FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Mircea Badea-Dumnezeu
Text postat de © Dan Carlea


La emisunea "În gura presei" din data de 20 ianuarie, Mircea Badea a spus:

Realitatea este purulentă, mlăștinoasă și slinoasă ca un porcMircea Badea e Dumnezeu
A creeat în mod lingvistic
Porcul mlăștinos. Declar eu:
Ăsta miracol patristic!

de pe zoo politico

Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  pai daca puneti pb la nivel de intonatii eu va spun ca e exact cum am mai zis. i se bateau turcii la gura sa fara biata realitate in toate felurile. dar sa incheiem intr-o nota optimista zic:

Kosta e cult, destept si rotofei ca un purcel.

Nu va simtiti jignit, este?
 
Postat de catre © Dan Carlea la data de 2008-01-22 21:05:42
         
 
  Te contrazic, nu din spirit de contradictie, ci din nevoia crunta de adevar: Daca Badea ar fi facut o pauza de vorbire dupa slinoasa, si ar fi sugerat astfel virgula, aveai dreptate. Dar asa, in felul in care chiar tu ai scris, nu se intelege absolut deloc in felul in care sugerezi. Esti rau cu premeditare si cred ca inteleg de ce. Dar asta e alt capitol in care deocamdata nu intru. Mircea Badea are scoala mai multa chiar decat ai avut tu vacanta, si asta se vede pe el, nu trebuie dovedit. Plus ca e si un bun actor, dupa mine, un tip logic, instruit, cu haz, uneori. Asadar, renunta. Te faci de ras, te asigur. K  
Postat de catre sters sters la data de 2008-01-22 20:59:20
         
 
  nu. inlantuirea e clara. toate calificativele ar fi trebuit, in intentia lui Mircea, sa intareasca acea comparatie. veneau in avalansa, se potentau. daca ar fi cum spuneti dvs., alta ar fi fost constructia. sa zicem:

realitatea este purulenta si mlastinoasa, dar si slinoasa ca un porc. ;)
sau:
realitatea este si purulenta si mlastinoasa, plus slinoasa ca un porc 
Postat de catre © Dan Carlea la data de 2008-01-22 20:48:57
         
 
  Mai mult: daca textul ar fi fost scris, felul in care ai inteles dumneata ar fi fost ortografiat astfel : realitatea e purulenta, mlastinoasa si slinoasa, ca un porc. Virgula de dupa "slinoasa" facea diferenta. Numai ca: porcul nu e purulent si nici mlastinos, deci abia atunci zicerea nu avea logica. Ce zici, mai continuam? Cu prietenie, Kosta  
Postat de catre sters sters la data de 2008-01-22 20:45:08
         
 
  Pacat ca din graba (in stilul oral omitem adesea sa exprimam intreaga fraza gandita) Badea nu a folosit si celelalte comparatii, ca sa intelegi mai bine: realitatea e purulenta (ca o buba), mlastinoasa(ca un smarc) si slinoasa ca un porc. Acum ai priceput? Nu te mai repezi sa critice ce nu intelegi, devii ridicol. K  
Postat de catre sters sters la data de 2008-01-22 20:41:14
         
 
  Domnule Carlea,
Daca ati fi participat la destule lectii de gramatica LIMBII ROMANE ATI FI DESLUSIT SENSUL CELOR SPUSE de Mircea Badea si anume : \\realitatea este/cum este?/ purulenta//si mai cum?/ mlastinoasa (ea, nicidecum porcul, cum cu atata rautate sugerati)/ si mai cum? slinoasa ca un porc. Comparatia are doi poli, obiectul comparat, la un capat si obiectul cu care se compara la celalalt. Asadar, slinosenia realitatii este comparata cu cea a unui porc. Cat despre "purulenta" si "mlastinoasa", acele figuri de stil orale se refera la subiectul "realitatea". Asadar, te inflamezi degeaba si razi de Badea intocmai cum rade muta la microfon, deoarece nu stie ce-i si la ce foloseste. Mai va pana vei intelege ca Badea e destept si stie , ce pacat, si mai multa gramatica decat tine. Fara suparare, Kosta.
 
Postat de catre sters sters la data de 2008-01-22 20:31:48
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  păi puteti scrie considerațiile acolo pe blog

am sters textul fiindca din greseala la comentarii, in loc sa pun o imagine a unui emoticon am pus una care nu isi avea locul aici.

faza cu OK-ul era tocmai un misto, dar aveti dreptate, trebuia sa se vada asta, sa bolduiesc sau sa scriu cu o culoare

 
Postat de catre © Dan Carlea la data de 2008-01-22 14:01:24
         
 
  Domnule Carlea, de ce ati fugit cu textul ala? Abia scrisesem si eu o consideratie si..a disparut textul!!!! V-o pun aici ca sa ma remarc si sa remarc si textul dumneavoastra, ala cu Pruteanu, v-ati prins! "Un tip absolut ok", ziceti dumneavoastra. :)))))))))))

Pun pariu pe-o laba de urs ca locul textului era alaturi de comm-ul Veronicai Pavel, sub revista lui Petre cu Amway. Dar autorul s-a ambitionat inainte de a mai sterge odata site-ul si a vrut sa fie de sine statator.

Brava tie, don Carlea, da in minuscula dumitale consideratie apare cam deochiat pentru mesajul textului neaoșa particulă "ok". Un tip absolut...oare nu avea si asta un sinonim, sau inteligentul vocabular autohtono-freudian nu are si asa ceva?
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2008-01-22 12:22:39
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23773
Comentarii: 120431
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE