FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Cristian Vasiliu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Stiu Gina ca esti o doamna...
Dar ar fi insemnat sa particip pasiv la linsajul neliterar pornit in haita daca nu as fi spus ceea ce am spus.
Dupa cum ai vazut daca ii scturi mai bine nu cad de pe ei decat tinichele si bale....

Acum ca le-am decoperit si partea calpa a personalitatii lor sunt convins ca nu te vor mai putea atinge!

Cu respect,

Cristi

 
Postat de catre Cristian Vasiliu la data de 2007-07-31 09:30:51
         
 
  p.s mai bine sa fiu *io* luata la *luneta*...eu tratez cu ignoranta...

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-07-31 00:02:22
         
 
  Cristian

gestul tau a fost un demers impotriva ipocriziei/cine a priceput bine- cine nu nu!...este greu sa aduci fiecare detaliu/dovada intr-un spatiu comun...o idee de morala sau de principiu retine sau trebuie sa opreasca furia...prin textul tau am fost facuta constienta (hello goia!) de cata lipsa de principiu exista in replicile unor autori de pe site...ideea boomerangului chiar daca implineste o dupa-amiaza placuta pe un camp deschis se poate fizic materializa in timp ca si zicala: fiecare pasare pe limba ei piere...uita-te si tu inca odata, analizeaza cine ce a scris...cat de onorabil au aruncat manusa?...

p.s eu chiar incerc sa ma las de fumat si sa-mi continui scrierile...asa sa faci si tu!

inca odata iti multumesc amigo/ oricare altul in locul meu s-ar bucura de un astfel de *amigo*...in viata fiind!

consideratii,

goia 
Postat de catre nula nada la data de 2007-07-30 23:58:34
         
 
  'Tacutului (banuiesc o clona dar nu vreau sa cad in aceeasi paranoie de care sufera LC, CTA si altii... :)'

Paranoia este la 'dansa' acasa :)))

domnule Cristi-Anne nu obisnuiesc a-mi lasa numarul de telefon pe site-uri dar pentru dumneata fac o exceptie, va las numarul aici pentru a verifica oricand doriti si va veti da seama ca nu sunt o clona. Eu sunt ORIGINAL domnule , nu ma poate clona nimeni. cat despre fraza dumneavoastra din alt comentariu, la dresa mea , citez : 'te distrug' , slabe sanse domnule. Chiar sunt convins ca nu cantariti ceva mai mult decat o ratza. Si daca ati avea greutatea unei curci , tot marunt sunteti pentru mine .

0726440308

P.S. ca sa ma calci in picioare,iti trebuiesc...PICIOARE domnule...am auzit ca esti un mic viermisor

aproape toate cele bune - Mitica
 
Postat de catre toma necredinciosu la data de 2007-07-30 18:10:44
         
 
  Mitica probabil curajul ti se datoareaza faptului ca iti inchipui "ca am auzit ca dumneata ai cantari ceva mai mult decat o ratza". Ei bine te inseli...! E a doua oara cat te legi de mine fara iti fac nimic (prima data ti-am batut obrazul dar se pare ca nu cunosti notiunea de rusine). Acum ma faci idiot... Daca nu as fi din ce in ce mai convins ca esti o clona te-as calca in picioare (literar vorbind - fac precizarea ca sa nu te sperii si sa fugi in barlog si sa faci plangere la politie :) ) ... :) 
Postat de catre Cristian Vasiliu la data de 2007-07-30 11:06:00
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
 
Tuturor celor 'implicați'
Iubesc saitul acesta și ceea ce am a vă spune derivă de aici. Mă întristează când oameni deosebit de talentați își irosesc energiile creatoare pe lupte de stradă. Europeea este și ar trebui să rămâna un atelier literar și nu un teatru de operațiuni militare. Vă stimez în egală măsură pe toți, nu sunt partizanul niciunei grupări radicale și voi încerca să explic de ce adopt această atitudine

Ranchiuna, dușmănia sau ura le vizualizez ca pe niște animale hidoase care nu mușcă nici de gleznă, nici de fese ci de suflet. Oricât de mari ar fi sufletele voastre, acești monstri le vor consuma puțin câte puțin lăsând un gol care nu va mai putea fi recuperat.

Spre exemplificare să luam doi conducători auto care au de traversat Bucureștiul la oră de vârf în drumul lor dintre locul de muncă și casă. Unul din ei folosește relativ des degetul din mijloc și claxonul, înjură, nu lasă pe nimeni din laterale să intre în coloana de mașini care oricum avansează ca melcul. Celălalt este relaxat, îi lasă în față pe cei care blochează linia de tramvai într-o intersecție sau doresc să schimbe banda de circulație. Primul va ajunge acasă cu 5 minute înainte însă pachet de nervi pa când cel de-al doilea, e drept cu 5 minute mai târziu însă zambitor și calm. Vă întreb retoric: care dintre cei doi credeți că va dormi mai bine noaptea?

Nu doresc răspuns la ceea ce am scris aici, ba chiar vă rog să nu o faceți ci doar să vă gândiți într-un moment liniștit al zilea la aceste aspecte.

Cu drag, Al
 
Postat de catre Al Trep la data de 2007-07-30 08:15:47
         
 
  Stefan nu ai citit printre randuri ! : se duce la piramide. :)

Cristi
 
Postat de catre Cristian Vasiliu la data de 2007-07-30 07:26:03
         
 
  ''Vorbeste copilul ramas undeva in tine, dar ce pacat ca n-a ramas decat cu amintirea unor tristeti pe care le transforma in amenintari. Esti un om periculos, repet, esti unul si acelasi cu Rudy, Stefanescu at comp.''
(Lory Cristea)

Lory, in ceea ce ma priveste, nu sunt foarte periculos. In afara de un mic aruncator de grenade (de buzunar), nu port de obicei la mine decat o sabie Ninja. Trebuie sa recunosc insa ca personalitatea mea e disipata intre mai multi monstri sacri. Ai ghicit. Ma jucam pe vremuri de-a Rudy; de la o vreme, m-am plictisit. Acum il prefer pe Ronaldinho, scrie ceva mai potolit. In weekend, il prefer pe Chopin, desi driblingul lui nu m-a entuziasmat prea tare niciodata.
Ma gandeam ce-ar fi daca ai veni la Brasov, joi, la lansarea Adrianei Lisandru. O, daca ai veni... Joia sunt de obicei Blaise Pascal, dar pentru tine as putea fi orice, daca macar mi-ai spune...
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-07-30 06:33:59
         
 
  :) indraznesc a intreba... oare cum ai reactiona stimate domn Cristi-Anne (a se citi Cristian) daca te-ai transforma din vanator...in prada?

cum spunea si amicul meu din Novi-Sad : 'Uite`te in spate cand alergi bezmetin in fatza,daca vrei sa nu te impiedici'

mult succes la vanatoare

la orice vanatoare se mai intampla si accidente ;)
 
Postat de catre toma necredinciosu la data de 2007-07-30 06:15:12
         
 
  Nu doar rautate...:

1. Idei fixe (dar putine): "esti unul si acelasi cu Rudy, Stefanescu at comp". Credeam ca am depasit etapa asta in care Loredana (alias JS, alias Carpe Diem, alias Sergiu Almasu alias cine-mai-stie-cine) striga "Clona-Clona" !

2. Paranoia : "De cand aveam 15 ani ma urmaresti cu obstinatie pe toate textele". ... si faza cu amenintarile cu moartea m-au dat pe spate.

3. Memorie slaba: "te-ai prezentat aproape plangand ,,sunt Vasiliu... actor``". Nu sunt actor - ma confunzi. Stiu ca arat foarte bine, ca un star de cinema, dar sigur nu ma prezint : "Vasiliu... Cristian Vasiliu... actor". :)

Concediu placut si productiv... :)

Cristi

P.S.
Am vazut ca deja a iesit la rampa o jigodie anonima din haita: Cerberul saitului a scos din adancuri la suprafata unul dintre capetele sale :). Inseamna ca fac pe ei de frica... :)

 
Postat de catre Cristian Vasiliu la data de 2007-07-30 05:26:52
         
 
  well well well...cand am crezut ca ma las de fumat...a fost musai sa-mi rulez un tobacco *drum*...Cristi acest *linsaj* il privesc tot ca pe un studiu al comportamentului uman un fel de pluton ad-hoc al chiar adversarilor de alta data: /ei intre ei pupandu-se pe obraz/... si nu e frumos cand *pretenul* la nevoie se strange...grup-ulet?...pe cat de sensibila sunt pe atat de aprig ma tin de tastatura...asta nu mi-o smulge nimeni din mana...Emanuel Cristescu stie ca sunt ok! adica fac fata si chiar fac: jurnalul meu continua si nu ma deranjeaza parerile contra/parodiile/defularile/tusea/sughitul/indigestiile- un singur lucru m-a deranjat teribil :acel minti!!...sunt gina goia asa cum unii autori m-au cunoscut din texte!...take it or leave it!...pentru mine a strabate justifica mult mai mult oprelistile decat batutul pe umar...te-am cunoscut personal si pot garanta (indiferent de aluziile infirme care ti se aduc) ca esti o persoana demna in care semenul se poate increde/indiferent de circumstante/...asta este mult mai mult decat orice scriere sau literatura...ar trebui sa mai clarific aici ceva legat de un comm de mai jos...insa nu doresc sa o fac acum...fiecare lucru la timpul lui- asa cum se cuvine...

gand bun din Dublin

goia


 
Postat de catre nula nada la data de 2007-07-30 03:39:57
         
 
  Vorbeste copilul ramas undeva in tine, dar ce pacat ca n-a ramas decat cu amintirea unor tristeti pe care le transforma in amenintari. Esti un om periculos, repet, esti unul si acelasi cu Rudy, Stefanescu at comp.

De cand aveam 15 ani ma urmaresti cu obstinatie pe toate textele, nu ti-am adresat niciodata un comentariu de bine sau de rau, NICIODATA

mi-e mila de tine, iti spun sincer, imi amintesc fata aceea scurgandu-se undeva pe podele, la lansarea de la Mall Plaza, te-ai prezentat aproape plangand ,,sunt Vasiliu... actor``

stii... e loc pentru toata lumea pe pamant si pe Europeea:), rautatea de care vorbesti tu, este aici in toata splendoarea ei

o inteleg perfect chiar daca nu o cultiv
 
Postat de catre BBBB aaaaaa la data de 2007-07-30 01:29:00
         
 
  Daca se sustine sau nu asta e o alta problema... Ai repetat cu aceeasi lasitate gestul de a scoate stelutele fara avertiment si de abia cand ai fost demascata ai incercat sa o dregi...

Amigo, dragul meu... Ha... Sunt una dintre persoanele care a citit in sufletul tau de naparca si m-am ingrozit... Pe altii ii poti pacali, hipnotiza... Nu pe mine, nu pe Stefan, nu pe Rudi, nu pe Gina... Si cand ma gandesc ca eu am incercat, sa explic totul prin prizma varstei tale, amintindu-mi de propria adolescenta... Inspiri si expiri rautate prin toti porii... Duhnesti a rautate si a furie... Pacat...

Te acuz pe tine si pe acolitii tai in mod public de asociere in vederea fapturii unei infractiuni...

Dovezile sunt mai sus...

De ce nu va luati de "greuceni" :) oameni care va pot raspunde cu aceeasi moneda, care pot duce lupte si in cocina voastra : Stefan, Rudi, eu insumi si va repeziti la Gina, o persoana sensibila si talentata (pe care am cunoscut-o personal in Dublin)...


Cristi
 
Postat de catre Cristian Vasiliu la data de 2007-07-30 00:48:43
         
 
  Lory, dupa cum cred ca stii, in curand sistemul stelelor va dispare

Ocazia de a sicana pe altii scotand sau acordand stele anonime va dispare si ea

Ocazia de a-ti exersa talentul colocvial in comm-uri mai mult sau mai putin sprintare, va dispare tot atunci

Va ramane doar amintirea insultei; pentru ca Gina Bultoc si Miruna Dima nu cred ca meritau asa ceva

Satira, pamfletul au limitele lor; te-ai avantat un pic prea mult, si le-ai depasit.

Eu cred ca aceste doua colege de site ar trebuie sa primeasca scuze

E foarte greu s-o faci, imi imaginez. Incearca totusi, e spre binele tuturor.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-07-30 00:39:45
         
 
  nu se sustine acordarea unei stele, asa cum sunteti invatati, pentru un text copy paste, in care autorul intervine cu falsa problema dublata de vesnica lui rea intentie si in incheierea textului vine cu o amenintare

mentionez ca am mai primit in urma cu cateva luni amenintari cu moartea de la o adresa de mail necunoscuta, dar care a fost localizata din Bucuresti
binevoitorul imi comunica ca voi fi omorata daca nu incetez sa public pe internet
amenintarile de mai sus suna cumva in acelasi ton
consider ca este timpul sa vedem cat de legal este acest procedeu

,,Mars``:))) esti tare suferind dragul meu
Doamne Fereste! o sa ma rog pentru tine, la piramide, plec luni:) sa te gasesc sanatos:)
 
Postat de catre BBBB aaaaaa la data de 2007-07-30 00:29:21
         
 
  ....'O haita infometata, afectata de rabie si cu mult timp liber: Josephine Sageata/Loredana Cristea(si alte clone:) carpe diem etc... armasu sergiu??? poate) ,
sugubatul si nesaratul CTA si Toma Nicolaevici (zis si Flatulici)latra spre Dublin ca oricum e departe ... Tot dispretul meu pentru gestul incalificabil...
Tineti-va departe de mine pentru ca eu nu o sa va dau de mancare, nu o sa va fac injectii ci o sa va impusc fara mila '

... Iisuse Cristoase ... 'amice...esti IDIOT?'..te-ar intreba Nea` Iancu...

pistolari , vanatori , hahahahahaha

iti spun ceva foarte scurt: pana sa impusti prima persoana, poti sa ma prinzi de la jumatate (jumatatea drumului) , sa ma provoci la un duel?

dar crede`ma...nu ai vrea sa ma impiedic si sa cad peste 'dumneata' .. ai suferi : o comotie cerebrala si una lombara..ca am auzit ca dumneata ai cantari ceva mai mult decat o ratza

Grow Up

 
Postat de catre toma necredinciosu la data de 2007-07-30 00:10:19
         
 
  Satira...!?
Gargara...!?
Talentatii...!?

Mars!

Cristi
 
Postat de catre Cristian Vasiliu la data de 2007-07-30 00:09:09
         
 
  ....'O haita infometata, afectata de rabie si cu mult timp liber: Josephine Sageata/Loredana Cristea(si alte clone:) carpe diem etc... armasu sergiu??? poate) ,
sugubatul si nesaratul CTA si Toma Nicolaevici (zis si Flatulici)latra spre Dublin ca oricum e departe ... Tot dispretul meu pentru gestul incalificabil...
Tineti-va departe de mine pentru ca eu nu o sa va dau de mancare, nu o sa va fac injectii ci o sa va impusc fara mila '

... Iisuse Cristoase ... 'amice...esti IDIOT?'..te-ar intreba Nea` Iancu...

pistolari , vanatori , hahahahahaha

iti spun ceva foarte scurt: pana sa impusti prima persoana, poti sa ma prinzi de la jumatate (jumatatea drumului) , sa ma provoci la un duel?

dar crede`ma...nu ai vrea sa ma impiedic si sa cad peste 'dumneata' .. ai suferi : o comotie cerebrala si una lombara..ca am auzit ca dumneata ai cantari ceva mai mult decat o ratza

Grow Up

 
Postat de catre toma necredinciosu la data de 2007-07-30 00:07:26
         
 
  eu unul gasesc justificat acest protest, drept pentru care il voi aduce in atentia membrilor site-ului cu 3 stele
acum, la ora 23:59... etc

(prima stea a disparut de vreo 5 minute) - fapt deja consemnat din punct de vedere IT, Lory, pentru ca esti editor

orice (alta) disparitie a stelelor sper ca va fi asumata
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-07-30 00:04:09
         
 
  nu te mai ambala amigo:) e oricum mult prea cald si n-are sens ceea ce te chinui sa faci

nu exista nici un nume in nici un text, asta pentru ca autorii se pricep la ceea ce se cheama o satira

daca va recunoasteti careva in vreun text este numai si numai problema voastra

trebuia cineva sa va sparga gasca de infatuati
sper ca talentatii domni mentionati sa va mai dea peste nas din cand in cand, voi nu stati pe Europeea sa scrieti ci sa faceti gargara

gargara de proasta calitate din care razbate o invidie care mie imi provoaca o stare de confort creator

vezi... iar ai dat-o-n bara
 
Postat de catre BBBB aaaaaa la data de 2007-07-29 23:39:55
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23814
Comentarii: 120248
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE