FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Ca să încerc să-mi țin rangul de catrenist și ca un bonus pentru cititorii fideli și mai puțin fideli:

Eu, cînd măgarul mă lovește,
fapt ne'ndoielnic execrabil,
văd în copita-i - omenește -
numai călcîiul vulnerabil.

(Asta lasă deschisă o portiță spre a "taxa" sau nu călcîiul cu pricina. Pornirea creștinească poate primi însă, în timp ce lecuiește copita vătămată, o lovitură nouă cu cele încă zdravene.)

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-07 18:22:10
         
 
 
Liviule, nu mi-am dorit niciodată să cuceresc sufragiile unanime. Părerea ta exprimată în epigrame mă măgulește, înseamnă că-ți pierzi vremea cu mine și mă piști încă tandru în catrene.

Deduc și că, mergînd în jos pe fir, ca să te lămurești ce-ar fi de rîs sau de plîns, ai dat și peste cele două noi-nouțe comentarii nesuferite ale bietului piroman nedreptățit. După cum vezi, mi-am făcut prostul obicei de a apăra văduva și orfanul. Dar dacă partea vătămată consideră că ele sînt ceea ce-și dorea, ceea ce merita textul, un călduros salut de bun venit pe site și crede că eu sînt băiatul rău, asta mă va pune pe gînduri și-mi voi face mea culpa. Deocamdată ea nu s-a pronunțat și înfățișările continuă.

Ai spus că e prima ta impresie, dacă ai și o a doua, referitoare la părerea mea cu privire la insistența în a posta comentarii deocheate a celui pe care aș vrea să-l înțeleg omenește (și nu doar ca un caz clinic), mi-ar face plăcere să o citesc.

Focul, ăla sacru, nu vreau să se stingă, dar ăsta de paie pe care-l tot provoacă piromanul site-ului nu l-aș regreta nici pic.

Cît privește pozele, oamenii sînt copilăroși și le gustă. Pe urmă, e mai frumos să nu pronunți cuvinte și să pui doar oglinda. Și-mi place și să le caut.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-07 18:02:26
         
 
  Cu alte cuvinte, da-le voie celor care s-au fript cu ciorba sa sufle si in iaurt...

E explicabil, dar
Ideea ma irita:
Cind vad cite-un magar,
Mi-e gindul la copita...

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2006-10-07 17:25:19
         
 
  Atîta tot. Are haz sau ba.
Corneliu Traian Atanasiu

Are haz, sau n-are
Incercarea ta?
Eu, la intrebare,
Am raspunsul: Ba...
:)

M-am dumurit greu ce e cu catrenul asta singuratic in pagina. Noroc ca am deschis si pagina care l-a prilejuit, asa parca se mai leaga ceva...
Apropo, Corneliu, dupa atitea dispute pe site, oare cum ar putea privi obisnuitii atelierului un text in care celebra pastila albastra ar fi la loc de frunte? mai ales daca textul ar fi al unui anumit user? Nu s-ar gindi deindata ca are o tinta cunoscuta lor?
Prea multele pagini cu poze, postate de tine cu adresa, ne-au obisnuit cu un anume gen de disputa, asa incit nu e de mirare ca unii se mai crispeaza cind le intilnesc.
Uneori am impresia ca nu vrei nicicum ca focul sa se stinga. Aceeasi impresie parea sa o aiba si Mariana in comentariul din cealalta pagina. Nu te acuz, iti spun doar care e prima impresie pe care o lasa unui obisnuit al atelierului texte de acest fel.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2006-10-07 17:09:16
         
 
  Felicitări!
Mă grăbesc să-i dau un vot ca să nu-și piardă elanul și spre deliciul cititorilor să rămână în starea de grație de a se crede... cerb!
 
Postat de catre Magdalena Dale la data de 2006-10-07 13:31:12
         
 
  Dac-aș fi avut stea, i-aș fi dat. Cu un vot ce să facă? Râd toți măgarii de el, și nemăgarii. O zi fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-10-07 13:01:30
         
 
  din graba m-am intimidat
si am uitat sa spun ca...am votat!
felicitari

cu drag
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-07 12:55:31
         
 
  un behăit cameleonic!

de-i vorba de măgar,
nu-i totul în zadar!

Când pe la stână el văzu` mioarele surate
Ca fac producție de zor și dau și mai mult lapte
Atunci făcu` o plecăciune, picioarele-și indoaie
Și sărută pământu`sfănt, crezând că este...,oaie!

 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-07 12:53:08
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23818
Comentarii: 120251
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE