FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Cristian Vasiliu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Daca n-as fi napadita de necazuri si tristeti as scrie mai mult...asa...ma rezum: esti inegalabil , Cristi...sonetul tau danseaza...

Calvar*
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-11-12 04:39:07
         
 
  Domnule Puiu, poemul care l-am postat este ca un "Jurnal de calatorie," pus pe versuri...nu se vrea musai o poezie...credeam ca ati inteles cum vine vorba...cu clonele...Multumesc ca m-ati citit! Cu multa consideratiune, Vali  
Postat de catre Vasilica Ilie la data de 2007-11-11 22:02:02
         
 
  Poate își dă seama cum stă treaba cu evocările unor locuri și doamna ce umbla cu clonele prin Praga.  
Postat de catre Constantin Puiu la data de 2007-11-11 20:35:33
         
 
  Frumos, Cristi

as avea o obiectie in in versul 10, legata de acei 3 ''de'', sigur, se poate invoca o licenta poetica, dar daca te straduiesti putin, poate gasesti ceva in locul ''frunzisului'', ceva de 4 silabe, echivalent

*Radu

 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-11-11 20:24:00
         
 
  Excelenta evocarea, este 'la ville-lumiere' si una dintre 'oh, les belles dames', ar spune si Adamo...
Elegante, votre danse avec ! Vraiment, j'en suis envieuse...y a pas une place libre dans vot'carnet de partenaires?
'Se-adună-n arcul palmei o recoltă
De stropi rătăcitori desprinși din trena
Scânteietoare-a bărcii de pe Sena'...
- ce imagine de fina senzualitate !
- am corectat typo vers 3 ca sa pot admira mai bine :)

 
Postat de catre iulia ralia la data de 2007-11-11 18:53:56
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23879
Comentarii: 120199
Useri: 1418
 
 
  ADMINISTRARE