FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
În martie, citiți un interviu cu Florin Piersic Jr., numai în ARCAD@!
Text postat de Andrei Petre
Photobucket


În martie, citiți un interviu cu Florin Piersic Jr., numai în ARCAD@!


Citiți în revista ARCAD@ un interviu cu Florin Piersic Jr, despre cineaștii cu care ar lucra oricând, cartea care merită ecranizată, replica de film preferată…

Despre Bookblog cu Andrei Roșca:
"Poți să ai un roman genial, să-l ții sub pat și să mori cu el acolo..."

Petre Fluerașu - editorial:
Nu există public sau nu există jurnaliști?

MIT SI LOGOS
Tudor Petcu: Habermas și Papa Benedict al XVl-lea
Perspective asupra statului liberal într-o societate postseculară

Isip Andre - Vânătoarea de vrăjitoare

Corespondență din Madrid:
EBM Industrial Electro Goth Post Punk
Concertul HOCICO
+gradual hate

Nina Vasile:
Atelierul de creatie și marketingul

FILM
Attonement - Carla Motrogan

POETICA
Viorica Răduță
Daniela Pârvu
Luminița Zaharia

TEATRU
Teatrul Ha! Adelaida Mateescu


PROZA
Mihail Medrea
Cezar Pricop
Florin Bajenariu
Alexandra Cîrciu
Răzvan Ventura

CARTE

Trage-mi-o! Virginie Despentes
Coelho - Portret de autor


EROTICON
Iolanda Bob - Regizorii


UNDERGROUND
Hypercablat - Marius Conu

Brand @ Romania
Cucuteni - Cristina Oprea
Tg. Jiu - Violeta Stika

D U I N O, M I R A M A R E
P o e z i a c e t ăț i l o r M e d i t e r a n e i


ARCAD@, entertainment cultural...
www.revistaarcada.lx.ro



Nu există public sau nu există jurnaliști?

Foarte mulți jurnaliști se plâng astăzi de calitatea publicului, foarte mulți aleg să se izoleze în postura unor indivizi neînțeleși, care sunt forțați să răspundă în fața patronilor, să reziste diferitelor presiuni și mai ales să facă în permanență compromisuri.

Și evident, toate acestea sunt datorate publicului, care nu vrea decât senzațional, care refuză cu obstinație să guste genuri inedite, un public care alege să cumpere tabloide, să asculte manele sau să se uite captivat la telenovele și la meciurile de fotbal. Un public din mijlocul căruia jurnaliștii se exclud cu obstinație, insistând pe apartenența lor la o castă privilegiată. Era mass-mediei definită de gate keepers a apus demult, mai ales în contextul dezvoltării societății astăzi. Unii descoperă posibilitățile ascunse ale platformelor de tip web 2.0 în timp ce alții plâng pe catafalcul presei de semnătură, cam astea sunt diferențele între Occident și România.
Citeam acum câteva zile pe un blog despre reticența publicitarilor în fața blogurilor, iar comparația era făcută cu o revistă glossy pentru femei. Evident, publicul țintă al revistei era atacat, acuzat de superficialitate, etc. Oamenii au tendiința să se plângă, să îi acuze pe ceilalți, fără să accepte că problema ar trebui pusă altfel.
Nu publicul este vinovat pentru că anumite publicații nu sunt cumpărate, nu consumatorii trebuie atacați atunci când un produs nu funcționează. Dacă vrem să fim performanți, dacă vrem să nu fim învinși întotdeauna, trebuie să abordăm problemele constructiv. Nu avem succes, atunci trebuie să ne transformăm, să oferim altceva. Nu mai suntem în postura unor învățători, trebuie să fim în primul rând entertaineri. Spectacol, pentru că viața e scurtă, spectacol, pentru că publicul este singurul care contează.
Vremea ifoselor a trecut. Trăim într-o anumită perioadă istorică și trebuie să ne adaptăm ei. Cei care sunt în contratimp nu vor reuși niciodată să se impună. Iar secolul 21 nu mai are timp de pierdut cu cei care nu reușesc să se integreze. Oamenii de mass-media, dacă vor să își recâștige credibilitatea în fața publicului, trebuie să se gândească în fiecare moment la ceea ce își dorește acesta. Chiar dacă indirect, ziarele și revistele viitorului vor fi scrise exclusiv de public.
Ar trebui să ne întrebăm în momentul în care spunem că nu există public, nu cumva publicul nu găsește nimic care să merite? Nu cumva jurnaliștii au uitat să facă parte din public? E simplu, însă din păcate astăzi foarte mulți uită că pentru a fi un bun profesionist, trebuie să accepți întâi că ești om...

Petre Fluerașu

Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE