FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Diana Luiza
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Mirela, iti multumesc pentru gandul bun si ca mi-ai dedicat din timpul tau o aripa, pentru a scrie aceasta varianta! Am sa ma gandesc la ea. Cat despre Jung...sunt temerara!:)  
Postat de catre Diana Luiza la data de 2007-07-25 17:51:44
         
 
  'Si lupt din fiinta mea s-o tot alung'
Ar fi o varianta, cred...
Cu 'Jung' nu pot sa ma lupt:))
Votez,
Mirela
 
Postat de catre Mirela Lungu la data de 2007-07-24 19:47:09
         
 
  Erata: A se citi empatica in loc de emapatica. Deh..cod rosu!:)  
Postat de catre Diana Luiza la data de 2007-07-24 12:06:10
         
 
  Daniel, nu ti-as putea raspunde mai bine decat Radu, ar fi de prisos, caci m-a intuit foarte bine. Multumesc de vizita in pagina mea.

Radu, comentariul tau plin de finete si interpretarea emapatica, imi umple sufletul de bucurie! Intr-adevar, am sacrificat ritmul acolo de dragul...unui altfel de Jung:) Iti multumesc mult pentru acest feedback generos!
 
Postat de catre Diana Luiza la data de 2007-07-24 12:05:08
         
 
  Daniel, nu ti-as putea raspunde mai bine decat Radu, ar fi de prisos, caci m-a intuit foarte bine. Multumesc de vizita in pagina mea.

Radu, comentariul tau plin de finete si interpretarea emapatica, imi umple sufletul de bucurie! Intr-adevar, am sacrificat ritmul acolo de dragul...unui altfel de Jung:) Iti multumesc mult pentru acest feedback generos!
 
Postat de catre Diana Luiza la data de 2007-07-24 12:03:20
         
 
  Un text rafinat, in care mi se pare ca aud ecouri care mi-erau candva familiare ...
cu exceptia versurilor 14 si 16, care au 10 silabe, prozodia nu mi se pare a avea fisuri; o mana sigura simt in spate... dar si febrila... (nu zic ''indragostita'' desi e limpede)
si eu as fi sacrificat ritmul de dragul lui Jung :)

aprecieri,
* Radu
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-07-23 22:35:34
         
 
  Regăsesc aici o scriere la care gasesc o a patra strofă ce nu se inscrie în măsura (11/10/11/10 fata de 11/11/11/11) celorlalte 4. Poate ar fi bine să arunci încă odată privirea...  
Postat de catre Daniel-Dumitru Darie la data de 2007-07-23 17:51:09
         
 
  Multam fain, Dane,pentru ganduri si votul cel generos! Bucuroasa ca te regasesc in pagina mea, cu zambetul pe buze.:) Ai intuit exact starea de dinaintea poemului.Te mai astept.  
Postat de catre Diana Luiza la data de 2007-07-23 16:01:03
         
 
  Ba eu aș merge pe un final mai tranșant, care propune mai mult decât o comparație Făt Frumos-Van Gogh și anume
'suflete pereche ? ești nebun !'
(folosind pentru asta înțelesul propriu și figurat al sintagmei 'într-o ureche'):


Subconștientu-ți joacă mii de feste
De crezi că suntem suflete-pereche.
Vei fi tu Făt Frumosul din poveste
Dar eu te văd Van Gogh - într-o ureche.


Și pentru că vei suporta cu stoicism propunerile noastre și pentru că te vei preface că le iei în seamă, vin cu un vot. :)
Bine, nu numai pentru asta.

 
Postat de catre Dan Norea la data de 2007-07-23 15:57:43
         
 
  Daniel, ai mare dreptate, initial scrisesem asa cum ai remarcat ca ar fi mai bine la prima observatie, insa nu-mi ieseau la numaratoare. De aceea schimbasem; acum am modificat. Cu voia ta, am modificat si ultima strofa, care evident, suna mult mai bine asa. Multumesc mult pentru sfaturi si analiza fina, ca intotdeauna!  
Postat de catre Diana Luiza la data de 2007-07-23 15:52:24
         
 
  romantism în secvențe-strofe ca punți - tema întoarcerilor, atracției, renunțării - final de ludic fin (zâmbet inclus în comparația fat frumos-van gogh)

obs.:
- cateva rime plutind (adeca usoare -'facile'), de genul 'amintirea'/'plutirea'
- pierderi de masura :) in penultima strofa -
as rescrie: 'Si lupt din rasputeri s-o tot alung/.../Iar tu te minti uitand ce-ti spune Jung.'
- ultima strofa cred ca ar salva mai bine 'poanta' daca s-ar modifica un pic:
'Subconstientu-ti joaca mii de feste
De ma inscrii in sufletul-pereche...
Inalt ca Fat Frumosul din poveste
Esti si Van Gogh mai scurt de o ureche.'
 
Postat de catre Daniel Bratu la data de 2007-07-23 15:31:04
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE