FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Cristian Vasiliu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  erata: dreptate, ghearele astea prelungi tremura cand iti scriu, draga maestre<<<.:)  
Postat de catre ambigua departare la data de 2007-12-05 22:32:22
         
 
  Cristi,

trebuie sa fii atent, totusi, la acel dex online, pentru ca sunt si multe greseli. De exemplu, ghiare e un cuvant refuzat de DOOM (asta pt ca l-am vazut intr-o poezie anterioara).

In rest, da, scriitura e faina. Text care merita citit si recomandat spre lectura.
Postat de catre Sabina Datcu la data de 2007-12-05 18:19:08
...............

draga maestre, si eu gresesc cam rar:)daca in recomandarea mea nu ai avut incredere, iata pe draga de Sabinutza cum iti atrage atentia. poate ii dai drepate:) mie doar mi-ai zambit, neincrezator:P
cu admiratie
elena toma

p.s Sabina, multumesc:)
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2007-12-05 22:30:53
         
 
  Multumesc pentru atentie :)

Va inselati:
http://dexonline.ro/search.php?cuv=ghiara

Cristi

PS Si eu gresesc da' rar...
 
Postat de catre Cristian Vasiliu la data de 2007-12-04 11:13:42
         
 
  maestre, ghearele... poate modificati? in loc de i sa fie e.... ghearele. nici nu stiti la ce se poate ajunge dintr-o simpla greseala de tipar:)

numai trecutul doarme-n Bucuresti
si eu adorm pe marginile vietii

cu simpatie
elena toma
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2007-12-04 00:41:16
         
 
  Bucurestiul in care m-am nascut pulseaza inca in sufletul meu, plecata din el acum un sfert de veac...

Poezia ta, deci, m-a atins de-abinelea. Superba!!

*

Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-12-02 17:31:23
         
 
  ps. Trecutul acela in care n-am prea fost capabili sa pasim....ramas undeva "pe malul celalat".... podurile istoriei sunt totdeauna subrede....artificiale......50-60 de ani pe el costa!

Calvar
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-12-02 15:36:16
         
 
  "Numai trecutul doarme-n Bucuresti".....?????
Stiu eu? Uneori am impresia ca nici nu mai exista....trecutul, vreau sa zic.

Sonetul e superb, Cristi!*

Calvar
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-12-02 15:29:04
         
 
  Un text puternic prin imaginile sugestive ale simțirii de moment. Ai gasit cumva mijlocirea armonioasa dintre descriere si sentiment.

A.A.A

p.s "Și-n umbra ghiarei izvorăsc din vena
Orașului, lumini în malul drept." Acea virgulă de după "orașului" mi se pare inoportună. Eu aș fi scris așa: Și-n umbra ghiarei izvorăsc din vena -
Orașului- lumini în malul drept
 
Postat de catre Adrian A. Agheorghesei la data de 2007-12-02 15:21:21
         
 
  Impresionant, Cristi... Identific aici zona Leu-Grozavești-Splai, dar poate că mă înșel, ar merge și o vedere panoramică din parcul Carol...

aprecieri,

*Radu

 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-12-02 12:59:38
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23851
Comentarii: 120193
Useri: 1416
 
 
  ADMINISTRARE