FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Tudorică Ambrozie
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  E vreo greseala gramaticala pe care eu n-o sesizez in text? Nu cred...oricum apreciez critica voastra, m-am gandit ca e o idee buna sa incep sa scriu pe site postandu-mi eseu' de la romana, da se pare ca m-am inselat.  
Postat de catre Tudorică Ambrozie la data de 2007-11-19 22:02:32
         
 
  Ce să zic? Ambrozie curată amîndouă. Adică toate trei: și mesajul textului, și textul mesajului, și autoarea...

Adevăratele eseuri sfîrșesc înainte de-a începe.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2007-11-19 21:52:03
         
 
  Maestre Ambrozie, dar de ce nu corectezi textul??? Numele era perfect!  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-11-19 21:50:52
         
 
  Mesajul textului?

Trei lulele, trei surcele
Si-am facut eseu din ele!

Noapte buna,tinere marsuin!:)

Rudy
 
Postat de catre MARELE MAESTRU INTERGALACTIC la data de 2007-11-19 21:49:20
         
 
  Apreciez interventiile voastre. As prefera insa sa aud mai mult despre mesajul textului decat despre textul mesajului. Si daca numele meu va distrage prea tare de la actul critic, o sa il schimb ca sa nu existe nici o confuzie. Ciao...  
Postat de catre Tudorică Ambrozie la data de 2007-11-19 21:18:01
         
 
  Ce ochi bun ai, Ștefane! Mie-mi scăpă printre gene. Mulțumesc pentru completare. O seară bună.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-11-19 21:08:30
         
 
  maestre Mătrețian Lăxătel Depurătescu,

toate bune, dar vezi că în ''Adevaratele poezi'' mai lipsește parcă un ''i''

iar fraza ''Socotesc ca in viziunea lui Octavian Goga veridicitatea unei creatii artisticii sta nu numai in reflectiile si impresiile pe care creatorul i le insufla ci si in libertatea de interpretare si prin urmare creatie pe care acesta le-o da cititorilor'' e constipată rău.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-11-19 20:51:34
         
 
  Am uitat să spun ce modificări apar pe o tastatură standard USA cu 102 taste. Tasta dintre Enter și Backspace devine â. Cea de langa ea la stanga î, cea de langa ea ă. z devine y și y z. Sub ă e ț, sub P, lângă ț, ș. Tasta cu virgulă scrie ; dacă e folosită împreună cu Shift. Tasta . scrie : dacă e folosită concomitent cu Shift. Se mai schimbă câte ceva. Te las să descoperi și să înveți să le folosești. Când ai nevoie de limba engleza, adică de text fără diacritice (cele menționate, caractere cu accente etc., faci clic pe bara de stare și alegi En sau combinația Alt + Shift. La fel când vrei să te întorci la limba română, selectând RO de pe bara de stare sau folosind combinația Alt + Shift. Succes. Bună seara.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-11-19 19:31:17
         
 
  Diacriticele sunt acele semne specifice unei limbi latine (să spunem), care nu nu sunt caractere obisnuite ale limbii de bază: ă, â, î, ș, ț... Le poți folosi dacă configurezi limba română la tastatură. În My Computer, selectezi Control Panel și acolo Regional and Language Options cu butonul drept al mouse-ului și alegi Open. În Regional Options, din lista în care apare engleză SUA, probabil, alegi Romanian. O să-ți apară pe bara de stare de jos RO daca folosești succesiunea de taste Alt, Shift. Știu că trebuia specificat și asta undeva, dar în configurația actuală a sistemului meu și cu tastatura pe care o am, pot seta doar cum am spus. Sper să te-ajute. Oricum, acolo unde setezi limba a doua română sau singură, ar trebui să apară și posibilitatea de a seta combinația de taste Alt + Shift. Ca să alcătuiești bine un text, exersezi și citești textele altora. O seară fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-11-19 18:57:35
         
 
  Multam. Nu stiu sa alcatuiesc prea bine un text si nici ce inseamna diacritice. Orice explicatie e bine venita...  
Postat de catre Tudorică Ambrozie la data de 2007-11-19 18:29:36
         
 
  Fascinant nume, trebuie să recunosc! Textul, fără diacritice și un fel de cacofonie pe la început - socotesc că, spune multe despre cuvânt-artă, cuvântători și receptori participanți direcți la înțelegerea și transmiterea creației. Votez. Dacă ești nou aici, bine ai venit și viață lungă, liniștită printre noi. O seară fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-11-19 18:26:43
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE