FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Andrei Petre
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Ionut, gina, elena, radu, dana, adelina, domnule Corbu, Tea, Lory, Kosta, va multumesc inca o data pentru toate cuvintele voastre frumoase si pentru semnele lasate aici...

Va urez un Paste Fericit si va mai astept in paginile mele...

Cu cel mai mare drag intotdeauna

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2007-04-08 22:46:58
         
 
  Am citit revista Petre. Meriti toata admiratia mea pentru cum te dedici cuvantului si slujitorilor lui!

Fie ca Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului sa-ti aduca in suflet lumina si speranta!

Cu drag,
Adelina
 
Postat de catre Adelina Ionescu la data de 2007-04-06 23:25:26
         
 
  ma emotioneaza ca niste tineri frumosi au atata disponibilitate azi, spre arta, poezie. va doresc tuturor cele mai alese ganduri, si va urez cu aceasta ocazie, lumina si pace si sanatate cu ocazia Sfintelor sarbatori.
cu pretuire, un vot pro.
 
Postat de catre Dana Stefan la data de 2007-04-06 20:55:11
         
 
  Felicitari, Petre! Ai o energie ce nu poate fi egalata decat de dragostea pentru poezie... mult succes!

aprecieri,
Radu
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-04-06 20:47:12
         
 
  Salut și eu apariția acestui număr al revistei. Felicitări tuturor celor care au trudit pentru aceasta. Mulțumiri pentru că m-am regăsit acolo cu biografie și două poezii. Este o mare onoare pentru mine. Felicitări speciale, cu prietenie, ție, Petre.
Drag,
Elena.
 
Postat de catre Elena Munteanu la data de 2007-04-06 19:16:35
         
 
 
un mic semn prin care salut si apreciez aceasta revista care promite!

felicitari Petre si succes pe mai departe, tie si celor care te sustin in aceasta activitate literara,

Un Paste Fericit! si ganduri bune,


aprecieri,


goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-04-06 17:20:11
         
 
  Emanuel, pentru ca m-ai intrebat iti raspund. Interventia cu parerea la acel articol mi se pare un act din plictiseala, mai ales ca se poate discuta la nesfarsit pe tema teoriei haosului nedeterminist. Se prezenta o revista in fond, daca autorul revistei dorea polemica cu privire la un articol, punea acel articol separat. Al doilea citat era din Dinescu. Prietenii stiu de ce.  
Postat de catre Snowdon King la data de 2007-04-06 17:06:02
         
 
  Un editor a invalidat comentariul lui Ionuț Caragea comentariu pe care îl vedeți mai jos:

"Cristescu, de ce trebuia sa-ti dai tu cu parerea cu privire la teoria haosului nederminist?
Cred ca te-ai plictisit sa stai in umbra, viata carciuma doua usi."


În virtutea căror prerogative distinse Ionuț Caragea îmi pune domnia voastră întrebarea de mai sus?

Și apoi ce vă îndreptățește să-mi faceți procese de intenție ? (plictiseală, cârciumă, etc!)




 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2007-04-06 05:55:25
         
 
  Afirmația mea "EXISTENȚA ca atare, înțeleasă ca ansamblul tuturor existențelor, are o tendință entropică" spune, nimic altceva, decât că Universul(ansamblul tuturor existențeloor denumit de mine ca "EXISTENȚĂ" respectiv conceptul cel mai cuprinzător al gândirii umane) se îndreaptă către dezordine respectiv haos sau entropie. Asta la scara "TIMPULUI EXISTENȚIAL". Practic în afara timpului brut măsurabil. Odată ce apare un vector anentropic haosul se ordonează și timpul capătă un sens al curgerii sale.
Sincategorema "toți" "toate" are sensul absolut și reprezintă "mulțimea TUTUROR mulțimilor" așadar UNIVERSUL.

Așa că, distinse Kostanu, nu am făcut nicăieri aserțiunea că universul ar tinde spre ordine. Asta dacă fraza "Nu pot fi de acord cu asertiunea ca universul ar tinde catre ordine." se va fi referind cumva la comentariul meu.

Așadar demersul domniei voastre pleacă de la o premisă falsă respectiv aceea că aș fi afirmat "ca universul ar tinde catre ordine". Cum se vede în comentariul meu și în cele de mai sus nu am făcut o asemenea afirmație.

Probabil nu se va fi sesizat diferența dintre EXISTENȚĂ adică UNIVERS și Lume în sens restrâns în diverse grade de restrângere "lumea planetelor" guvernată la scara timpului măsurabil de legi și ordine, "lumea vie" guvernată de structuri celulare cu informație genetică specifică și care înseamnă ordine, "lumea oamenilor", "lumea socială" etc. Toate aceste lumi, ca să existe, se bazează pe ordine adică structură, informație genetică și legi valabile la scara timpului măsurabil nu la scara TIMPULUI, scris cu majuscule, adică la scara TIMPULUI ABSOLUT.

Când dispare ordinea aceste lumi se destructurează și, ca mulțimi în MULȚIMEA TUTUROR MULȚIMILOR, se îndreaptă spre haos sau entropie.

Ceeace am înercat eu să amendez în textul mai tânărului nostru coleg a fost aserțiunea "Lumea este guvernată de haos" ceea ce, poate mă repet, fără definiții precise, în virtutea limbajului curent este fals. Dacă ar fi spus "Lumea înțeleasă ca univers se îndreaptă spre haos" nu aș fi avut nimic de obiectat. Însă cum categorema "lume" are multiple sensuri de la neam popor până la univers și cum a guverna presupune cel puțin "ceva" oricât de mic în raport cu haosul afirmația "Lumea este guvernată de haos" se află în autocontradicție deoarece, în sens restrâns, după cum am precizat atât în comentariul anterior cât și în acesta, conceptul "lume" la orice scară ar fi luat presupune structură și legi, adică ordine, altceva decât haos, iar a guverna care înseamnă a conduce, a cârmui, a dirigui, etc. presupune de asemenea "ceva" în afara haosului.

 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2007-04-06 05:24:27
         
 
  Felicitari pentru revista Petre. Pusesem un comentariu mai ironic la adresa lui Cristescu si mi-a fost pus pe rosu, faceam o referire la teoria haosului nedeterminist si al niste clone. Parerile pe marginea subiectelor sunt mai putin importante, orice opinie lasa loc de supozitii, important este ca ai reusit sa ne aduci cativa autori in atentie.  
Postat de catre Snowdon King la data de 2007-04-06 01:24:24
         
 
  Domnule Corbu va multumesc pentru impresionantul exercitiu de hermeneutica... Cuvintele dumneavoastra ma bucura si ma fac sa gasesc alte si alte motive pentru a merge inainte...

Kosta, comentariul tau este cu adevarat interesant... m-a pus pe ganduri... iti multumesc...

Lory, a fost o onoare sa ofer cititorilor ARCADA poemele tale... Iti multumesc inca o data...

Tea, astept cu cel mai mare drag colaborarea... Multumesc pentru vot...


Va urez Paste Fericit, va invit sa trimiteti materiale la ARCADA si va multumesc inca o data pentru vizita si pentru cuvintele frumoase...


Va mai astept

cu cel mai mare drag intotdeauna

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2007-04-06 00:52:56
         
 
  Ps. Votul l-am dat pentru prezentarea impecabila. calvar  
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-04-05 23:05:24
         
 
  Felicitarile mele sincere pentru revista si iti urez puteri inzecite sa continui ca scriitor si editor pentru ca vocatiei ai.
Poate candva iti voi trimite o colaborare.....! Multumesc pentru urari, La multi Ani si tie, Sarbatori fericite, sanatate si succes!
Cu drag, Calvar
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-04-05 23:04:40
         
 
  Îți mulțumesc prieten drag pentru a mă fi alăturat acelor nume pe care le cunosc și apreciez.
O lumină las... pentru sufletul tău neobosit.

Paște fericit tuturor!

Cu drag și prețuire - Lory
 
Postat de catre BBBB aaaaaa la data de 2007-04-05 22:40:30
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Nu pot fi de acord cu asertiunea ca universul ar tinde catre ordine. Atat in plan cosmologic, cat si in plan social, dezordinea , entropia, haosul sunt preponderente. Ordinea se faptuieste cu cheltuiala de energie, cu efort. Marele Demiurg a planuit astfel universul incat sa se distruga si sa se recreeze, purtand in ea insasi germenele distrugerii. Putem astfel emite judecata ca haosul este prin esenta lui, creator. Daca un sistem este ordonat si echilibrat intr-un anume fel si lasat sa se manifeste, principiul dezordinii universale il va dezechilibra sau opri in cele din urma, inevitabil, dupa legitati ce scapa observatiei directe. As invita pe distinsul comentator sa mavevreze, cu orice mijloace, mase mari de indivizi. Va putea atunci sa observe de unul singur cat de greu sau daca nu imposibil este sa faci doi indivizi, numai doi, sa adere de buna voie la o singura idee. Iar daca prin absurd , cu eforturile de rigoare, va face un grup sa adere la ordine, va putea observa cu amara dezamagire, peste suficient de multa vreme, ca eforturile sale au fost in zadar. Oamenii traseaza, aliniaza si construiesc, timpul insa niveleaza si distruge iremediabil constructii materiale sau sociale, tinzand astfel spre bunul repaos dezordonat al universului. Lumea e construita pe haos, tinde catre el, accidentul uman e numai exceptia care intareste regula. Nu avem stire, cel putin pina acum, ca alte rase inteligente ar fi reusit, neunde in univers, sa disciplineze galaxii, planete sau sori, aliniind energii in folos propriu. Cu mare consideratie, Kostanu.  
Postat de catre sters sters la data de 2007-04-05 21:53:21
         
 
  Exercițiu de încredere

Am răsfoit revista, am citit toate poemele, câteva texte în proză și am văzut toate imaginile. Impresie generală: excelentă chiar dacă unele texte mai au și stângăcii și neîmpliniri.

Îmi place standardul impus limbajului. Se dovedește că se poate face literatură în afara modelor decadente și destructurante.

De admirat energia tânărului gânditor, inițiator și redactor al revistei.

Chiar dacă nu sunt de acord cu multe dintre paragrafele textului "Viața ca joc" îmi plac provocările și invitațiile la reflecție pe care acesta le conține. Aș fi tentat de o abordare polemică a textului. De pildă aserțiunea "Lumea este în ansamblul ei guvernată de haos." este în opinia mea amendabilă. EXISTENȚA ca atare înțeleasă ca ansamblul tuturor existențelor are o tendință entropică și numai în situația în care LUMEA ar fi înțeleasă în sens filosofic drept EXISTENȚA s-ar putea asocia conotația tendinței către haos. Lumea, în sens restrâns, însă este guvernată de ordine pentru că, ontologic, lumea este determinată de existența unui vector anentropic genesiac, purtător de informații genetice care înseamană structură adică ordine. Ca să nu mai amintesc de diversele legi care guvernează sistemul planetar, etc.

Pe ansamblu revista se susține, este interesantă și-i prevăd, printre altele și datorită selecției redacționale, o frumoasă evoluție. Astfel încât orele sale să dureze o mie de ani cum frumos spune Camelia-Diana Luncan în poemul "Timpul din care-am venit" "Orele noastre țin o mie de ani"

Am remarcat imaginile neobositei creatoare și "dresoare de culori" Dana Ștefan, perlele de gândire condensată ale lui Corneliu Traian Atanasiu, caricaturile excepționale ale Adelaidei Mateescu (vreo legătură cu distinsa profesoară cu același nume de la Facultatea de Electronică Buc ?) și multe, multe altele. O plăctă surpriză mi-au produs textele lui Bogdan Gagu și Sorin Teodoriu.
Nu pot să închei făra să menționez poemele Loredanei Cristea, impecabile ca realizare și cu o mobilitate a gândirii, asocierii plnurilor extreme și fulgurației textuale cu care tânara poetă ne-a obișnuit, de multă vreme pe site-ul Europeea.

Într-o țară în care primul ministru și președintele țării rostesc foarte rar ori deloc în luările domniilor lor de poziție, cuvântul cultură, iată că, aproape ca prin minune se face cultură, cultură adevărată, cultură care, nu mă îndoiesc va lăsa semne.

Invit și alți autori care publică pe Europeea să trimită texte redacției Arcada și de asemenea invit colaboratorii Arcadei să publice aici. Acesta pentru că noi credem nu în adversități culturale ci în complementaritatea culturii.

Mutatis mutandis, aș putea afirma, asemeni cronicarului, naște și netul oameni.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2007-04-05 21:11:00
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23927
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE