FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Aș mai face o precizare. Am observat că cei care n-au gust pentru poezie sînt de-a dreptul speriați de faptul că un cuvînt ar putea fi și altceva decît sensurile care clivează pentru a fi limpede diferențiate și puse în sertărașe. Simt că le fuge pămîntul de sub picioare atunci cînd dau de ambiguitate. N-au gustul ei și în consecință nici pe acela al efectelor estetice pe care le produce. Și n-au nici exercițiul jocurilor de cuvinte.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-07 12:41:51
         
 
 
Dana, ai dreptate, dar aici sînt și persoane cu gustul în formare și pe ele e posibil să le ajute această încercare. Pentru ele (eu unul recunosc că și așa m-am apropiat de această înțelegere sintetică, spontană de care vorbești tu) s-ar putea ca desfacerea să lămurească facerea și să fie astfel utilă. Pe urmă, mie îmi place să despic firul, simt voluptatea acestui demers. Și mă joc cu plăcere și așa. Că tot n-am ce face.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-07 12:10:35
         
 
  "toate își răspund prin liniști” e un vers care frapeaza prin simplitate si adevar spus in cuvinte atat de putine dar atat de pline de sens. Tocmai de aceea interpretarea si disecarea fiecarei posibile semnificatii mi se pare inutila.  
Postat de catre l;'l da la data de 2006-10-07 11:43:23
         
 
 
Mariana, mă bucur de fidelitatea ta. Sper că ai observat că există link-uri către poeziile din care am citat. E un bonus pentru cititorii fideli.

Florinache, ești adorabil:

Photobucket - Video and Image Hosting

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-05 22:42:27
         
 
  Pe mine logoreea fara limite a stimabilului Cornelus Atanasiu nici macar nu ma mai plictiseste...

Marele Maestru
Rudy
 
Postat de catre MARELE MAESTRU INTERGALACTIC la data de 2006-10-05 22:34:01
         
 
  Eseistul nu se dezminte. O analiză clară, cuprinzătoare, inspirată. Ceea ce pot face cel mai bine în cazul de față e să votez. O seară fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-10-05 21:45:42
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23792
Comentarii: 120206
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE