FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Privind imaginea, imi amintesc ce am văzut ieri, la Cluj. Printre stolurile de grauri care treceau deasupra noastră, privirea ne era atrasă de fluturi, albi, dar și colorați. Încă mai sunt fluturi. Toamna e lungă...
Buburuza a fost elementul surpriză în haiku-ul tău. Frumoasă legătura pe care a făcut-o Magdalena.
Și ce frumoasă e toamna când citești sau scrii haiku!
Spor la scris!
Cu prietenie, Maria
 
Postat de catre Maria Tirenescu la data de 2006-10-01 22:56:57
         
 
 
Magda, delicată completarea ta. Se vede experiența în tanka. Mă încîntă și observațiile fine la care nici nu mă gîndisem. Este de fapt proba faptului că un haiku te pune pe gînduri și puținele lui cuvinte sînt o sursă inepuizabilă pentru simțirea fiecăruia. Ciori - puncte negre - gînduri triste - pistruii buburuzei - speranțe în ecloziune: admirabil.

Andrei, fiecare învățăm de la celălălalt.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-01 22:33:51
         
 
  frumos haiku-ul, iar completarea fotografica parca il desavarseste...

interesanta imbinare...

felicitari

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-10-01 22:11:20
         
 
  Scuze, am uitat comentariul!
Îmi place foarte mult fotografia. La fel și haiku-ul care o însoțește. Parcă văd gândurile negre ca ciorile ce se scurg pe cerul toamnei din viața unui om, dar nu lipsește buburuza din geam, ca semn firav al speranței gata oricând de zbor. Ciorile sunt punctele negre de pe haina buburezei și de pe mantia de purpură a soarelui.
Poate ar fi fost mai bine încadrată la haiga?
 
Postat de catre Magdalena Dale la data de 2006-10-01 10:13:49
         
 
  soarele se ascunde
sub un văl de purpură
 
Postat de catre Magdalena Dale la data de 2006-10-01 10:00:20
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23776
Comentarii: 120195
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE