FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de CUM SE VEDE
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  gina, puteai să zici săru'mîna că te-am scos din amețeală


Postat de catre chiar asa la data de 2007-10-30 23:59:07


'ameteala' mea este existenta prin care cresc genuchii...utopie or' nu razbesc cu o consideratie maxima-semenului- ca sa-mi fiu mie destul!...

'Cu gina nu mă mai încurc, că iar se joacă de-a validat, invalidat de una singură.'

(chiar asa)


mai zilele trecute m-am dus sa strang niste frunze de toamna , fructe de pomi fiului meu de 8 ani...aveam o geaca cu blana la gluga...ridicand mana am vazut o urma de blana prin coada ochiului...am crezut ca e 'freo veverita pe umarul meu ori alt animal' si am tipat ca s-au speriat trecatorii'...asa ca imi este greu sa validez altii...ori invalidez...sorry,

g.


 
Postat de catre nula nada la data de 2007-10-31 00:22:55
         
 
  ha ha! Carmen...e ca si cum ai dat-ooo!...ma ia si pe mine gura inainte de 'ecoliterara pronuntie'...'mea pulpa!'...

ce mai...

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-10-31 00:12:43
         
 
  Gina, pacat, eu as mai fi dat inc-o steluta tocmai pentru indecenta aia :))))  
Postat de catre Carmen Anghelina la data de 2007-10-31 00:06:27
         
 
 
Și săru'mîna?

 
Postat de catre CUM SE VEDE la data de 2007-10-31 00:05:46
         
 
 
Cu gina nu mă mai încurc, că iar se joacă de-a validat, invalidat de una singură.

Lui Liviu însă trebuie să-i spun din nou că se-nvîrte ca un titirez în jurul deștiului și purceaua-i moartă-n coteț.

 
Postat de catre CUM SE VEDE la data de 2007-10-31 00:04:18
         
 
  un editor/editoare mi-a invalidat commul 'original'...corect: aveam un cuvant indecent: asadar cronologia s-a derulat fals...am repus commul si am salvat prin copy/paste toate comurile in caz de 'inflatie'...

sorry editorilor...mea culpa

g.

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-10-31 00:03:11
         
 
 
gina, puteai să zici săru'mîna că te-am scos din amețeală

 
Postat de catre CUM SE VEDE la data de 2007-10-30 23:59:07
         
 
  'Ce înþeleg mai puþin este impotenþa voastrã stilisticã atunci cînd vã rezumaþi la variantele lui cine zice ãla e sau falsul ataºament ºi propunerile de asistenþã. Ce v-ar costa sã spuneþi franc cã nu mã suferiþi.'

mama ei de stilistica!!!...si mai presus de ea si impotenta!!!...donn proffessore esti si masochist!!!...

'Ce v-ar costa sã spuneþi franc cã nu mã suferiþi.'

nu ne costa nimik!...ca nu asta este problema NOASTRA!


noi nu avem nicio problema...matale ai UNA MARE!!!...pragmatic beneficiezi de o adaptare hi-tech...ideologic esti/ai ramas un conservator cu ideea de 'colhoz'///...anii colectivizarii cu ale ei consecinte/ repercursiuni logice/psihologice!!!

ordinea si disciplina matale o sa o intalnesti odata : '6 feet under'...

hai noroc,

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-10-30 23:50:50
         
 
  Vorbe de clacă. Zen sau nu.
Ca de obicei, nici usturoi n-ai mîncat...

Și, fiindcă tot vrei să ne înveți ce e umorul.
Să-ți listez toate 'atingerile delicate' pe care le-ai presărat pe aici? Toată 'potența ta stilistică' în materie?
Haida de!

Cît privește cunoașterea, nu știu unii și alții de unde învață. Dar, în ceea ce te privește, am învățat pe propria-mi piele.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2007-10-30 23:08:39
         
 
 

Liviule, aici se aplică ceea ce a mai zis cineva în comentarii sub altă formă. Eu amintesc de butada zen care spune că, atunci cînd îi arăți luna, prostul se uită la deget. Parafrazînd, pentru varianta agresivă manifestată din belșug în comentariile de la celelalte două texte: cînd îi arăți adevărul, obsedatul te mușcă de deget. Derbedeul, îți scoate dinții.

Știu bine că, vechea păpușă cu un ochi scos, căreia-i curg tărîțele prin genunchi și coate, salvată cu chiu cu vai din troaca porcilor, vă rămîne cea mai dragă. În privința asta vă înțeleg, e un reflex copilăresc firesc.

Ce înțeleg mai puțin este impotența voastră stilistică atunci cînd vă rezumați la variantele lui cine zice ăla e sau falsul atașament și propunerile de asistență. Ce v-ar costa să spuneți franc că nu mă suferiți. Trebuie s-o cotiți spunînd că scriu prost? Haida de!

Una din calitățile stilului umoristic rămîne detașarea, cînd ești pătimaș, oricît ai vrea, nu-ți iese decît stridența. Nu trebuie să scoți dantura cu pumnul, trebuie să atingi delicat doar nervul, acolo la rădăcină. Uite unde greșești tu: ai vrea să mă provoci să îți arăt medaliile, să-ți spun ce grozăvenii fac eu și cît de competent sînt. Asta-i doar pentru prieteni. Ei știu deja de ce.

Zicala ar putea fi corectată, criticii învață și din critica pe care-o fac, și din greșelile pe care le incriminează. Și încearcă să nu le repete. Adulatorii învață doar lozinci și osanale.

 
Postat de catre CUM SE VEDE la data de 2007-10-30 21:09:52
         
 
  Corneliu, te amăgesc și așteptările, te lasă și simțul proporțiilor.
Admițînd, per absurdum, că doi comentatori reprezintă agitatorii berechet pe care-i zărești în pagina matele, manifestațiile furibunde cam lipsesc. S-a cam fîsîit gogoașa...

Oare de ce nu-ți faci un site, că idei ai... Sau se aplică și aici zicala care ne învață că cine nu se pricepe într-un domeniu e musai să devină critic în domeniul respectiv.

Mi-a plăcut chestia cu vigoarea păduratică. Găselniță de zile mari.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2007-10-30 18:54:10
         
 
 
Confirmare: agitatori, berechet.

 
Postat de catre CUM SE VEDE la data de 2007-10-30 11:39:41
         
 
  Steaua este pentru comentariul d-lui Cristian Vasiliu:

''Libertatea (aici libetatea de expresie) inseamna asumarea responsabilitatii iar acest lucru nu se poate invata decat in acest fel; societatea are capacitatea adaptiva de a inlatura si vindeca tarele, cu atat mai mult in spatiul literar virtual.
................................................
Acolo unde eul se poate exprima fara oprelisti (in limita unor minime reguli) exista mai putine frustrari si mai putina ura. Dar intr-un fel trebuie sa recunosc ca avem nevoie si de persoane ca dvoastra care sa ne deschida ochii. Pacat ... ''

 
Postat de catre Carmen Anghelina la data de 2007-10-30 10:55:36
         
 
  Succesul acestui proiect este validat tocmai de faptul ca suporta astfel de mesaje... Libertatea (aici libetatea de expresie) inseamna asumarea responsabilitatii iar acest lucru nu se poate invata decat in acest fel; societatea are capacitatea adaptiva de a inlatura si vindeca tarele, cu atat mai mult in spatiul literar virtual. Ma gandesc cu groaza ca o persoana ca dvoastra ar putea fi pusa in situatia de a crea reguli, standarde, de a aprecia persoane (am inteles ca sunteti si profesor)... Sunt convins ca ai inteles perfect dle profesor ce am vrut sa spun.

Cristi

PS Repet: Daca este vorba de o problema fizica sau psihica ne oferim suportul si intelegerea. Ba chiar mai mult va invitam din nou pe acest site cu virulentele eseuri si cu fasaitele si simpaticele epigrame. :). Nu ura noastra ci ura dvoastra va indepartat de site. Acolo unde eul se poate exprima fara oprelisti (in limita unor minime reguli) exista mai putine frustrari si mai putina ura. Dar intr-un fel trebuie sa recunosc ca avem nevoie si de persoane ca dvoastra care sa ne deschida ochii. Pacat ...
 
Postat de catre Cristian Vasiliu la data de 2007-10-30 10:48:05
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23818
Comentarii: 120251
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE