FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Constantin Puiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Domnule Puiu, Costică, frate...

eu nu incurajez pe nimeni să scrie - cu exceptia Vasilicăi, desigur:)

nu sunt calificat s-o fac, și in plus nu cred că dupa 20 de ani de ''boală'' mai ai nevoie de incurajări... eu pescuiesc și stiu cum e...

eu cred doar că ai talent, și un stil inconfundabil, care răzbate dincolo de orice experiment...

pe vremea când scriai in ''Urzica'', eu doar o citeam...

sunt convins că tot ce spui e adevărat si te asigur că te citesc de fiecare dată cu plăcere, chiar dacă te mai critic uneori!

cu prietenie,
Radu
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-11-11 22:02:18
         
 
  Multumesc foarte mult doamnei Elena Toma pentru atentia acordată laturii mele mai "sensibile" (nu găsesc alt cuvânt)
Mulțumesc dlui Radu Ștefănescu pentru încurajările date în evoluția mea ca sonetist-rondelist-parodist.
Mă simt dator pentru câteva precizări. De aproape 20 de ani de când scriu, comit numai poezii în formă fixă - epigrame, sonete, rondeluri. Stilul ceva mai bășcălios nu l-am învățat pe europeea, deși recunosc, aici mă simt ca acasă. Am învățat să scriu din revista "Urzica" și poate de aceea sunt mai înclinat către abordarea umoristică.

Ultimul sonet postat (revelion în mahala) a fost scris în ultimul an de facultate, adică acum vreo 12 ani, deci nu are nici o legătură cu o eventuală deformație marca Europeea.

Promit să revin și cu alt gen de lucrări, mulțumesc încă odată de stele, atenție și timpul pierdut.
 
Postat de catre Constantin Puiu la data de 2007-11-11 13:21:44
         
 
  Au rupt ale gramaticii zăbrele
Și tupilate-n minți de visători,
Mai ies în lume rar, la sărbători,
Și-atuncea violează poezele,
Apoi se-ascund, cuvintele rebele.
...........
am rasfoit, de dor, si alte poezele:))
si m-au lovit cuvintele-ti rebele:)
elena toma


 
Postat de catre ambigua departare la data de 2007-11-11 12:41:35
         
 
  radu, esti clona lui Puiu?:) cam asa s-ar deduce:)
cu admiratie, eventual:)
elena toma
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2007-11-11 11:54:13
         
 
  Elena, poate ai ceva mai important de făcut, și noi îți răpim un timp prețios...  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-11-11 11:34:50
         
 
  umila mea parere:) Puiu, primele tale poezii postate pe Europeea spuneau atat de multe despre tine. Acum ai inceput sa scrii, nu stiu de cine si cum influientat,[vad cum, usor, usor, esti adus la un numitor comun]:)), iertata-mi fie atentionarea:) Nu e nevoie sa arati ca stii sa scrii si tu ca ceilalti, sonete, parodii, bla-bla si un pic de bleah!:)) Imi este dor de poezia ta, cu izul ei romantic, sensibila, de bun gust. Pe bune, nu te mai prostii cu texte din astea de duzina:))... chiar daca sunt impecabile, dar ... lasa-i pe altii sa faca atat cat stiu si pot, tu esti mai mult de atat.

eu te-am ginit un tip shucar
romantic, plin de poezie
azi, consternata, te gasesc
pierdut printre sonete, parodie
dar tu demult, cu dragalasi-ti nuri
te-ai adaptat acestor conjuncturi
te rog, revino-ti, chiar te pun sa juri
:)
cu admiratie
elena toma + o stea de amintire:)
viva Petru Rares, cum i-au iesit lui pe gurita aia dulce cuvintele: Vom fi iarasi ce-am fost si mai mult decat atat:))
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2007-11-11 10:38:37
         
 
  mai trebuie un i la ''drăgălași'', ultimul vers

mai cred ca repetitia ''uri-urătură'' - versurile 7-8 ar trebui evitata cumva, oricum, in versul 8 ''chiar cu'' mi se pare ca strica ritmul

si mai cred ca ''ginisem'' e disonant din punct de vedere stilistic
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-11-11 08:57:01
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23793
Comentarii: 120206
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE