FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Maria Grosu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Sunt convins ca Maria stia deja toate astea cand a evitat pleonasmul :)
Si tu, nu-i asa?
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-11-25 13:51:54
         
 
  Am găsit și albi, Stefane.

Unul aici:
The picture of the White Raven came from Michael in Canada. There is the albino gene in the raven flock in Urila Valley and during 1998 I saw one reasonably often. I last saw it flying erratically and probably growing old and feeble. I have not seen another one since then. To me it is a symbol of ambiguity and paradox. A black crow that is white! To see it meant looking again. I did a real double take. A white cockatoo with a crow's beak??? It took a few sightings to be sure of what I was seeing. ('The eyes only see what the mind is prepared to comprehend'! Bruce D Trapp Annals of Neurology, 55:4 2004)

http://images.google.ro/imgres?imgurl=http://members.pcug.org.au/~lindafrd/graphics/White_Raven.jpg&imgrefurl=http://members.pcug.org.au/~lindafrd/&h=141&w=200&sz=7&hl=ro&start=2&tbnid=JYaaNMN5DVhwkM:&tbnh=73&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Dwhite%2Braven%26gbv%3D2%26svnum%3D10%26hl%3Dro%26sa%3DG

Aici, altul:
http://images.google.ro/imgres?imgurl=http://www.niho.com/tools/images/PortClements2.jpg&imgrefurl=http://www.niho.com/tools/PortClements.asp&h=150&w=200&sz=10&hl=ro&start=5&tbnid=5VgC5B8wxio_pM:&tbnh=78&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Dwhite%2Braven%26gbv%3D2%26svnum%3D10%26hl%3Dro%26sa%3DG

Iar aici trei:
Three rare white ravens have been rescued after they were found starving to death in a churchyard.

It is thought the birds, which have snow white plumage and blue eyes, had been abandoned by their parents.

The fledgelings, which have been named Tic, Tac and Toe, are recovering well on a diet of mince and parrot food.

Wildlife experts said the appearance of three white ravens was 'unprecedented'.

http://images.google.ro/imgres?imgurl=http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/06_01/ravenNNP_468x311.jpg&imgrefurl=http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html%3Fin_article_id%3D461265%26in_page_id%3D1770&h=311&w=468&sz=28&hl=ro&start=9&tbnid=gGAzcUV7pIRT7M:&tbnh=85&tbnw=128&prev=/images%3Fq%3Dwhite%2Braven%26gbv%3D2%26svnum%3D10%26hl%3Dro%26sa%3DG

Caută și tu google: white raven. E mai simplu.
 
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-11-25 11:37:43
         
 
  In regulă, Mariana, rectific: 3 greșeli...

Nu, Gina, nu trebuie să spui... ai spus

va mulțumesc pentru atenție, Maria, scuze pentru dialogul divergent din subsol
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-11-25 09:00:43
         
 
  eu am dat votul

corbi negri
maculeaza

nu ma gandisem haiku ma gandisem la non-sensul care defineste existenta:

corbi negri
maculeaza...

un adevar prin care razbatem...semen ignorand semenul...dam albul pe negru si dormim linistiti in scrobitele asternuturi...

sa spun 'mea culpa'?...

nu spun.

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-11-25 05:10:26
         
 
  Nu știu cine a dat votul:

CORB, corbi: s.m. 1. Pasăre semirăpitoare, omnivoră..., cu penele negre, cu ciocul și picioarele puternice și cu penajul negru cu luciu metalic; croncan (Corvus COrax)
2. Compuse: (Ornit.): corb-albastru = dumbrăvioară; corb-de-mare = cormoran; corb-de-noapte = pasăre cu capul și ceafa negre, cu aripile cenușiu și cu pântecele alb-cenușiu (Nyccticorax nycticorax)... (DEX)

Corbul alb apare des în creațiile literare, fiind asociat luminii albe.

'corbul alb izbucneste
fierbintele zapezii
il tine pe buze
prapastiile ii zambesc
fara sa le atinga
Din zborul lui
rasare noaptea'

spun aceste frumoase versuri. http://monoloage.wordpress.com/2007/10/05/126/


Corbul era, la celti, pasarea consacrata zeului luminii Lug. Bunicul dinspre mama al lui Lug fusese Balor, 'corbul' (zeul) negru al adancurilor din tinutul Fomoiré, pe care 'oamenii zeitei Dana' (Tuatha Dé Dannan) au trebuit sa il infrunte, trecandu-l printr-un parjol de foc, Balor va da, Balaurul din credintele noastre (pe o linie genetica de provenienta celtica). Logica initiatica a transformarii 'corbului negru' in 'corb alb' prin intermediul trecerii prin foc isi gaseste explicatia in eschatologia celtica, moartea fiind asociata unui taram insular paradisiac, sustras suferintei si mortii (Sidh), unde oamenii erau asteptati dupa ce-si vor fi consumat 'lantul' de pamant al intruparii.
Sidh e format din Tir na n-Og (Taramul tineretii vesnice), Mag Meld (Campia placerii) si Tir na m-Ban (Taramul femeilor frumoase). Se intelege de la sine de ce radeau descatusat celtii, atunci cand erau urcati in manechinele de lemn, pentru a fi incredintati focului.
În mitologia celtică, Badb (însemnând 'corb') este, împreună cu Morigan, o zeiță a războiului, ce apare adesea pe câmpul de luptă sub forma a trei ciori. Intervenția ei este foarte dorită când se dorește obținerea unei victorii pe câmpul de luptă. Ea este totodată o iubitoare a distrugerii și de aceea are obiceiul de a ațâța combatanții. Este o regină a fantomelor, fiind asociată corbilor.
In Japonia, corbul este simbolul gratitudinii filiale, el hranindu-si parintii la batranete. Tot el este si mesager divin, si pasare de bun augur.

Corbuil si mitologia (2).. http://vulpita.weblog.ro/tags/corbul


'Corbul alb' - roman (1995, 1996), autor Andrzej Stasiuk, născut la 1960 la Varșovia, in Polonia. Prozator, poet, eseist si critic literar
http://ro.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Stasiuk

Precum întunericul și lumina, poate apărea oricând oriunde, real parțial sau imaginat. O zi bună.
 
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-11-25 04:36:21
         
 
  oare cine o fi dat votul?...  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-11-25 01:45:36
         
 
  cu o structura 6-3-4, textul de mai sus nu poate fi haiku

''corbi negri'' - nu exista corbi de alte culori :)

vechile norme cer evitarea verbelor

''a macula'' cere un complement, ca verb tranzitiv

iata cum poti face 4 greseli in doar 13 silabe...
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-11-25 01:40:48
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE