FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Sorin Teodoriu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Multumesc, Casandra. Cand o sa-mi amintesc cum se introduc fotografii, o sa revin pe text si o sa le postez. Jurnalul are si fotografii atat ale fetei de la benzinarie, ale hotelului, restaurantului de care vorbesc, cat si instantanee de pe drum.

Zi buna!
 
Postat de catre Sorin Teodoriu la data de 2007-04-18 07:31:11
         
 
  ..am citit acest text ca fiind o asternere a gandurilor, visului, asa cum le-ai simtit.
e o pagina de jurnal plina de o atmosfera speciala, calatoria este ea insasi magica..
impresionata,
casandra
 
Postat de catre nuconteaza nuconteaza la data de 2007-04-17 23:25:56
         
 
  Faptul ca ai recunoaste un text de-al meu chiar si nesemnat asta m-a bucurat teribil. Incantat de regasire, Lory.

Perceptia asupra unei creatii este diferita de la om la om. Imi pare bine ca ai considerat textul captivant. Intrand putin in intimitatea lui, a textului, eu chiar l-am 'trait', am respirat aceste zile, iar in acea ultima dimineata a plecarii m-am trezit pustiit, ca atunci cand iti dispare concret 'fata de la benzinarie'. Era de fapt ziua intoacerii, ora plecarii. Niciodata nu mi-a placut sfarsitul. Chiar si in texte, in muzica, pictura, mi-ar placea sa fie lasata o codita, o speranta ca nu s-a sfarsit chiar de tot.

O seara frumoasa.
 
Postat de catre Sorin Teodoriu la data de 2007-04-17 15:53:36
         
 
  te regasesc cu mare placere pe Europeea cu acest text pe care l-as fi recunoscut chiar si nesemnat, ca apartinanadu-ti

ai avut mare grija la detalii si asta a facut textul captivant pana la ultimul paragraf

stea pentru ce am citit
cu drag - Lory
 
Postat de catre BBBB aaaaaa la data de 2007-04-17 08:33:51
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  La randul meu, observ cu mare incantare o maturizare a Europeei si pentru asta va felicit!

Nu ca o scuza, dar spun doar atat: in timp ce scriam si calatoream nu eram intr-o forma propice intelepciunii. Cautam si eram confuz. Amintirile si visele se contopeau si nu se mai intelegea nimic in gandul subsemnatului :)

Multumesc Teea!
 
Postat de catre Sorin Teodoriu la data de 2007-04-16 19:55:49
         
 
  Intamplator ma aliez observatiei lui Viorel. Prozator fiind stiu capcanele relatarii fie a trairilor, fie a aspiratiilor, fie a fantasmelor care ne bantue.....
Textul acesta e o povestire, scrisa competent, condei sigur, dar...spre deosebire de cealalta, care efectiv m-a socat prin profunzimea observatiei si sensurile descoperite pe parcurs, te opresti la cateva..'clisee'-desi nu-mi place expresia- pierzi din profunzime limitandu-ti momentul la cateva 'idealuri' la-ndemana fiecaruia.
Iarte-mi interventia, dar imi dau seama ca esti un prozator matur cu.....'stofa'
Respect, Calvar
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-04-16 18:03:23
         
 
  Defel rece analiza ta, Viorel. Apreciez critica pe text si o accept. Cand pot, modific fara sa clipesc, acum nu prea am ce schimba la un text deja stabil ca structura, nu neaparat bun, doar stabil. E vorba de trairi, aceste trairi exista, fac parte din tine, suferi ori esti vesel, plangi ori razi si toate se reflecta in cuvinte, in fraze mai bune sau mai rele.

Imi pare rau ca nu 'te-a prins in mreje', poate randul viitor.

Multumesc pentru opinie.

sorin
 
Postat de catre Sorin Teodoriu la data de 2007-04-16 17:04:31
         
 
  OK, Dane. Vorbesc si se vor sterge.

O zi buna!
 
Postat de catre Sorin Teodoriu la data de 2007-04-16 12:10:32
         
 
  Dupa una calda, una rece. O scurta analiza. Remarc cursivitatea, gustul povestirii. Din punctul meu de vedere si subliniez asta, sfarsitul este previzibil, Morganele disparand asa cum apar. Un text destul de stufos pentru ceea ce exprima, nu a reusit sa 'ma prinda'. Perspectiva interioara din textul cu toamna este mult mai reusita. Personajele traiesc aici in lumile lor de vis, unul cu orasul de argint si celalalt cu aspiratia gasirii curcubeului. Proza destul de statica in intensitate psihologica, fara prea mult dramatism sau actiune, apropiata de clasic. Ideea retinuta de mine este tendinta spre idealizare si vis, intr-o lume care se tranforma rapid si in care sentimentele durabile nu prea mai isi gasesc locul. Nevoia de iubire, de libertate, ne face deseori sa plonjam in himere. Dincolo de imposibilitatea atingerii sublimului, aceste momente de evadare din canoanele cotidianului fac totusi viata mai plina.
Cu stima, Viorel
 
Postat de catre Viorel ZEGHERU la data de 2007-04-16 11:48:48
         
 
  Sorin stie sa scrie proza, ce mai. Votez.
Man, am vrut sa imi sterg textele de pe bocanc si nu am reusit. Pe o parte ma logam si cand desfasuram un text ca sa caut un buton cu sterge vedeam ca nu mai sunt logat. Nici nu am gasit buton cu sterge, nu stiu cum e facut siteul ala, mai bine faceti un blog si gata.
Te rog sa vorbesti tu cu cine trebuie sa imi stearga textele de pe acolo, ca am inceput curatenia de primavara. Multumesc, man.
 
Postat de catre © Dan Carlea la data de 2007-04-16 11:14:04
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23927
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE