FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Dana Banu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  salut, goia!:)

bucuroasă de trecerea ta

elian
 
Postat de catre Dana Banu la data de 2007-10-25 09:45:48
         
 
  felicitari Elenei un gand bun si optimism!!...elianule hi five!!!

regards voua,

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-10-24 21:13:35
         
 
  oau! ce frumos din partea voastra, multumesc! iulia, iti pot trimite cartile la o adresa. am publicat intr-o editie restransa, dar voi repeta evenimentul si in decembrie cand vernisez si pictura, spatiul avut la aceasta lansare nu mi-a permis. pentru ca multi nu au mai putut intra ia sala arhiplina... m-au sunat si mi-au cerut sa mai organizez un eveniment la care sa poata veni si ei. am fost fericita sa traiesc astfel de clipe si in decembrie, voi anunta din timp, voi face o noua invitatie si pentru cei care au dorit sa fie alaturi de noi si nu au reusit. dana, iulia, stefan, tea, mirela, rudolph, ionut, va multumesc pentru gandurile colegiale.
cu drag
elena toma
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2007-10-24 12:05:16
         
 
  acestea fiind spuse, scrise și limpezite, ridic basca în fața Elenei Toma și o salut cu zâmbet larg și simpatic

și vă salut și pe voi cei de aici tot cu zâmbet larg și simpatic

să ne citim cu bine

salut
:)
 
Postat de catre Dana Banu la data de 2007-10-24 10:54:51
         
 
  Esti frumoasa, Elena, la frumos eveniment ce ai insufletit ! Felicitari calde si fie in decembrie la fel de mare succes !
-iar tu la fel de adevarata si cuceritoare de public ! cu admiratie, iulia
ps - vin cam rar pe europeea si pierd din mersul evenimentelor, unde pot gasi cartile tale ?
 
Postat de catre iulia ralia la data de 2007-10-24 00:44:08
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  - felicitări Dana!

- felicitări, Elena!


- drag,

r.k.
 
Postat de catre Rudolph Kuttesch la data de 2007-10-23 21:36:19
         
 
  chiar daca viata Elenei a fost si este si una frumoasa si una ravasita, chiar daca intre a fi om si a fi poet este intotdeauna o discrepanta a demitizarii, Elena Toma este un artist care se dedica cu tot sufletul acestui crez. Pentru ca intr-un final, opera, de orice gen, ramane, restul sunt doar vorbe imprastiate de vant. Iar cel mai fidel cititor-admirator este acela pe care nu-l vei cunoaste niciodata. Elena are ceva de zis si o face in felul ei. Nu voi emite judecati de valoare, are talent iar valoarea si-o cunoaste si singura, fara sa-i fie confirmata sau nu de ceilalti. Ii adresasem felicitari pe bocancul, pe care le redirectionez aici, apreciind de asemeena si gestul Danei Banu, de a nu cade prada prejudcatilor care de multe ori ne impiedica sa ne cunoastem cu adevarat.  
Postat de catre Snowdon King la data de 2007-10-23 18:11:02
         
 
  Deosebit de elegant gestul tau, Dana...

Felicitari pentru Elena....o dubla lansare e un eveniment mai putin obisnuit...(am lipsit o vreme si n-am stiut despre...)

Cu prietenie, Tea
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-10-23 16:12:58
         
 
  imi dai voie dana sa instelez un debut:)? chiar daca nu am fost acolo, si nu am cartile respective, desi romanul mi s a recomandat cu mare caldura, eu instelez acest debut. am trecut si eu anul acesta prin asa ceva. e un lucru deosebit si merita aplaudat. si nu cred ca, daca nu ai ce face scrie o carte, chiar nu cred
felicitari
 
Postat de catre stefan ciobanu la data de 2007-10-23 15:33:14
         
 
  Doua carti, doua stele:)
Cea din urma imi apartine!
Am fost si eu acolo, am intalnit oameni deosebiti si chiar m-am simtit bine, spre 'surprinderea' mea:))
P.S. Dovada ultimul meu 'sonet';)
Cu drag,
Mirela
 
Postat de catre Mirela Lungu la data de 2007-10-23 13:04:56
         
 
  chiar nu vreau să par un rebel pe europeea, nu e cazul, nu îmi stă în firea comentariilor pe care le las aici

dar...

dacă tot dați stele fraților lăsați și un semn, nu neapărat pentru autoarea însemnării de față dar măcar pentru personajul principal al textului meu de aici

salut
:)
 
Postat de catre Dana Banu la data de 2007-10-23 12:48:07
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23878
Comentarii: 120196
Useri: 1418
 
 
  ADMINISTRARE