru examene. Drept pentru care am plecat repede acasă și am continuat a citi din jurnalul Matildei,
3. „Aseară a fost pe la mine prezumtivul meu iubit care se laudă față de prietenii noștri comuni că îmi este. Dar noi știm că adevărul nu coincide întotdeauna cu realitatea și de aceea confirm ceea ce susține el, pentru că dă bine față de cele care sînt alfel decît mine. Apoi a venit Ea și am prăjit cartofi și alune, am băut vin și am fost împreuna pînă
spre dimineață. Acum doar ce a plecat și deja mi-e dor de ea.
4. Dacă ar fi iar lînga mine, doar o vorbă să-i mai spun, pentru că toată noaptea ne-am exprimat doar prin gesturi și mîngîeri. Ce bine ar fi ca Ea să fie sora mea sau măcar fratele meu mai mare care m-a violat în copilărie. Noi acum nu facem decît să repetăm în alt registru jocul copilăresc cu sînii mamelor noastre.
5. Ori dacă aș întîlni-o prin centrul Cetății aș săruta-o, m-aș lipi de ea și ea de mine, apoi am ajunge în garsoniera mea și am bea vin de buturugă, am mînca fructe de kivi, mințindu-ne că sînt mandragore, apoi ne-am întinde pe canapea, împreună cu toate jocăriile noastre sexuale.
6. Pentru că ea îmi pune o pecete pe inima mea. Și dragostea mea pentru ea este mai tare decît vorbele îmbăloșate ale celor din jur. Iar dacă dragoste nu e, iar de sex normal nici n-avem nevoie, atunci nimic nu e și doar bărbații cred că au de noi nevoie.”

18. Cîntarea Matildei către iubita ei

1. „Ah, iubita mea, nici inundațiile din ultimii ani și nici implacabilul cutremur ce va să vie, n-o să-mi stingă și n-o să-mi dărîme dragostea mea pentru tine. Și dacă aș avea toate averile de pe pămînt și toate ce decurg din gloria VIP-urilor, tot ție ți le-aș da! De vei iubi pe Alta și vei înălța un zid în calea mea, voi face pe el turnuri de apărare împotriva Ei. De-mi vei închide ușa dragostei tale, eu voi intra pe geam. De-ți va oferi ea omiedeeuro pentru dragostea ta eu îți voi da douămii. Hai vino la mine, iubito!
2. Mîna ta cea stîngă să se oprească pe coapsele mele și mîna mea cea dreaptă să-ți mîngîie sînii. Limba ta are miere dăruită de fagurii plăcerii și degetale tale au curent alternativ în ele. Iar cînd lumea în care trăim nu va mai fi atît de înapoiată și se vor vota alte legi, vom chema Preotul de Familie ce ne va uni în sfînta taină a căsătoriei
de același sex . Poate vom avea și un copil, să fie și el un homosexual binecuvîntat. Să-i luăm baby-sitter și să-i cumpărăm pemperși confecționați din drapele cu gaură-n ele.
3. Ferice de mama ta care te-a născut și care nu ți-a dat aplecare către bărbați ci către femeie. Frumoși îți sînt obrajii și frumos e gîtul tău înlănțuit de lănțișoare, dar mai frumoase sînt gleznele tale îmbrăcate cu hamuri din piele. Trupul tău își răspîndește mirosul către nările mele și vibratorul cată spre coapsele mele. Prea-iubita mea ești ca un strugure, ca un mănunchi de nuiele numai bun pentru flagelare. Să acoperim cu verdeață patul și masa noastră, pentru că tot sîntem vegetariene.
4. Iubito, trei lucruri sînt mai presus de înțelegerea noastră, ba chiar patru: mîinile unui bărbat pe coapsele noastre, sămînța lui în vintrele noastre, prezența lui în garsoniera noastră, ciorapii lui pe caloriferul nostru.
5. Patru soiuri de vietăți sînt inutile pe pămînt: bărbații care ne-ar iubi pe noi, femeile care ar rîvni la dragostea noastră, țugulanii care ne judecă și parlamentarii care nu votează legea mai repede. Trei ființe au simțirea frumoasă: Eu, Tu și vînzătorul de la sex-shop.

(fragment din romanul „Profana scriitură”, cap. Faptele și gîndurile lui Ambrazură)
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  notre respect, maestre  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2008-07-08 21:56:17
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  :))))
*
 
Postat de catre nuconteaza nuconteaza la data de 2008-07-07 21:33:54
         
 
  text buuuuuun!... tare bun ori foarte buuuuun!!... o 'cantarea cantarilor' si-un genunche 'eclesiastic' supune cititorul si-l ademeneste... o scriere matura - fara mofturi ori pretentii... autorul este credibil: experienta vietii (ca un personal merit)aduce umorul pe calea buna - nu se moare nici 'de ras' nici de tristete - o scriere echilibrata in care 'mirodeniile' sunt cantarite inainte de a fi 'amestecate' - implinita de lectura,

hai regards,

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2008-07-07 21:20:05
         
 
  Am râs cu lacrimi!
Excelent umor!
*
VPL.
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2008-07-07 20:59:59
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE